Despre ceasuri și teniși

Acum mult timp obișnuiam să port ceas zilnic, până într-un moment în care, pur și simplu, am încetat să mai fac asta. Presupun că nu a fost cea mai bună perioadă a mea, deoarece de atunci nu mi-am mai cumpărat vreodată unul. Nici măcar când am avut nevoie, pentru un examen pe care l-am susținut vreo patru ani la rând. De fiecare dată, am împrumutat aceleași ceas de la o prietenă. În al treilea an, mi l-a făcut cadou. L-am mai purtat în următorul.

Situația e puțin ciudată, deoarece mie chiar îmi plac ceasurile. Atât de tare că, de vreun an, deschid periodic câte un site care vinde ceasuri și încerc să îmi fac curaj să cumpăr unul. N-am reușit încă, dar n-am încetat să sper.

Acum, pusă în situația de a scrie despre ceasuri, m-am văzut în dificultate, deoarece nu mai știu mare lucru despre ele. M-am hotărât însă să reabilitez imaginea ceasului, cel puțin pentru mine. E un blocaj absurd și e cazul să ia sfârșit. Prin urmare, voi scrie mai jos acele motive pentru care cred eu că merită să purtăm un ceas:

  1. Oamenii care poartă ceas sunt mai atrăgători. Nu știu exact să argumentez, dar ăsta e primul lucru care îmi vine în minte atunci când vine vorba despre ceasuri. E, poate, de la toate imaginile și video-urile în care sunt promovate ceasurile, sau, poate, am cunoscut cândva vreun om atrăgător care purta și ceas. Nu știu… cert e că asta simt.
  2. Oamenii care poartă ceas sunt/par mai interesanți, din aceleași motive care au fost expuse la punctul 1.
  3. Un ceas îți dă iluzia puterii pentru că îți dă iluzia că ai putea stăpâni timpul, iar un om care stăpânește timpul e cu adevărat puternic. Contribuie astfel la creșterea încrederii în propria persoană.
  4. Un ceas le dă altor oameni impresia că ești mai puternic. Plus că, uneori, dar doar pentru cunoscători, tipul de ceas pe care îl porți poate spune destul de multe despre tine.
  5. Un ceas te ajută să fii mai organizat și mai punctual. Nu cred că e nevoie să dezvolt acest punct.
  6. Un ceas te ajută să reduci timpul petrecut pe smartphone. Cel puțin eu, de fiecare dată când verific ora pe telefon, mai găsesc și alte lucruri interesante pe acolo. Până termin de explorat uit și cât era ceasul și, bineînțeles, mai verific o dată.
  7. Ceasurile sunt accesorii, sau, mai exact, bijuterii. Pot transforma o ținută banală într-una deosebită.
  8. Un ceas prețios poate reprezenta o amintire pretioasă. El poate fi transmis din generație în generație, fără să își piardă valoarea.
  9. Un ceas poate ține un copil mic ocupat, cât stați împreună la o coadă. E testată treaba asta. Soțul meu poartă uneori ceas.
  10. Orice bijuterie, dar mai ales un ceas, te face să devi mai conștient de propria persoană. Ca să argumentez asta aș avea nevoie de un articol întreg, astfel că mă opresc aici.:)

Acestea fiind zise, pare că lipsește totuși un mic detaliu, deoarece toate cele de mai sus sunt valabile dacă, în primul rând, știi cum să porți ceasul. Altfel, el poate avea și darul de a scoate și mai tare în evidență o ținută nu chiar potrivită, sau alte aspecte pe care nu le-am dori în prim plan.

Eu nu pot spune despre mine că știu să port un ceas, având în vedere că – încă – nu am unul. Plus că există așa o varietate de ceasuri de damă, că pare cu adevărat o misiune dificilă să reușești să accesorizezi, într-un mod potrivit, o ținută. Totuși, având în vedere că, așa cum spuneam, aș dori să mă (re)împrietenesc cu ceasurile și- tot așa cum am spus, în repetate rânduri – pantofii mei preferați sunt tenișii, m-am gândit să încerc ceva. Să așez cate un ceas lângă o pereche de teniși, ca să-mi fac o idee despre cum aș putea arăta, într-un viitor.

Ca să găsesc ceasul potrivit, m-am dus la fix prima recomandare – ceasuri damă Fossil – pentru că, dacă tot n-am cunoștințe prea multe în domeniu, varainta safe sună cel mai bine. Cât despre teniși, aceștia sunt, bineînțeles, Converse. Ce a ieșit, vedeți mai jos. Eu zic că e un început bun. 🙂

Bonus:

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019, deci presupun că voi afla, cumva, dacă am ales bine sau nu, fapt ce va grăbi, sau va amâna momentul în care îmi voi cumpăra ceasul. 🙂

Sursa foto: WatchShop.ro, emag.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s