În curând…

IMG-20180624-WA0001Mai întâi a fost un cadou. Pentru o persoană specială pe care o iubesc mult. Am vrut să-i transmit mai mult decât bucuria deschiderii unui pachet, în ziua aniversării. Am vrut să-i transmit că fiecare zi e frumoasă şi fiecare moment merită preţuit.

A urmat momentul în care un băieţel mic – 3 ani – şi bolnav a trecut printr-o intervenţie chirurgicală. Pe el îl iubesc şi mai mult şi m-am gândit la modalităţi prin care să-l fac să sufere mai puţin pentru faptul că, timp de o lună, nu avea voie să se joace aşa cum era obişnuit, să meargă în parc, la locurile de joacă şi multe altele. Plus că „doar timp de 30 de zile” nu avea prea mult sens pentru el. Oare cât înseamnă 30 de zile pentru un copil aşa mic?

Pentru persoana specială de care am vorbit mai sus am cumpărat 19 cadouri. Mici, majoritatea simbolice. Le-am împachetat individual, am sigilat pachetele şi le-am numerotat. I-am oferit acest cadou cu 18 zile înainte de ziua ei de naştere. În fiecare zi, ea a descoperit o supriză plăcută şi un mesaj drăguţ de la mine. În ultima zi a primit un cadou care să-i amintească mereu de această aniversare „altfel”.

Pentru băieţelul meu am făcut un calendar textil cu 30 de „buzunare”, numerotate. I-am explicat că atunci când vom ajunge în ultima zi, ziua 30, va avea voie să se joace din nou, la fel ca înainte, şi vom face o petrecere frumoasă, cu tort, bineînţeles. Până atunci, în fiecare zi, aveam să descoperim împreună,  un cartonaş cu o activitate frumoasă pentru ziua respectivă. Efectul a fost miraculos. A adorat, pur şi simplu, calendarul „vindecător” şi activităţile pe care le descoperea în acesta. Interesant e că, organizaţi în acest fel, am petrecut mai mult timp de calitate împreună. Voi face un articol separat, pentru cei interesaţi de activităţi drăguţe cu copiii, care să nu implice locuri de joacă sau prea mult efort fizic.

Făcând toate astea, îmi dădeam seama că îmi doream, din ce în ce mai mult, să transmit mai departe aceste idei, alături de posibilitatea de a le pune în practică. Teoretic, fiecare poate face asta acasă. Nu toţi au însă chef, timp şi răbdare pentru lucru manual.

Nu ştiu ce succes o să aibă sau nu propunerea mea, dar aş vrea să cred că oamenii sunt, sau îşi doresc să fie mai optimişti, să iubească şi să aprecieze viaţa şi pe cei din jur. Să dăruiască momente speciale, sau să-i ajute pe cei dragi să conştientizeze că fiecare clipă e preţioasă.

Inaugurez acum o nouă secţiune pe site, cu titlul Calendare, unde, pe măsură ce înaintez şi cu demersurile legale, voi adăuga articole cu şi despre aceste calendare, în detaliu. Ce înseamnă ele, cu ce ocazie pot fi oferite cadou – aici opţiunile sunt aproape nelimitate –  şi cum puteţi confecţiona singuri, sau cumpăra unul.

Până atunci, poza – realizată de o persoană minunată – vă poate ajuta să vă faceţi o idee şi, poate, să vă gândiţi un pic la întrebarea asta: „Cum ar fi dacă aţi primi mici cadouri surpriză şi/ sau mesaje drăguţe, zilnic, cu 10, 20, sau chiar 30 de zile înainte de ziua voastră? Cum ar fi dacă în fiecare din aceste zile aţi simţi, cu adevărat, cât de iubit(ă) şi apreciat(ă) sunteţi?”

Notă: Mă înscriu cu această idee într-un nou concurs (căci ce altceva ar putea să facă o femeie care e mamă full time de mai bine de 3 ani jumate 🙂 ), organizat de Prinţesa Urbană şi Persil. Din nou, nu ştiu ce şanse am la premiul cel mare. Mi-ar prinde, cu siguranţă bine, dar nu pot să nu observ ce am câştigat deja, prin simplul fapt că am aflat de acest concurs. M-am mobilizat maxim şi am reuşit să termin mai repede primele materiale, reuşind astfel să organizăm, în dimineaţa acestei zile, o adevărată şedinţă foto, în urma căreia a apărut şi poza de mai sus. Primul pas este făcut. Acest proiect va continua şi doar ritmul în care o va face poate să varieze.

Mi se pare incredibil efectul pe care îl au astfel de demersuri, realizate de oameni mari, care aleg să-i impulsioneze şi susţină pe alţii în propriul proces de creştere.

Credit foto: Roberta Schuster

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s