” A fost și frumos…”

Azi am avut o zi grea. A început urât și s-a sfârșit urât, unde „sfârșitul” unei zile e reprezentat pentru mine de momentul în care adorm copiii. Pentru că însă, oficial, ziua nu s-a terminat, eu fiind încă trează, m-am hotărât să scriu aici ceva frumos.

Mai devreme, în timp ce încercam să mă liniștesc pe mine, dar și pe copiii mei care erau agitați și obosiți, am spus cu voce tare ” știu că a foat o zi grea, în care s-au petrecut multe lucruri care nu v-au plăcut…” . N-am apucat să continui pentru că băiețelul meu m-a întrerupt, spunand – ” dar au fost și lucruri care ne-au plăcut”. A rostit aceste cuvinte deși era trist, furios și obosit , iar eu i-am mulțumit și îi mulțumesc pentru asta. Mi se pare minunat cum a reusit el să găsească și lucruri frumoase în ziua de azi.

De vreo săptămână, înainte de a adormi, avem un moment în care ne amintim de tot ce-a fost frumos în acea zi. Am facut asta mai degrabă pentru a verifica dacă ei sunt ok, fără să îmi dau seama că inițiativa mea va avea un impact așa mare. Nu e prima dată când procedăm astfel, dar e prima dată cand o facem atatea zile la rând și îmi dau seama acum că, practic, mi-am învățat copiii să vadă jumatatea plină a paharului. Sau sfertul, dacă e să fim corecți 🙂

Cert e ca faptul că băiețelul meu de 4 ani a putut să îmi spună că azi au fost și lucruri frumoase e pentru mine suficient cât să îmi pot încheia ziua cu un zâmbet pe buze. Sunt mândră de el și îmi propun ca în toate serile ce vor urma de acum încolo să găsesc timp pentru a ne aminti împreună de tot ce-a fost frumos în ziua ce a trecut. Chiar și, sau mai ales, în zilele urâte. Cred că s-ar putea să fie un exercițiu bun și pentru mine și sigur e mai frumos și bine să adormim zâmbind.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s