Rezoluții împlinite

Vă amintiți acele prime zile de la începutul anului? Euforia ce le umple din plin? Sentimentul acela de nou început și planuri peste planuri despre cum o să fim mai buni și câte minunății o să facem?

Bine, poate nu chiar toți trec prin asta, dar eu am trecut și, la fel ca mulți, și eu mi-am propus să fac o multime de lucruri anul acesta. Entuziasmul însă a scazut treptat. Totuși, nu am uitat și nici nu am renunțat.

M-am gândit să scriu despre asta azi, când mi-am petrecut prima parte a zilei într-un mod cu totul special. Am fost, împreună cu soțul meu si cu copiii să ne cumpărăm pești pentru că, de cateva zile, suntem fericiții posesori ai unui acvariu.

Ce-i atât de special la povestea asta? Faptul că la începutul acestui an mi-am promis eu mie, aici, pe blog, că voi cumpăra un acvariu. M-am ținut de cuvânt și mă simt tare bine, mai ales că, cu ocazia aceasta, mi-am amintit că mai e mai bine de o lună până trecem într-un alt an. Nu doar o lună, ci mai mult de o lună. Până la urmă, din nou, mereu contează perspectiva din care privim. Și dacă ar mai fi o zi, tot ar conta. Poți face o mulțime de lucruri într-o zi dacă nu o privești ca pe doar o zi.

Astfel că m-am hotărât să îmi verific lista cu lucruri de făcut pe anul acesta. Pentru că încă nu s-a terminat anul și pentru că – aproape – niciodată nu e prea târziu. Dacă am început bine , aș putea să și închei bine.

Va invit și pe voi, cei care citiți, să faceți la fel. Încă aveți timp să fiți mai buni, să mâncați mai sănătos, să economistiți bani, să plecați în vacanță, sau să faceți orice altceva v-ați propus la începutul acestui an și încă nu ați reușit, până acum.

Cât despre peștii mei, din motive complicate – :)- nu i-am cumpărat în această dimineață. Am cumpărat însă doi melci, dar nu au dorit să stea la poză. Unul s-a ascuns după pietricele și altul după plantă – se observă ceva galben, la o privire mai atentă- , dar sunt tare drăguți, iar copiii sunt încântați.