Eroii Însăpuniți salvează lumea – poveste pentru copii despre coronavirus

Astăzi am scris o poveste despre coronavirus. Am făcut asta deoarece aveam nevoie să le explic copiilor mei situația în care ne aflăm și am dorit să o fac într-un mod cât mai ok pentru ei, dar și pentru mine. Încă nu am citit-o împreună cu Maria (3 ani), dar Tudor (5 ani) a fost foarte încântat. Mi-ar fi plăcut să am și câteva ilustrații drăguțe. Ele există în mintea mea, alături de câteva idei de activități, dar nu știu să desenez și am putut folosi doar câteva poze găsite pe internet.

Nu mai am răbdare și o public acum, dar e posibil să mai fie greșeli de scriere prin ea. Îmi cer scuze pentru ele, am scris-o pe parcursul a câteva ore, de fiecare dată când prindeam vreun minut liber, și nici nu sunt foarte odihnită. Sper, totuși, să vă placă și, poate, să vă ajute, în caz că aveți nevoie.

Eroii Însăpuniți salvează lumea

Astăzi o să vă spun cel mai mare secret din lume! Un secret care vă va învăța cum să fiți eroi și să participați la lupta pentru salvarea lumii, deoarece în acest moment lumea are nevoie de eroi. Cam cum sunt aceia îmbrăcați în pijama, pe care i-ați văzut la desene sau prin cărți, doar că ADEVĂRAȚI!

Ați observat, probabil, cum oamenii mari din jurul vostru au devenit din ce în ce mai agitați și speriați  în zilele acestea. Ei sunt foarte serioși și  îngrijorați și vorbesc lucruri care, uneori, sunt de neînțeles pentru voi. Ați observat, desigur, și că nu mai mergeți la școală, sau gradiniță. Ei bine, eu o să vă explic de ce se întâmplă toate aceste lucruri și cum putem salva situația.

Problema este că în lumea noastră a  aparut Mingea. Nu, nu Ninja și în niciun caz Nocturnul. V-am zis doar că vorbim despre lucruri adevarate aici. Deci, așa cum spuneam, a apărut Mingea, mai exact, Mingea cu Coroană Țepoasă, un inamic foarte puternic care s-a hotărât să ne atace, intrând în corpul nostru si provocând tot felul de stricăciuni.

Ei bine, Eroii Adulți luptă cât pot ei de bine cu Mingea acesta. Oamenii de știință fac tot felul de cercetări și experimente pentru a găsi o armă care să îl distrugă, iar Doctorii cu armură de extraterestru încearcă să îl alunge din corpul oamenilor în care și -a făcut cuib. Totuși, pentru că Mingea este foarte puternic, acești Eroi Mari au nevoie de ajutorul vostru, al fiecăruia dintre voi. Lumea are nevoie de ajutorul tău!

Pentru a învinge Mingea cu Coroană Țepoasă am conceput un plan de atac în care tu si ceilalți copii sunteți eroii principali. Misiunea voastră este să îl împiedicați pe Mingea cu Coroană Țepoasă  să intre în corp. În felul acesta el va râmâne  fără hrană și va fi din ce in ce mai slăbit, timp în care Eroii cei Mari vor reuși să găsească o armă cu care să îl distrugem total.

Planul nostru cuprinde următorii pași :

