O casă de vacanță la țară

on

Astăzi este despre visuri și despre cât de bine și frumos este să visăm, mai ales dacă ne gândim că în spatele oricărui lucru mare pe care îl realizăm se află un vis.

Provocarea vine de la niște oameni de existența cărora am aflat anul trecut și în care cred, motiv pentru care vă invit, astăzi, să mă însoțiți într-o călătorie virtuală în casa visurilor mele. Aceasta mi-a răsărit în minte vara trecută, când am petrecut, alături de copii, două săptămâni la mine la țară, în județul Mehedinți, o zonă cu multă verdeață și deosebit de frumoasă, care, pur și simplu, te invită să visezi și să trăiești. Totuși, după cum veți putea observa mai jos, această casă ar putea fi amplasată în aproape orice locație, la cât de practică este. Apoi, datorită celor de la Vindem-ieftin.to, care vin cu un concept unic și care ne vor însoți în această călătorie, tipul acesta de casă de vacanță chiar s-ar putea să nu rămână doar la nivelul de vis, chiar și dacă dispunem de un buget minim. Dar vă las să vă convingeți singuri, mai jos.

Casa mea de vacanță ar trebui să fie amplasată la țară, într-o zonă normală, deloc sau foarte puțin dezvoltată din punct de vedere turistic; o vreau pentru liniștea și experiențele autentice pe care mi le-ar putea aduce și pentru a atinge din plin cele mai profunde obiective ale unei vacanțe – relaxare, odihnă și timp frumos petrecut împreună. Vreau foc de tabără, vreau să citim împreună afară, vreau să jucăm tot felul de jocuri, vreau să mergem la plimbare prin locuri puțin atinse de alți oameni, vreau să nu facem cumpărături în fiecare zi – aspect care poate fi evitat dacă nu avem access facil la magazine – vreau să ascultăm greierii seara, dar și liniștea.

Casa mea de vacanță ar trebui să aibă, în curte, animale și grădină, fapt ce face amplasarea într-un sat normal ideală, deoarece ar fi nevoie ca cineva să aibă grijă de acestea atunci când noi nu suntem în vacanță și nimeni nu o poate face mai bine ca un om pentru care asta reprezintă un mod de a trăi. Mi le doresc pentru că am văzut modul minunat în care copiii mei au interacționat cu animalele de la mine de la țară, total diferit de interacțiunea de la ferma de animale pe care o vizităm frecvent lângă București și care este, desigur, minunată, dar nu ideală. Apoi, vreau ca vara să ne trezim și să mâncăm ouă proaspete de la găinile din curte, dar și legume culese atunci din grădină, chiar de către noi.

Casa mea de vacanță ar trebui să se întrețină/ plătească singură într-o proporție destul de mare, lucru care se poate face prin trei metode:

  • Folosirea unor materiale de calitatea superioară, care să necesite cât mai puține reparații în timp;
  • Folosirea la maxim a resurselor naturale prin panouri solare și nu numai;
  • Închirierea casei în perioadele în care nu o folosim noi.

Casa mea de vacanță ar trebui să ofere confortul caselor din oraș și prin asta înțeleg încălzire, inclusiv în pardoseală, apă caldă, baie și bucătărie utilate corespunzător, dar să nu-i lipsească, de exemplu, nici  fântâna din care poți scoate apă proaspătă, cu găleata, nici sobele clasice în care să faci un foc adevărat din când în când  și nici cuptorul din cărămidă, sau, și mai bine, o adevărată bucătărie de vară în aer liber, cu o zonă frumoasă pentru servit masa pe care o și văd în mintea mea atunci când privesc piatra decorativă de mai jos.

Piatră decorativă Orhei

Casa mea de vacanță ar trebui să  aibă, în curte, copaci în care copiii să se poată cățăra, dar și pomi fructiferi, sau arbuști, din care să își poată culege singuri mere, zmeură, sau alte fructe.

Casa mea de vacanță ar trebui să fie mică și confortabilă, fără încărcătura pe care o are o casă care este locuită în mod frecvent. Cât mai puțin mobilier și obiecte inutile în camerele de dormit și un living generos cred că ar rezolva problema. Apoi, în casa aceasta ar trebui să avem fiecare propria lui camera – mică, desigur –  alături de una, sau două în plus, pentru eventualii oaspeți, dar musai și o mansardă – rezervată pentru mine – deoarece ador aerul de poveste, al acestor încăperi, dat în mare parte și de ferestrele de mansardă cum e cea de mai jos. Presupun că ar fi de-a dreptul minunat să adormi într-o astfel de cameră.

Casa mea de vacanță ar oferi cam aceeași experiență pe care o oferă vizita la bunici, dar îmbunătățită mult; un adevărat cămin confortabil, în care am lua o pauză binemeritată de la agitația din oraș, dar și din prea multe zone turistice, și în care am trăi o adevărată experiență altfel, aproape de natură,  iar prin sistemul de închiriere, am putea să oferim această experiență și altor oameni.

Casa mea de vacanță ar trebui să fie făcută cu drag și cu efort și costuri minime, lucru posibil datorită unor oameni care nu doar că ne aduc acasă tot ce avem nevoie,  fac asta eliminând pași inutili care ar crește costurile în mod exagerat. Prin faptul că marfa ajunge direct de la producător/ importator/ distribuitor la client Vindem-Ieftin.ro garantează o economie de 10-15% la achiziții la un necesar ce include produse din mai multe categorii. Clienții lor sunt foarte mulțumiți, fapt care se poate vedea în recenziile video online, unde oamenii și-au spus părearea despre servicii și produse, cum sunt tencuiala decorativă, panourile sandwich, tâmplăria PVC, parchetul și multe alte produse.

Dacă și voi vă doriți o casă de vacanță, nu ezitați să visați. Apoi poate faceți un plan și aruncați un ochi și pe site-ul de mai sus. S-ar putea să fiți uimiți în mod plăcut. E un exercițiu bun, mai ales în perioada aceasta în care avem nevoie să ne umplem mintea și cu visuri plăcute, astfel că vă învit să dați deoparte panica și să lăsați loc gândurilor despre un viitor frumos. Apoi, în cazul în care nu știți ce să mai faceți acasă pentru a trece timpul mai repede și mai ușor, vă recomand o renovare – pe care să o faceți singuri, normal –  și nu glumesc deloc. Unii deja fac curățenie, deci putem trece și la nivelul următor, mai ales că există posibilitatea de a achiziționa orice fel de materiale de construcții online, fără să să vă deplasați în magazine. Vă spun asta în condițiile în care am zugrăvit singură două holuri– sau aproape singură pentru că a doua oară m-a ajutat băiețelul meu. Sentimentul e minunat, vă asigur, iar posibilitățile nelimitate, chiar și dacă locuiți la bloc și chiar și dacă sunteți începători. Plus că veți ajunge cu un pas mai aproape de casa pe care o visați.

Vă doresc, așadar, să visați frumos, să cumpărați ieftin și să gândiți pozitiv! 😉

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020

Sursa foto – Vindem-ieftin.ro

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s