Cum să folosești Melinis – 12 idei delicioase

Nu ați auzit încă de Melinis? E în regulă. Și eu tot acum am aflat. Este un produs nou, românesc, care acum încearcă să-și facă loc în viața noastră și a început bine, zic eu.

Ce e, mai exact, Melinis? Hm… e complicat de zis. Știm că nu e miere, dar are miere în proporție destul de mare (cam 60 %). Nu e nici fruct sau dulceață, dar are multe fructe crude (cam 30 %) Limonadă sigur nu e, dar conține și suc de lămâie. Dacă amestecăm toate acestea – dar nu oricum, ci prin metoda unică de preparare lentă la minus 35°C – și gustăm, sunt sigură că putem ajunge la concluzia că Melinis e un… dulce. Poate fi desert, dar sigur nu poate fi doar desert. Sau, poate, e și miere și dulceață și limonadă. Recunosc, e o mare dilemă, așa că am apelat la înțelepciunea copiilor mei care au ajuns la concluzia că Melinis e Fructmieradă, Limomierfruct, Dulcimieradă și alte câteva cuvinte pe care e greu să le și scriu.

Între timp, eu m-am gândit că nu ce este Melinis e cel mai important, ci, mai ales, ce putem face cu el. Sau cu ea? Ok. O să mă opresc aici aici cu treaba asta și, mai bine, vă invit să citiți mai jos cum puteți folosi Melinis:

1. Cadou de sărbători. În principiu, orice sărbătoare, dar, mai ales, Crăciun și Valentine’s Day pentru că… miere și trandafiri. Avantajul e că putem face asta chiar și dacă nu ne vedem cu cei dragi de sărbători. Putem trimite Melinis direct la ei acasă. Eu cred că e imposibil să nu zâmbim cu tot sufletul la vederea unui borcan plin cu, spre exemplu, Melinis de gutui.

2. Cadou cu ocazia unei zile de naștere. Cei mai mulți dintre noi adăugăm un dulce lângă cadoul de bază. Acum, acest dulce ar putea fi Melinis. Sau doar Melinis, pentru că vorbim de o delicatesă, dar și pentru că arată frumos, pentru că e cu miere și cu arome deosebite și pentru că putem alege aroma în funcție de preferințele persoanei căreia dorim să i-l oferim. Eu aș dori Melinis de Trandafiri. 🙂

3. Acel ceva bun cu care așteptăm oamenii dragi acasă. Nu știu alții cum sunt, dar eu, când am văzut acest produs, m-am dus cu gândul la mama, la țară, unde, într-o vitrină veche încă se mai află un set de farfurii pentru dulceață. Mi-am amintit cum, pe vremea când eu eram foarte mică, uneori, musafirii, erau serviți cu dulceață. A trecut vremea aceea. A apărut Melinis. Care nu e dulceață, ci pare a fi ceva mai bun și poate deschide poarta spre amintiri dragi, învăluite în căldură.

4. Sos pentru prăjituri. Mierea e folosită la multe prăjituri. La fel și dulceața, lămâia sau fructele. Cu siguranță vor ieși niste preparate deosebite, noi și ele, dacă vom folosi Melins. Eu mă gândesc acum la o negresă cu Melinis de prune. Cred că ar ieși delicioasă.

5. Umplutură pentru clătite. Aici mi-e greu să aleg o singură variantă. Cel mai probabil, eu le-aș testa pe toate, dar zic sa începem cu zmeură.

6. Cadou pentru invitați, la nuntă (mărturii). Da, știu, nunțile sunt un subiect delicat în perioada asta, dar faptul că nu se poate ce vrem noi, cum vrem noi și când vrem noi, nu ar trebui să ne oprească din a căuta soluții creative. Eu aș găsi un restaurant bun care să livreze acasă la fiecare invitat un meniu festiv, m-aș intalni online cu invitații și le-aș oferi și cate un Melinis. Așa, ca să mai îndulcim amarul.

7. Îndulcitor pentru ceai, sau simplu, pe pâine, la micul dejun. Folosim mierea în mod uzual pentru ceai. Acum, cu Melins, putem adăuga și un plus de aromă.

8. Cadou corporate. Da, știu, încă un cadou, dar dacă sunteți de mai mult timp pe acest blog, știți deja că ador cadourile și nu puteam comprima toate aceste tipuri de cadouri într-un singur paragraf. Vă asigur, însă, că am încercat. În prima variantă a articolului erau vreo 10 puncte doar cu cadouri. În ceea ce le privește pe cele corporate, nu puteam să nu le menționez, pentru că Melinis, deși nou, are acel ceva care te duce cu gândul la acasă, dar, în egală măsură, are acel ceva care îți permite să îl oferi și unor oameni pe care nu-i cunoști prea bine. Poate, pentru că e dulce și, în același timp, arată deosebit. Cert e că mi se pare foarte potrivit și pentru cadourile corporate.

9. „Remediu” pentru tristețe. Nu-i chiar sănătos ce spun eu aici pentru că, cel puțin teoretic, nu spre cămară ar trebui să ne îndreptăm atunci când suntem triști, sau, măcar, nu prea des. Totuși, nu pot să nu-mi imaginez cum, într-o zi mohorâtă și gri, în loc să stăm triști și singuri pe canapea, alegem să petrecem aceste momente alături de Melinis. Eu cred că ne vom simți mai bine încă din clipa în care vom deschide borcanul și ne vom lăsa îmbatați de aromă. Apoi, producatorii spun că Melinis, în special cel de catină, chiar ajută la combaterea stresului.

10. Supliment alimentar pentru întărirea imunității. Aici,desigur, cred că e suficient să spun doar catină. Melinis de catină, mai exact, ne ajută să ne întărim sistemul imunitar.

11. Remediu pentru răceală. Mierea e, poate, cel mai comun și inofensiv produs recomandat atunci când suntem răciți. Melinis nu e miere, sau nu 100%, dar e suficient cât să-l lăsăm să ne mângâie gâtul dureros. Apoi, fructele au și ele o mulțime de proprietăți care ne ajută să luptăm mai bine cu boala, iar în Melinis găsim fructe crude.

12. Dulce sănătos. Am citit și recitit ingredientele de câteva ori și am aflat că Melinis conține doar miere, fructe și lămâie. Pe lângă faptul că-s doar trei ingrediente – deci muuult mai puține decât cele prezente în dulciurile din comerț – acestea sunt toate ingrediente naturale. Mierea chiar e folosită ca îndulcitor de către părinții care evită zahărul, deci cred că e ok să consume și copiii acest produs și putem renunța la a ne ascunde în baie atunci când dorim să mâncăm ceva dulce.

În cazul în care doriți să aflați mai multe despre acest dulce, vă recomand și pagina de facebook Melinis. Cât despre mine, cred că după acest articol, n-am de ales decât să fac o comandă. Asta pentru că n-am avut de lucru și i-am implicat pe copii în realizarea acestui articol. Acum o țin într-una că vor Fructmieradă. 🙂

Articol scris pentru SuperBlog 2020

Sursa foto – melinis.ro, super-blog.eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s