Accesorii care te ajută să gătești cu drag

on

În seara aceasta m-am blocat. Am început frumos aseară, când am publicat povestea pentru copii despre coronavirus. Azi au apărut și câteva idei de activități la fel de frumoase pe care doream să le pun pe blog, dar o migrenă teribilă și enervantă, alături de faptul că unul dintre copii a făcut febră,  m-a oprit. Pentru că nimeni nu-și dorește febră în vremurile astea, chiar și dacă n-are nicio legătură cu coronavirusul.

Acum migrena aproape a trecut, iar copiii au adormit și eu am rămas, preț de câteva minute privind în gol, prin laptop. De obicei îl deschid nerăbdătoare și încep să scriu repede cuvinte care se scriseseră deja de zeci de ori în mintea mea și așteptau nerăbdătoare să iasă de acolo. Acum e diferit. Am vrut să îl închid.

În seara aceasta e deadline la proda 4 de la SuperBlog. Aveam deja schițat articolul, dar m-am gândit că n-are sens să-l mai scriu. De ce să-l scriu? N-am niciun chef să-l scriu. M-aș pune în pat să zac. Atât.

Dar nu voi face asta, ci vă voi vorbi despre tot felul de accesorii interesante pentru bucătărie, chiar dacă simt că n-am putere să o fac. Nu din ignoranță și nici din nepăsare, ci pentru că refuz să accept că viața s-ar opri în loc. Da, e bine să stăm acasă – cei care putem; sunt încă mulți care nu pot – și da, e bine să fim responsabili și vigilenți, dar dacă în timp ce facem asta ne consumăm timpul doar cititnd și ascultând despre cum coronavirusul își face de cap și ne distruge lumea, n-avem nicio șansă, zic eu. Pentru că deși spuneam asta într-o poveste pentru copii, chiar cred cu adevărat că panica și sentimentul acesta de sfârșit de lume ne pot face rău. Astfel că voi scrie și vă invit și pe voi să citiți. Să citiți și altceva, în vremea asta, și să vă inspire să faceți din casa voastră și, în special, din bucătărie un mic Colț de Rai. Pentru că tot este recomandat să petrecem cât mai mult timp în casă și pentru că o consecință firească a acestui fapt e și aceea că vom găti mai mult, dar și pentru că unele dintre cele mai frumoase și atractive activități pentru copii se desfășoară în bucătărie.

Provocarea vine de la Dajar România, cea mai mare companie de pe piața produselor pentru casă și bucătărie din Europa Centrală și de Est. Le mulțumesc lor și celor de la SuperBlog pentru oportunitatea care mă ajută să mă gândesc și la altceva și nu doar la nebunia ce ne înconjoară și vă invit să citiți despre acele accesorii care fac viața unei mame cu copii mici mai ușoară și mai frumoasă.

Scrisesem, în prima variantă a acestui articol, că am fost, cândva, îndrăgostită de gătit. Lucrurile s-au schimbat atunci când au apărut în lanț mai multe evenimente nu chiar ușor de dus. La început au fost grețurile din prima sarcină, când nu suportam nici să aud cuvântul bucătărie. A urmat faptul că bebelușul dormea ziua doar pe un om viu și asta înseamnă că am fost nevoită să gătesc doar împreună cu el și, uneori, cu el în brațe. Da, e amuzant uneori, dar de cele mai multe ori nu e. Cireașa de pe tort a venit când soțului meu i s-a impus un regim alimentar fără sare pe care l-am urât de la început și până la sfârșit, desi m-am străduit cât am putut să-l fac mai ușor de dus. Apoi, grețurile din a doua sarcină, boala soțului și faptul că găteam cu doi copii, alături de oboseala care nu se termină niciodată au transformat pregătirea mesei într-o provocare, de multe ori deloc plăcută.

