Se întâmpla acum mai mulți ani… Nu eram de foarte mult timp împreună, dar trecuse suficient cât să depășim faza cadourilor romantice, de genul lumânărelelor parfumate sau sticlelor cu vin. Fără a minimaliza importanța acestora din urmă – ele încă se află la loc de cinste – ajunsesem în acel punct în care simțeam nevoia să dăruiesc – sau să primesc – și altceva. M-am gândit atunci la o geantă de mână pentru avion, care putea și ea avea o tentă romantică, depinzând, bineînțeles din ce direcție privești, căci oferind cadou o astfel de geantă poți și să îi transmiți, subtil, iubitului că ar cam fi cazul să-și facă bagajele. În situația noastră însă, soțul meu doar ce începuse să plece în din ce în ce mai multe delegații, în care încă ne topeam unul de dorul altuia, astfel că așa un cadou avea menirea de a ne aduce un pic mai aproape unul de altul. Plus că avea nevoie reală de o astfel de geantă. Unele deplasări erau atât de scurte că a fost nevoie să punem perne în geanta de cală pentru a nu se face praf singurul rând de haine de care avea nevoie. Altele erau mai lungi și era dificil să înghesuie în rucsacul pentru laptop diverse obiecte pe care și le-ar fi dorit cu el în avion.
Astfel, am pornit hotărâtă în căutarea unei genți, fără să știu însă că mă aștepta o adevărată aventură. Pentru că, știți, bagajele de mână trebuie să respecte anumite cerințe, iar la o căutare pe google m-am lovit de prea multe informații, unele contradictorii, în care m-am pierdut de-a dreptul. Nu mă ajuta nici faptul că încă nu mersesem vreodată cu avionul și mi-a luat câteva ore bune doar documentarea pentru treaba asta, pentru că dimensiunile permise diferă de la o companie la alta, dar se schimbă și la aceeași companie, în timp. La final, n-am ieșit prea lămurită, dar am ales varianta safe, adică cele mai mici dimensiuni permise, ca să evit vreo gafă, căci nici nu știam exact cu ce companie va fi următoarea lui călătorie.
Aventura însă nu s-a încheiat aici, căci apoi au urmat plimbări lungi prin magazine. Cei care citesc pe aici de mai mult timp știu că eu consider cadourile mai mult decât simple obiecte. Doream o geantă frumoasă, dar care să și corespundă cerințelor tehnice. Cumpărăturile on-line nu erau încă punctul meu forte și nici nu era prea mare oferta, astfel că magazinele fizice erau cam singura opțiune. Cu dezamăgire, am ales una care era cât de cât ok, fără a fi cu adevărat ce îmi doream. Aveam mai mult timp liber ca acum, dar nu eram chiar la nivelul la care să-mi pot petrece întreaga zi în magazine. Astfel că, la final, am cumpărat ceva de care nu eram chiar mulțumită, dar m-am gândit că, stropit din plin cu dragoste, avea să fie, totuși cadoul ideal.
Între timp, lucrurile au evoluat, iar eu doar ce am descoperit un site care comprimă pașii de mai sus într-unul singur. Fie că vrem să facem un cadou, sau avem nevoie de bagaje pentru propria călătorie, le putem găsi travelkit.ro. Da, bagaje pentru avion, dar nu oricum, ci însoțite de informații reale, cu privire la companiile care le acceptă. Prin urmare, poți, cu câteva click-uri, să îți alegi cele necesare, în funcție de compania cu care urmează să zbori. Găsim, de exemplu, bagaje de mână Wizz Air, dar și bagaje de mână Ryanair și nu numai. Putem alege ceva care se potrivește cu o anumită companie, dar putem vedea și care alte companii acceptă același tip de geantă. Bonus, putem folosi site-ul și ca sursă de informare, dar mă îndoiesc că, odată ajunși aici, am putea rezista tentației de a și cumpăra ceva.
Un alt avantaj al Travelkit e acela că poți alege ce cumperi și în funcție de ce tip de călătorie preferi – low-cost, sau nu. La mine nu e cazul de low-cost, de când am copiii. Am ajuns la concluzia că depășesc cea mai comună limită admisă pentru bagajele de mână pentru avion – 55x40x20 – chiar și când merg cu copiii la piscină și, când erau mai mici, chiar și la parc. De călătorii mai lungi nici nu mai vorbesc, căci ultima dată când am mers în vacanță puteai ușor să crezi că ne mutăm cu totul. Plus că, pentru mine, chiar și drumul acela cu avionul, fie el cât de scurt, ar trebui să fie o experiență aparte, dusă la superlativ, în care să mă bucur de fiecare lucru, indiferent că e vorba de o gustare, sau ceva mai special de băut. Admir însă oamenii care călătoresc mult, în ciuda bugetului, sau independent de el și preferă, de exemplu, să călătorească mai des și cu costuri reduse. Amintirile din călătorie sunt cu siguranță mai prețioase decât ce ai mâncat în avion, sau câte bagaje ai cărat după tine. Ba chiar, acestea din urmă se pot dovedi, uneori, o grijă în plus și o singură geantă de mână s-ar putea să îți facă vacanța mai frumoasă. În plus, pentru toți cei care consideră conținutul mai prețios decât ambalajul, există pe Travelkit și o secțiune specială de trolere ieftine, fapt ce confirmă ideea că banii nu sunt deloc o scuză pentru a nu călători. Despre copii mai discutăm, deși am auzit că poți călători low-cost chiar și însoțit de copii. Dacă ești suficient de organizat, bineînțeles.
