Ceva dulce, de weekend – Prăjituresele

IMG-20180521-WA0011 (1)

Pentru prima dată, în 3 ani şi jumătate, am stat relaxată la o masă, savurând un suc şi o prăjitură bună,  nu cu unul, ci cu doi copii mici pe lângă mine. Minunea s-a produs săptămâna trecută, la Prăjiturese, un loc minunat, aflat în Voluntari.

Ce ne-a plăcut? Aproape tot, dar voi detalia:

 • Prăjiturile au fost delicioase, fără gustul acela artificial, pe care îl regăsim în prea multe cofetării. Am luat câte una din fiecare, aveau doar patru variante.
 • Băuturile au fost şi ele foarte bune. Existau opţiuni pentru toate gusturile: fresh-uri din fructe proaspete, sucuri naturale, cafea şi multe altele.
 • Aveau şi gustări sărate – bruschette, quiche – care sunt, cred, minunate, atunci când îţi este şi foame. Nu le-am încercat, dar cu siguranţă voi face asta data viitoare.
 • Felul în care este amenjat spaţiul exterior. Practic, este o livadă cu pomi fructiferi, printre care sunt aşezate mese drăguţe şi tot felul de atracţii pentru copii: topogan, balansoar, leagăne şi un spaţiu suficient de mare cu nisip – curat –, alături de o mulţime de jucării, toate în stare bună. Nu există vreo delimitare clară între spaţiul de joacă şi mese, copiii nu sunt izolaţi. Ei rămân în raza vizuală a părinţilor şi sunt în siguranţă, timp în care părinţii pur şi simplu se relaxează.
 • Cu o singură excepţie (un topogan), spaţiile pentru copii se aflau la umbră, aspect ce contează mult.
 • Atmosferă plăcută şi intimă. Linişte. Nu ştiu cum este în weekend. Noi am fost în timpul săptămânii şi a fost perfect, ca şi cum am fi intrat în altă lume. Simţi cum ţi se schimbă starea de spirit, încă de la intrare.
 • Amenajarea spaţiului interior. Aveau câteva lucruri tare interesante acolo. Îmi place mult ce promovează.
 • Oameni drăguţi, care s-au comportat foarte frumos.
 • Curăţenia.
 • Copiii – 1,5 şi 3,5 ani – s-au simţit minunat, solicitându-ne puţin spre deloc atenţia. E prima dată când se întâmplă asta. Vom reveni, cu siguranţă.
 • Organizează şi petreceri pentru copii.

IMG-20180521-WA0010 (1)

Ce s-ar putea îmbunătăţi:

 • Am aşteptat cam mult până am fost serviţi şi la final, când am vrut să plecăm, nu era nimeni acolo şi am aşteptat iar, pentru că trebuia, evident, să plătim. Totuşi, asta nu m-a enervat în vreun fel. Din ce am observat e o afacere de familie şi oamenii au acolo şi locuinţa proprie. Nu mi se pare anormal, în condiţiile astea, să nu stea în permanenţă cu noi, mai ales ca nu prea aveau clienţi – noi am mers într-o zi luni după-amiaza. În plus, aşteptarea nu a fost grea, având în vedere spaţiul frumos şi faptul că, de fapt, copiii nici nu vroiau să mai plece. Totuşi, le-aş sugera să pună o sonerie pentru astfel de situaţii. M-am uitat după una, dar nu am găsit-o.
 • Locul nu e prea bine semnalizat. Iarăşi, acesta nu a fost un mare impediment, deoarece l-am găsit destul de repede, dar după ce am coborât din maşină. De fapt se numeşte Café Gourmand şi asta e scris mic, în dreptul porţii.

 

Preţurile nu sunt mici, dar spun asta doar ca informare. Din punctul meu de vedere, sunt corecte.

Din ce am citit pe alte site-uri, cel mai probabil, în weekend, e nevoie de rezervare, posibil şi în timpul săptămânii, având în vedere că organizează şi petreceri pentru copii. Noi am mers fără rezervare şi am avut noroc.

Pagina lor de facebook – https://www.facebook.com/Prajituresele-1992478414368822/

Cine a mai scris despre:

http://ralucaloteanu.ro/2015/06/26/locatii-child-friendly/

https://www.printesaurbana.ro/2015/05/locuri-faine-de-iesit-cu-copiii-la-aer-p.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s