 •  Observam și cunoaștem bine inamicul, ca să putem lupta mai bine cu el. Pentru asta, oamenii mari au trimis tot felul de spioni care au reușit să afle cum lucrează Mingea cu Coroană Țepoasă și cam pe unde îi place să își petreacă timpul. Au aflat urmatoarele informații importante:
  • Obiectivul Mingii este să intre în corpul nostru. Dacă îl împiedicăm să intre în corp el devine din ce în ce mai slăbit, până când dispare de tot, sau pana găsesc Eroii cei Mari arma care să îl distrugă.
  • Superputerile Mingii:
  • Are o putere magică – este invizibil. După cum bine știți , este foarte greu să luptăm cu un inamic invizibil, motiv pentru care este nevoie să fim foarte atenți și să apelăm și noi la arme puternice invizibile.
  • Este foarte rapid și viclean, motiv pentru care și noi trebuie să acționăm rapid și inteligent.
  • Punctele slabe ale Mingii:
  • Se înmulțește în locuri murdare, în locuri umede și în locuri aglomerate deci este necesar să existe cât mai puține astfel de locuri, iar noi putem controla acest lucru.
  • Îi plac locurile pe care le atingem în mod frecvent cu mainile, cum sunt, de exemplu, butoanele sau mânerele ușilor, deci este necesar să găsim soluții prin care să evităm să le atingem, sau să curățăm cât mai des aceste locuri.
  • Nu îi place curățenia, ba chiar îl enervează destul de tare.
  • Îi place să atace oamenii care sunt deja slăbiți, ceea ce e foarte urât din partea lui, dar putem proteja acești oameni dacă îi convingem să stea doar în spații în care Mingea nu a reușit să ajungă
  • Poate intra în corpul nostru doar pe o poartă, deci putem lupta cu el apărând porțile pe care le are corpul nostru .
  • Nu se poate deplasa singur, deci nu poate pătrunde singur în cetățile despre care vă voi vorbi mai jos.
 • Identificăm porțile prin care Mingea cu Coroană Țepoasă poate ajunge în corpul nostru și le protejăm cu forțe maxime. Cele mai importante sunt Gura, Nasul și Ochii și este, desigur, dificil să organizăm apărarea acestor zone, dar nu imposibil pentru că Mingea poate intra prin ele doar cu ajutor, nu singur. Poate intra cu ajutorul mâinilor, atunci când atingem aceste porți cu mâinile murdare, sau prin picăturile mici din aer, atunci când stăm foarte aproape de oameni în corpul cărora Mingea și-a făcut cuib.
 • Identificăm și folosim armele cu care putem lupta împotriva Mingii cu Coroană Țepoasă. Cele mai eficiente sunt sapunul și apa, dar și toate celelalte produse care ne ajută să rămânem curați, atât noi cât și spațiul în care ne aflăm și obiectele pe care le atingem . Folosind aceste arme construim o barieră invizibilă prin care Mingea nu poate trece.
 • Construim cetăți în care Mingea cu Coroană Tepoasă nu poate intra. Cea mai bună soluție este să fortificăm locuința noastră, adică sa o tinem cat mai curată și liberă. Este bine să petrecem cât mai mult timp în cetățile noastre, deoarece în acest fel Mingea rămâne fără hrană și va fi mai ușor de învins.
 • Identificăm soluțiile pentru situatiile de criză. Situațiile de criză  apar atunci când tușim, sau când e neapărat nevoie să ne atingem nasul pentru că, de exemplu, ne mănâncă foarte tare. În aceste situații , apelăm la scuturile albe de unică folosință, adică șervetele din hârtie, sau, în caz de urgență maximă, tușim la cot.
 • Învățăm să fim uniți, în ciuda distanței. Noi știm că împreună suntem mai puternici, dar pentru că Mingii îi plac mult locurile aglomerate și este foarte vicleană, este nevoie să găsim alte soluții pentru a comunica și a fi împreună. Mai exact niște căi de comunicare secrete, fara să ne întâlnim unii cu alții, de exemplu cu ajutorul telefonului.
 • Mingea este foarte inteligentă și de aceea noi trebuie să fim și mai inteligenți și să păstrăm permanent legatura cu Eroii cei Mari, dar și să respectăm indicațiile lor. Apoi, este nevoie să verificăm foarte bine orice informație primită, deoarece Mingea cu Coroană Țepoasă are câțiva aliați care încearcă să se infiltreze printre noi și să răspîndească informații false.

Atenție! Într-o informare de ultimă oră am mai aflat si ca Mingii cu Coroană Țepoasă îi plac panica si agitatia oamenilor mari. Prin urmare, aveți și misiunea de a îi ajuta pe oamenii mari de lângă voi. Știți deja că unii sunt atât de fricoși că se sperie și de topoganele din parc, sau de leagănul care se leagănă prea tare. Plus că, uneori, se comportă ciudat și fac tot felul de lucruri nesăbuite, iar acum s-au speriat și mai tare. Ei bine, ei au nevoie de ajutorul vostru în această situație de criză. Au nevoie să vă jucați frumos cu ei și să nu îi certați prea tare dacă nu reușesc să facă tot ce îi rugați. Apoi, dacă se poate, încercați și să îi înveseliți puțin și, de ce nu, poate îi rugați și să vă sprijine în misiunea voastră!

La final, vă reamintesc că împreună putem învinge Mingea cu Coroană Țepoasă. Cele mai puternice arme sunt apa și săpunul, iar cele mai sigure locuri sunt Cetățile.

Vă doresc mult succes în îndeplinirea misiunii, Eroi Însăpuniți! Voi reveni curând cu noi informații! 😉

Găsiți aici o continuare a poveștii.

Surse foto:

https://www.fhi.no/en/id/infectious-diseases/coronavirus/

emag.ro

Porapak Apichodilok pe Pexels.com

chemistryexplained.com

9 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. robertaschuster spune:

  Foarte drăguț ❤️

  Apreciază

 2. sufletdec8il spune:

  Foarte frumos, super pt copii ca pot înțelege și ei. Poate ar trebui și unor adulți sa li se spună povestea astea ca să priceapă ce important este sa stai acasă și sa te igienizezi😜

  Apreciat de 1 persoană

  1. DucesaTm spune:

   Multumesc. Da… chiar in aceasta dimineata am fost nevoită sa intru intr-un magazin si am ramas tare dezamagita de comportamentul unor oameni…

   Apreciază

   1. sufletdec8il spune:

    Ooo cunosc… Ști cum e.. Ne plângem de stat și conducere.. Dar nu suntem noi în stare de lucruri esențiale.. Dar pretenții avem.. Trist..

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s