De ce ar trebui să avem cu toţii un Calendar Advent?

20181129_234031-e1543568291694.jpgCea mai simplă modalitate prin care poți face ușor, acasă, un calendar advent e aceea în care prinzi șosete mici, de bebeluși, cu cârlige,  pe o sfoară. Nu e neapărat și ieftină varianta aceasta – e nevoie de 12 perechi de șosete cu tema sărbătorilor de iarna,  o sfoară din iuta și 24 de cârlige (de preferat din lemn).

Cea mai ieftină și simpla modalitate prin care poți face singur un calendar advent e aceea în care prinzi pe sfoară, tot cu cârlige, bileţele din hârtie,  numerotate; sau, aceleași bileţele, le prinzi cu piuneze, într-un brad desenat pe o coala hârtie.

Alături de acestea, mai sunt o mulţime de alte idei pe Pinterest.

Oricine poate. Nu e nevoie de abilități speciale, sau de vreun talent aparte. Probabil, tocmai pentru că un calendar advent, deși poate să iti înfrumusețeze casa, nu e despre asta. Un calendar advent e despre surpriză și bucurie și despre timp de calitate, petrecut împreună cu cei dragi, sau – de ce nu? -chiar și singur.

Eu cred că ne-ar prinde bine tuturor un astfel de calendar, indiferent dacă avem sau nu copii. Mai cred şi că lumea ar fi mai bună şi mai frumoasă dacă fiecare dintre noi ar face câte un lucru drăguţ, în fiecare dintre cele 24 de zile care urmează. Nu mă refer la fapte caritabile, deși, cu siguranță, au și ele rolul lor și, cel puțin pe lista noastră, au un loc. Mă refer la a face zilnic un lucru care să ne dea un sentiment de bine și care sa fie, cumva, legat de iarnă și Crăciun,  unde Crăciunul înseamnă bucurie, iubire și căldură. Putem face asta singuri, sau împreună cu cei dragi.

Un prim pas e acela în care luam un pix și o foaie,  ne așezăm în locul preferat din casă, alături de o ceașcă de ceai sau ciocolata fierbinte și începem sa notăm. Ce ne-am dori să facem, ce ne-ar plăcea,  ce lucruri simple ar putea să ne facă viaţa şi mai frumoasă – sau mai puţin tristă – în această perioadă.  Minim 24, pentru ca 24 de zile avem la dispoziție. După ce lista e gata, mai e doar un pas să le și punem în practică, câte unul pe zi, pana în ziua de Crăciun, și să ne bucuram astfel, din plin, de fiecare clipă ce urmează.

Despre asta e un calendar advent și de asta cred eu că fiecare dintre noi ar trebui să aibă unul.

Succes!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s