Cum îmbraci o bonă africană iarna

Am la dispoziție 2000 de lei pentru a crea șapte ținute pentru vreme rece, care să fie purtate de o colegă imaginară, de la munca mea imaginară, venită tocmai din Africa. Cum îmi place să scriu articole adaptate la realitatea mea și cum eu sunt mamă full time, am cam obosit și nu mi-ar strica o pauză, m-am gândit să îmi iau o bonă. Din Africa, bineînțeles.

Înainte de vă prezenta ținutele și pentru a îmi înțelege mai bine alegerile, e musai să spun câteva lucruri despre copiii mei. În primul rând, sunt doi. Apoi, sunt suficient de mici încât să nu te înțelegi cu ei în anumite momente, dar și suficient de mari încât să alerge la fel de tare, sau mai tare ca un adult. Nu în ultimul rând, sunt foarte energici și obișnuiți să petrecă mult timp afară, indiferent de vreme. Prin urmare, mă voi concentra pe ținute care să facă față unui astfel de stil de viață.

Ziua  1

Pentru prima zi, m-am gândit să îi cumpăr bonei câteva piese de bază pentru sezonul rece. Am studiat oferta de cizme de iarnă și am ales o pereche de botine confortabile, îmblănite. Norocul a fost cu mine și am reușit să găsesc și o geacă impermeabilă Columbia, la reducere. Altfel, riscam să rămân fără bani, din prima zi. Am completat cu o pereche de jeanși, un pulover călduros, o căciulă și o pereche de mănuși. Am zis să fiu prevăzătoare, să nu cumva să aibă bona un șoc, atunci când coboară din avion, și să decidă să se întoarcă acasă.

Ziua 2

Pentru a doua zi am păstrat geaca, blugii și ghetele din prima zi, dar am ales o bluză ceva mai subțire și un fular care să compenseze acest aspect. Prima zi a fost de adaptare, în a doua zi se presupune că îi va cunoaște mai bine pe copii și asta sigur se va lăsa cu ceva bufeuri și transpirații excesive, în ciuda frigului de afară, deci e important să fie îmbrăcată lejer.

Ziua 3

După ziua de ieri, când bona i-a cunoscut cu adevărat pe copii, am decis să o mituiesc puțin, deoarece sunt șanse să fie tentată să își aleagă altă meserie. I-am pregătit deci, o ținută diferită – o rochie care merge purtată cu ghetele din prima zi –  și am ales să îi ofer o jumătate de zi liberă. Am vrut să îi cumpăr și un palton, dar, având în vedere că, cel mai probabil, tânjește după căldură, mă îndoiesc de faptul că se va plimba pe afară și presupun că își va petrece timpul într-un mall, sau ceva asemănător – mergea și o piscină, dar nu cred că-mi permit să-i cumpăr și costum de baie. Cert e că nu are neapărat nevoie de palton. Ar avea însă nevoie de o geantă casual. Totuși, ca să nu fac prea mare risipă, am hotărât să îi cumpăr un rucsac. Până la urmă, îl va purta și când iese la plimbare cu copiii.

Ziua 4

Pentru că deja am început să ne cunoaștem mai bine, am ales să îi întregesc garderoba cu o pereche de cizme de cauciuc, indispensabile atunci când iese cu copiii în ploaie. Cu ele deja începe să arate ca o bonă. Le poate purta împreună cu geaca, puloverul și blugii din prima zi.

ANSWEAR – CIZME

Ziua 5

Bona se îmbracă la fel ca ieri și îmi pare cam tristă. Probabil și-a dat seama că, de fapt, aceasta îi va fi uniforma și nu se mai obosește să schimbe ceva. Adaug totuși  o eșarfă pentru un strop de culoare. Am gasit una care nu îmi place în mod deosebit, dar m-am gandit să o ajut să-i mai treacă dorul de casă.

ANSWEAR – EȘARFĂ

Ziua 6

Spre surprinderea bonei, dar nu și a mea, în ciuda temperaturilor scăzute de ieri, astăzi e foarte cald. Îi explic că, la noi, faptul că avem patru anotimpuri nu înseamnă că începe unul și se termină altul. Ele sunt amestecate și e bine să fii mereu pregătit pentru orice. Văd cum ochii îi strălucesc, în timp ce se îmbracă într-un tricou cu un imprimeu cu mere și o pereche de blugi comozi. Păstrează ghetele, pentru orice eventualitate. La așa un mix de anotimpuri, sigur se potrivesc.

Ziua 7

Bona își petrece ziua într-o pijama,  privind pe fereastră cum vântul suflă într-un fel de zici că va smulge copacii din rădăcini. Da, după căldura de ieri, astăzi s-a ajuns la extrema cealaltă. Pe sub bluza de pijama poartă tricoul cu mere și o lacrimă i se prelinge pe obraz. E clar. În ciuda eforturilor mele, cel mai probabil e deprimată. Atât de tare că păstrează pijamaua și când iese cu copiii la plimbare; doar își trage repede blugii și geaca peste ea. Nu îmi dau seama de cauza exacta a supărării ei. Poate e vremea, poate e energia foarte mare a copiiilor, sau poate nu-i place cum i-am ales hainele… Cred  totuși că va trebui să mă reorientez spre o bonă din Nordul Europei. Macar pe aceea nu va trebui să o îmbrac eu.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019 și NU e bazat pe fapte reale. 🙂 Toate produsele din articol au fost alese de pe site-ul Answear.ro

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. C spune:

    Ce dragut ai scris! Bravo! 🙂

    Si felicitari pentru ca ai scris atatea articole minunate si ai devenit si finalista Superblog pe parcurs! 😀

    Apreciat de 1 persoană

    1. DucesaTm spune:

      Iti multumesc mult! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu