În sfârşit, la  mare!

IMG-20180711-WA0001

Dacă ai pierdut o oportunitate, indiferent că a fost vina ta, sau nu, asta nu înseamnă că nu va veni alta. Doar că, uneori, suntem atât de supăraţi când pierdem, sau nu obţinem ce ne dorim, încât vedem totul în negru şi, implicit, nu vedem toate celelalte oportunităţi, sau lucruri frumoase care ne înconjoară.

De data asta am ales să fac altfel. După ce mi-am petrecut ziua făcând bagajele şi ultimele cumpărături pentru vacanţa neaşteptată pe care am decis să ne-o oferim, în ajunul plecării am căutat, din nou, cazare. Eram sigură că voi găsi ceva.

Pentru a nu mai pierde timpul, am stabilit câteva criterii importante pentru noi, în ceea ce priveşte cazarea la mare, împreună cu 2 copii mici. Apoi, am căutat vreo 30 de minute pe Booking şi, la final, am rămas cu vreo 5 opţiuni, din care una îmi atrăsese atenţia, în mod deosebit, de când o văzusem prima dată. Am respectat însă planul şi le-am eliminat treptat, rămânând cu două. Ambele erau foarte aproape de plajă şi aveau reduceri de preţ last minute. Primul apartament era mai bine utilat şi avea, cred, nota 9.5, în timp ce al doilea, preferatul meu, nu avea niciun review.

După dezamăgirea din seara precedentă, am decis să risc, dar când să facem rezervarea, a apărut încă un impediment. Ni se cerea să plătim integral, fără posibilitate de rambursare. Aici am ezitat mult. Integral am plătit în majoritatea dăţilor, dar atunci când ne cazam, deci după ce vedeam locul, nu înainte Altfel, la rezervare, plăteam un avans, sau nimic.

Cumva nu îmi surâdea ideea de a face asta. Mă gândeam la posibilitatea de a ajunge acolo şi de a găsi vicii ascunse sau cine ştie ce alte nereguli. De obicei, când plec cu copiii în vacanţă încerc să elimin, pe cât posibil, riscurile. Probabil, prea mult.

Totuşi, cu susţinerea soţului meu, mi-am asumat şi am continuat. N-am mai stat să citim în ce măsură protejează Booking clienţii, în caz de astfel de nereguli, dar ce pot spune clar este că banii la ei se duc şi nu direct la proprietar. La acesta din urmă ajung după încheierea vacanţei Prin urmare, lucrurile nu sunt chiar atât de riscante. Doar eu sunt puţin (mai mult) obsedată de control.

Sunt mândră însă de mine pentru că, după ce am plătit, am mai stat îngrijorată cca.10 minute şi apoi am reuşit să mă liniştesc şi mi-am zis că o să fie bine. A doua zi, după ce am vb cu gazda la telefon, şi, ulterior, prin mesaje, deja eram la un alt nivel şi simţeam că o să fie bine.

Deznodământul e că a fost totul perfect. Proprietarii s-au comportat minunat. Am mai fost anul trecut, tot într-un apartament ok, cu gazdă ok. Aici însă a fost mai mult. Nu a fost bine, a fost foarte bine.

Apartamentul arăta exact ca în poză, ba chiar mai bine. Era nou, eram primii clienţi – de asta nu aveau review-uri.

Oamenii au foarte atenţi la detalii, atunci când l-au amenajat – de fapt, chiar asta m-a atras în primă fază. Cumva nu avea nici aerul acela de hotel, dar nici de locuinţă de zi cu zi. Arăta a casă de vacanţă, era primitor şi totul era de bun gust, cu pete de culoare care să te înveselească, fără să te deranjeze, cu pleduri în care să te înveleşti, când zăboveşti pe balcon într-o seară mai răcoroasă, dar şi cu tot felul de mesaje pozitive, inclusiv pe cănile din care ne beam cafeaua dimineaţa.

Ne-au aşteptat cu fructe, bomboane, şampanie şi alte câteva mici surprize. De asemenea, cafeaua şi câteva produse de bază în bucătărie au fost tot din partea casei.

Totul era nou şi curat şi faptul că s-au oferit să vină peste două zile pentru a face curăţenie, mă face să cred că or să menţină aceleaşi standarde şi mai departe.

Una din cele mai frumoase surprize am descoperit-o în baie. Acolo ne aşteptau, frumos aranjate, 3 săpunuri handmade, producţie proprie, tot din partea casei. Absolut minunate. Cred că voi scrie un articol întreg doar despre ele.

A fost perfect cu copiii, care s-au bucurat din plin de micul dejun servit pe balcon şi de cărticelele puse la dispoziţie de gazde – da, s-au gândit şi la asta – , dar parcă m-a făcut să visez şi la un concediu doar cu soţul meu. Ne-am luat însă, oarecum, revanşa şi-am stat pe balcon, la un pahar de vin. În timp ce faceam asta nu doar auzeam marea şi îi simţeam mirosul. O şi vedeam.

În articolul precedent am vorbit despre o lecţie, nu neapărat plăcută, dar lecţiile pot fi şi frumoase şi cred că  acest articol are şi el morala lui. Perspectiva din care privim lucrurile e extrem de importantă. În loc să spunem că ne asumăm riscuri, putem, pur şi simplu, să avem încredere. Chiar s-ar putea să ajute, pentru că ,uneori, prin atitudinea neîncrezătoare, putem atrage cumva întâmplări nedorite.

De data asta am procedat bine, chiar dacă mereu e loc de mai bine. Am pornit, într-adevăr,  de la ideea că îmi asum riscuri; mi-a fost greu, căci e greu să iei decizii, dar apoi mi-am asumat decizia şi am avut încredere. Şi a fost bine de tot!

Plus că e bine, mereu, să dăm o şansă. Anul trecut, vacanţa cu copiii a fost atât de obositoare – pentru că erau mult mai mici – , încât, la întoarcere, am uitat total să las review la apartamentul în care am stat, deşi totul a fost foarte bine. Îmi propun de acum încolo să scriu mai des, atât despre lucrurile/locurile care îmi plac mult, cât şi despre cele care nu îmi plac. Ştiu că am căutat mult zilele astea părerea oamenilor despre diverse locuri, în special restaurante. Uneori nu am găsit nimic, dar atunci când am găsit a fost util. Un insight important în legătură cu review-urile, în general, e acela cu privire la modul în care sunt scrise. Când tonul e agresiv sau răutăcios tind, mai degrabă, să acord o şansă locului respctiv, decât să mă bazez pe cel care evaluează. Dezavantajele, sau neajunsurile  pot fi comunicate şi într-un mod civilizat.

Într-un final, recomand cu drag apartamentul Aloysia din Mamaia Nord. Singurul dezanvantaj e acela că zona e în plin proces de dezvoltare imobiliară, dar asta e o carcteristică a întregii zone. Noi ştiam asta de anul trecut şi nu ne-a deranjat. Plus că, cel puţin aici, oamenii au fost civilizaţi şi au respectat un program.

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Roberta spune:

  Arată bine! Sunt curioasă de săpunurile handmade ❤️

  Apreciază

  1. ducesa10 spune:

   Voi scrie despre ele 🙂

   Apreciază

 2. Katherine spune:

  Buna! Arata superb locatia, am fost acolo anul trecut prin mai dar din pacate vremea era mai capricioasa decat acum.
  Iti urez o vacanta minunata in continuare!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s