Totuși, nu m-am dat bătută, în primul rând pentru că n-am vrut ca imaginea pe care copiii mei o au despre mine să fie aceea a unei mame epuizate pentru care gătitul e o corvoadă. Uneori e astfel și accept că și asta e normal, dar de cele mai multe ori nu e așa pentru că mereu am încercat să găsesc tot felul de trucuri și accesorii care să mă ajute și am și reușit. Da, o bucătărie frumoasă împodobită cu accesorii utile și deosebite chiar te poate ajuta să transformi gătitul într-una dintre cele mai frumoase experiențe.

Apoi, eu cred că fiecare bucătărie are propria ei personalitate, născută din felul de a fi și de a găti al omului care o deține. Prin urmare, nu cred că ce i se potrivește unui om, se va potrivi neapărat și altuia, sau nu mereu. Totuși, unele  obiecte de bază s-ar putea să se potrivească mai multor oameni. Dacă e așa, sau nu, rămâne de văzut. Eu vă voi prezenta mai jos acele accesorii care m-au ajutat pe mine să rămân prietenă cu bucătăria mea și să fie cât mai ușor și plăcut să îmi petrec timpul înăuntrul ei, chiar și – sau mai ales – atunci când gătesc împreună cu copiii. Acestea sunt:

  • Accesorii care pun în valoare aromele și gustul ingredientelor. Pentru mine acestea sunt pe primul loc, cu mențiunea că avem nevoie, în primul rând, de ingrediente bune și cât mai proaspete. Așadar, prefer piața, supermarketului și mă bucur din plin de acele momente când, cu ajutorul unui mojar din marmură, reușesc să fac cel mai delicios mujdei, cele mai aromate dressinguri pentru salate, sau marinate pentru carne. Apoi, prefer să cumpăr condimente cât mai puțin procesate, alegând, spre exemplu, piper boabe și nu piper măcinat și folosind o râșniță pentru piper.
  • Accesorii care scurtează timpul de preparare a mâncării. Consider pregătirea legumelor pentru mâncare o experiență în sine, care încă îmi place mult, dar de foarte multe ori am nevoie să fac totul rapid. Așadar, orice aparat care mărunțește mai repede decât cuțitul este binevenit. Nu mereu sunt mulțumită și de aspectul legumelor mărunțite astfel, motiv pentru care mi se pare foarte interesantă această răzătoare multifuncțională.
  • Obiecte care să îi ajute pe copii să mă ajute, fără să mă încurce. Mă refer aici nu la acele seturi de gătit de jucărie, pentru că, atunci când suntem în bucătărie, copiii mei doresc să gătească de-adevăratelea. Astfel că am și pentru ei tocătoare și cuțite, teluri și castroane și multe alte minunății.
  • Obiecte care pun în valoare preparatele. Orice activitate am face, la final e important să fim mulțumiți de rezultat, iar atunci când vorbim de mâncare, unde sunt antrenate, practic, toate simțurile, prezentarea joacă un aspect foarte important. Prin urmare, ador masa aranjată frumos, iar acest frumos poate fi obținut dacă folosim seturi de farfurii frumoase, coșuri pentru pâine, solnițe și pipernițe, dar și alte accesorii deosebite care se folosesc pentru servirea mesei, alături de, bineînțeles, veselă pentru copii. Nu reușesc să fac mereu asta, dar mă străduiesc, mai ales că eu cred că acel moment în care ne așezăm cu toții în jurul unei mese deosebite reprezintă și o bună oportunitate pentru conectare, dar și prilejul de a construi amintiri care vor trece testul timpului.

Acestea fiind scrise, vă doresc să aveți parte de cele mai frumoase mese  și cele mai gustoase preparate, dar și să profitați maxim – cei care puteți; știu că încă sunt mulți care nu beneficiază și nici nu vor beneficia de asta – de faptul că aceste zile vă aduc mai aproape de familie și vă provoc să construiți și câteva amintiri frumoase, care să facă mai puțin întunecată perioada aceasta. Iar în caz că aveți nevoie de un strop de inspirație, cei de la Dajar oferă livrare gratuită până pe 21.03.2020.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020

Surse foto:

https://www.facebook.com/dajarmagazin.ro/

dajarmagazin.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s