Și da, acest articol este scris pentru SuperBlog 2019 și, teoretic, aș putea să mă opresc aici, căci mi-am îndeplinit sarcina. Din moment însă ce nu există limită maximă de cuvinte și eu doar ce am spus că nu-mi plac călătoriile low-cost și, de fapt, limitele, în general, aleg să profit de această oportunitate. Pentru că mai am câteva lucruri de spus.:)
Am început articolul cu povestea despre cadouri pentru că Travelkit m-a inspirat în acest sens. Dincolo de faptul că e un site destinat celor ce urmează să călătorească cu avionul, am văzut în el o oportunitate pentru pasionații de cadouri, cum sunt eu. 🙂 Există acolo o categorie numită accesorii pentru călătorie, unde găsim tot felul de minunății pe care le putem oferi în dar atât unei persoane care călătorește mult – fie că o face din plăcere sau nevoie – cât și unei persoane care se pregătește pentru o primă astfel de călătorie. O astfel de borsetă secretă pentru călătorie, de exemplu, poate fi transformată chiar și într-un cadou romantic, ascunzând în ea o fotografie sau, de ce nu, biletul de avion, sau chiar un inel de logodnă. Asta pentru cadouri de mici dimensiuni. Altfel, putem adapta ideea aceea de cadou în cadou – știți, cutia mare în care se află o cutie mai mică și în aceea o cutie și mai mică, până ajungem la una minusculă în care găsim, în cazul clasic, cheia unei mașini. Aici, putem avea un troler mare, în care găsim o geantă de mână mai mică, apoi o borsetă în care se află biletele de avion. Asta poate fi o idee absolut minunată pentru un soț care își dorește să îi facă soției lui, un cadou deosebit. 🙂 Că tot se apropie Crăciunul.
Pe lângă accesoriile de călătorie, pe site mi-a atras atenția și categoria de trolere copii, utile pentru o vacanță cu avionul, dar nu numai. Acestea chiar se aflau pe lista mea de cumpărături pentru că am început și noi să călătorim mai mult, iar copiii sunt mai mari un pic și deja devine dificil să înghesuim lucrurile lor printre ale noastre. Plus că îmi displace ideea de a ordona lucruri în vacanță și mi se pare că a venit vremea ca fiecare copil să aibă propriul troler și să fim astfel mai organizați – admit, desigur, că e posibil să-mi fac speranțe deșarte. În acest sens, am găsit un troler disponibil atât pe roz cât și pe albastru – deci perfect pentru noi – cu suport reglabil pentru jucăria preferată a copilului, dar și cu opțiunea de a cumpăra inclusiv jucăria de aici- deci și acesta poate fi un cadou. Mai mult, se poate transforma și în rucsac, fapt ce poate fi de un real ajutor pentru părinți, atunci când copilul se plictisește de împins geanta. Bine, el a fost gândit astfel pentru a fi purtat în spate chiar de copil – inclusiv la școală- , dar la noi nu cred se aplică încă.
Nu în ultimul rând și, cumva, tot datorită copiilor, bagajul meu tinde să se micșoreze pe zi ce trece și am o presimțire că asta nu se va schimba nici după ce le voi cumpăra trolere. Plus că cineva trebuie să și ducă bagajele, astfel că devin mai cumpătată și încerc să iau mai puține obiecte cu mine. Totuși, treaba asta nu prea îmi place și îmi e destul de greu să o pun în practică, motiv pentru care am pe lista de cumpărături și genul acesta de truse de cosmetice, pe care le-am găsit acum și pe Travelkit.
Una peste alta, acest articol a scos la iveală și faptul că îmi place să fac cumpărături. Cred că nici asta nu se împacă prea bine cu călătoriile low-cost, dar sigur se împacă cu gențile de mână de care vorbeam mai sus pentru că, dacă am și bagaj de cală și o geantă de mână, pot, bineînțeles să duc și mai multe lucruri cu mine, de acasă în vacanță sau din vacanță acasă. Iar dacă totuși aș dori să plec cu mai puține lucruri, dar să mă întorc cu mai multe, pot apela și la o geantă pliabilă. Da, gasiți și astfel de genți pe Travelkit. 🙂
Sursa foto: travelkit.ro
Un comentariu Adăugă-le pe ale tale