Ardei umpluți cu cartofi – fără sare și de postZilele astea mi-am amintit de o rețetă care mie îmi pare de-a dreptul delicioasă ( deși titlul s-ar putea să nu transmită asta). De fapt, nu cunosc pe nimeni care să fi încercat acești ardei și să nu fi fost încântat, chiar și când i-am pregătit fără sare.

Rețeta vine de la bunicii mei și, la mine acasă, se pregătește cu ocazia unei mari sărbători, alături de multe alte mâncăruri absolut delicioase, fără carne sau alte produse de la animale. Voi reveni și cu o rețetă de sarmale, dar, până atunci, găsiți mai jos ingredientele și modul de preparare a ardeilor umpluți cu cartofi.

Ingrediente:

6 ardei – pot fi folosiți ardei de orice fel, dar cei mai buni sunt aceia clasici, galben-verzui;

7 cartofi cam de aceeași marime cu ardeii, sau mai mulți dacă sunt mai mici – cantitatea e aproximativa, mie mereu îmi raman cartofi pe care îi pun în tavă, lângă ardeii umpluți – sunt și mai buni;

2-3 roșii;
1 ceapă;

Ulei;
Câteva frunze de pătrunjel.

Preparare

Se fierb cartofii – de preferat în coaja – se curăță și se zdrobesc cu furculita, nu foarte fin  – nu trebuie să semene cu piureul.
Se spală și se curată ardeii; se spală roșiile și se taie mărunt.
În continuare, se taie ceapa marunt și se calește în ulei, după care se adaugă roșiile și se lasă împreună, câteva minute pe foc. La final, se adaugă pătrunjel tocat mărunt și sosul astfel obținut se amestecă cu cartofii zdrobiți.
Se unge o tavă cu puțin ulei si se pun în ea ardeii umpluți cu compoziția de mai sus. Dacă rămân cartofi se adaugă în tavă, printre ardei. Se lasă în cuptor, până se rumenesc frunos.
Eu setez cuptorul la 180 de grade și îi țin, în medie, cam 40 de minute. Sunt foarte buni, cu sare, sau fara sare.
Celor care au unde, le recomand să îi gătească – și- în sobă sau cuptor cu lemne. La mine la țară nu se mai practică treaba asta, dar încă îmi amintesc gustul mult mai bun al celor gătiți astfel.

Poftă bună!

Categories Viaţa fără sare

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close