Un cadou deosebit pentru părinți

Astăzi am primit cărticelele castigate la concursul Citim Împreună în Natură. Trei cărți, mai exact, pe care copiii au dorit să le citim imediat, dar momentul nu era unul potrivit. Era important ca Maria să adoarmă cât mai repede pentru că ne aștepta o după-amiază plină și, după lungi insistențe, am reușit să îi conving să o citim doar pe cea mai mică.

Spre surprinderea mea, deși arăta ca o carte pentru copii, cărticica se adresa, în primul rând, părinților. Titlul ei este Citește-i Iepurașului tău și este, de fapt, o carte despre importanța, frumusețea și beneficiile cititului, încă din clipa în care copilul apare pe lume. Ea cuprinde și multe ilustrații foarte frumoase în care ni se arată cum putem citi în cele mai neobișnuite locuri. Cu această ocazie, dar și pentru că povestea era, totuși, un pic cam scurtă pentru copiii mei, mi-a venit o idee grozavă. Le-am propus copiilor să facem și noi tot ce am văzut în acea carte. Adică, să citim în toate acele locuri. Probabil o să ne ia câțiva ani, având în vedere că cel puțin un loc de acolo reprezintă o adevărată provocare pentru mine. Nu știu să patinez și chiar dacă, poate, voi evolua, sunt sigură că nu voi reuși să patinez în timp ce citesc o carte. Am stabilit însă că, după ce învață ei să patineze bine de tot și să și citească, vor ține ei cartea și tot ei vor citi, în timp ce eu mă voi concentra strict pe menținerea echilibrului pe gheață. Au fost foarte încântați. Cred că o să iasă ceva drăguț.

Dincolo de ideea mea, această carte mi se pare un cadou minunat pentru părinți și,  în special pentru proaspeți părinți. Este, cred eu, o carte care poate schimba vieți, iar ilustrațiile sunt, desigur, absolut minunate, atât pentru bebeluși, cât și pentru copiii mai mari care, pornind de la ele, pot să-și propună un obiectiv măreț, cum este al nostru, sau pot construi povești. Oricum ar fi, cartea e o comoară care ar trebui, cred eu, să se afle în casa oricărui părinte aflat la început de drum, indiferent dacă e, sau nu, prieten cu cărțile.

Surs foto – arhiva personală

3 thoughts on “Un cadou deosebit pentru părinți

  1. Felicitări!

    Like

  2. Interesant. E de pus în coș, cartea asta😋

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close