La plimbare cu copiii – cum avem grijă de noi în sezonul rece

Nu sunt deloc prietenă cu frigul, dar mi-am propus să îi împrietenesc pe copiii mei cu el și să demontez cele mai multe mituri legate de frig, cum ar fi acela că ne îmbolnăvește. Reușesc cu destul de mare succes, dar asta presupune și să fiu un exemplu bun. Cum rezist în condițiile în care aș prefera în orice moment să stau în casă, la căldură, voi scrie mai jos:

Ieșim afară zilnic, indiferent de vreme. Faptul că ne ascundem de frig nu ne ferește de viroze, sau disconfort, din contră. Îmbrăcați corespunzător, nu vom răci niciodată din cauza frigului. Exemplul cel mai banal care îmi vine în minte e al copiilor care merg la grădinițe unde nu ies afara deloc și totuși se îmbolnăvesc foarte des. Există multe articole bine documentate despre de ce nu ar trebui să ne fie teamă de frig. Nu le voi relua aici. Cert e că cei mai mulți medici recomandă ce am scris eu mai sus.

Aleg hainele potrivite. Am depășit acum mult timp etapa aceea în care era musai să arăt într-un anumit fel, indiferent de vreme. Pe primul loc e acum confortul și am învățat asta din recomandările pentru copii. Hainele pentru sezonul rece e bine să fie călduroase, dar să lase pielea să respire; să nu fie prea mari sau prea mici și nici rigide. Apreciez mult hainele impermeabile și pe cele din lână. Cel mai mult nu îmi place să fiu nevoită să pun câteva straturi de haine pe noi și apoi să nu ne putem mișca în ele, astfel că acord atenție sporită calității acestora. Nu uit de eșarfe, fulare, căciuli sau mânuși. Totuși, niciodată nu pun fularul peste gura copiilor și nici nu îi îmbrac mai gros decât pe mine. Îi îmbrac la fel sau mai subțire decât mă îmbrac eu pentru că ei aleargă mult și se încălzesc foarte repede.

Aleg încălțămintea potrivită. În casa noastră nu prea există șosete groase pentru că le folosim doar în cazuri extreme. Altfel, pentru iarnă avem cizme sau ghete care sunt ele suficient de călduroase, dar și comode și impermeabile. Nu ne lipsesc nici cizmele de cauciuc clasice, strict pentru vremea ploioasă, iar distracția e pe măsură, atunci când afară sunt bălți.

Nu folosesc suplimente alimentare, nici pentru mine, nici pentru copii, în scopul de a ne întări sistemul imunitar și a preveni virozele. În schimb, consumăm multe fructe de sezon, mai exact, de două ori pe zi și încercăm, în general, să avem o alimentație echilibrată.

Acord o atenție sporită îngrijirii pielii care este expusă la frig și mă refer aici la față și mâini. Fac asta și vara și iarna. Dacă efectele expunerii la soare a unei pieli neprotejate nu se văd mereu imediat, altfel stau lucrurile cu frigul. Pielea se crapă, sau se înroșește și asta e cel puțin deranjant. Nu sunt atât de conștiincioasă cum mi-aș dori, dar, în general, atunci când e foarte frig folosesc o cremă de față și un balsam de buze pentru copii, înainte să ieșim afară și seara, după baie. În ceea ce mă privește, nu sar niciodată peste ritualul – minim – de îngrijire a pielii și, prin urmare, fie iarna sau vara, niciodată nu ies afară fără să folosesc măcar o cremă pentru față. Nu mereu apuc să folosesc și crema pentru mâini și asta are consecințe nu chiar plăcute, dar mă străduiesc.

Aleg produse prietenoase cu mediul și cu oamenii, cât mai puțin agresive. În lumea noastră e dificil spre imposibil să găsești acel ceva cu totul natural. Plus că,uneori, e foarte scump. Mă străduiesc însă să mențin un echilibru. Pentru copii folosesc produse speciale, recomandate de medicul pediatru, iar când vine vorba despre mine caut acele produse care să mi se potrivească și nu uit să citesc cu atenție lista ingredientelor.

Într-un final, aș putea spune că nu e nevoie să facem cine știe ce lucruri complicate pentru a trece cu bine de sezonul rece. Corpul nostru este uimitor, așa cum este el, și are resursele necesare pentru a se adapta condițiilor de mediu. Cel mai important e să nu ne împotrivim cursului firesc al naturii, ascunzându-ne de frig ca de Bau Bau. Cu hainele potrivite, putem să ne distrăm afară, la fel de bine ca vara. Plus că, chiar și eu recunosc că ma simt mai bine în zilele în care ies cu copiii afară, decât în cele în care stau doar în casă- mai fac asta în weekend, când soțul meu preia copiii și eu mă bucur de puțină liniște.

Apoi, ne putem îngriji în așa fel încât să ajutam resursele naturale pe care le aveam să iasă la suprafață. Nu e nevoie să investim o avere pentru a face asta. Există produse de îngrijire a pielii la prețuri accesibile. Cel mai bun exemplu sunt produsele din gama Gerovital Plant. O cremă hidratantă , cum este crema Microbiom Protect, e un must have pentru orice femeie în sezonul rece și nu numai, mai ales pentru cele care petrec mult timp afară. În plus, vorbim despre un produs 100% românesc, deci încă un motiv pentru a o alege.

Produsele Gerovital pot fi comandate și on-line, iar site-ul este unul tare prietenos. L-am descoperit acum aproximativ un an, când eram puțin nostalgică și mi-am amintit de un lapte demachiant pe care le-am folosit într-un trecut îndepărtat – celebrul Doina. Mi-a plăcut că oferă transport gratuit la o comandă de doar 89 de lei, livrarea e rapidă și în colet am găsit și câteva mostre cadou. În plus, pe site se găsesc mai multe tipuri de produse, toate românești, plus sfaturi pentru o îngrijire corectă a pielii. Acestea din urmă sunt importante pentru că, într-un final, fix asta contează cel mai mult – să nu uităm de noi și să ne acordăm atenția cuvenită. Dacă facem asta, frigul devine un aspect nesemnificativ.

Articol scris pentru SuperBlog 2019

Sursa foto: Farmec.ro