Primăvara la tine acasă/ Cum să ieși afară fără să ieși din casă

on

Se pare că e bine să scriu și articole mai morbide, cum a fost cel de astăzi. Observ că după aceea mă lovește inspirația. Rău de tot chiar.

Ideea e că situația nu e deloc roz, după cum am mai spus. Ne lipsesc plimbările, avem nevoie de un program, avem nevoie să ieșim afară. Visez la curtea mare a părinților mei. Chiar am fost tentată de câteva ori să fug acolo, dar dacă e să pun totul în balanță, cu atenție, cel mai bine e să rămânem acasă la noi. Doar că acasă la noi e trist pentru că locuim la bloc, într-un bloc reabilitat termic, deci cu balcoane închise. E bine că sunt și alea. Pe aceeași stradă cu mine e și un bloc de garsoniere mici, care te fac să te gândești la o cutie cu chibrituri. Nici nu vreau să îmi imaginez și nici nu vreau să scriu despre asta acum. Acum e despre faptul că, atât eu, cât și copii, avem nevoie să ieșim la plimbare și am găsit soluția ca să facem asta. Da, am găsit soluția ca să ieșim afară, la plimbare, fix așa cum ieșeam în fiecare zi, adică la aceeași oră, după ce ne-am îmbrăcat înainte în haine potrivite și după ce, desigur, ne-am și încălțat.  Da, vom ieși afară și vom petrece la fel de mult timp acolo, doar că, puțin altfel.

Cum vom face asta? Simplu. Îmi reamenajez balconul. J Ceea ce până acum era un loc cu o măsuță și două scaune, unde stăteam la o cafea, cu un geam ușor deschis, se va transforma total. Balconul nu o să mai fie un loc de relaxare și pauză pentru părinți. Balconul o să fie AFARĂ

Ideea mi-a venit atunci când mă gândeam la articolul de astăzi, pentru SuperBlog. Spacer – IT comes home ne aduce provocarea cu titlul Primăvara, Spacer te trezește la viață!,  dar chiar nu-mi dădeam seama ce se poate scrie nou pe această temă, desi, dacă aruncăm un ochi în mediul online, cred că vom observa că în fiecare clipă apare ceva nou. Totuși, în ciuda noului, pare că mereu ajungem în același punct – stăm acasă, ne dorim din plin tehnologia la noi acasă și faptul că o avem ne face mai fericiți. Pe mine însă mă face și tristă, iar pe copiii mei care nu-s obișnuiți cu atâta tehnologie – atât de blamată în trecut, de unii părinți, și atât de recomandată astăzi – îi face nervoși.  Apoi mi-am dat seama că tehnologia chiar  poate să îți aducă și primăvara acasă. Dacă nu știi cum să amenajezi un balcon in asa fel încât să te simți ca într-o grădină, ai Pinterest, ai fotografii, ai tutoriale, ai tot. Dacă nu ai bani, ai ocazia să înveți să reciclezi. Dacă nu ai deja plante pe balcon și nu ai curaj să cumperi – habar n-am dacă e safe să cumperi plante în perioada aceasta; nu știu dacă mai sunt nebuni ca mine, care se gândesc la asta – poți cumpăra semințe. Online, desigur, tot cu ajutorul tehnologiei și presupun că livrează și repede. Sau poți planta semnițele de la legume și fructe, dacă ai prin casă, sau vreun cățel de usturoi, dacă vrei rapid verdeață. Apoi, poți face îngășământ natural din cojile de la legume – Asta am învățat-o dintr-o carte pentru copii ! – și o mulțime de alte lucruri care nu-mi vin mie acum în minte, dar pe care sigur le voi descoperi. Nu în ultimul rând, cu siguranță va fi o activitate interesantă și pentru copii. O să-i  trezească la viață. O să ne trezească la viață.

Care e planul meu exact nu pot să vă spun clar pentru că e prea proaspătă ideea, dar voi reveni cu vești. Pentru început, mâine începem debarasarea, adică vom scoate de pe balcon covorul și toate obiectele care îndeamnă la relaxare și îl vom lăsa liber pentru joacă. Apoi, geamurile vor sta toate deschise și vom renunța la plasa de țânțari. Copiii se vor putea juca la fel ca afară, în pământ – pământ  adevărat pentru că avem deja jardinieră –  sau nisip – kinetic în acest caz – și în orice alte feluri vom mai descoperi.

Partea cu îmbrăcatul și încălțatul pentru plimbare are și ea rolul ei. Mai întâi pentru că eu chiar vreau să fie ca afară și să simțim cât mai puțin agresiv schimbarea aceasta a modului de viață. Apoi, sunt convinsă că o să fie interesant. Acest detaliu mic o să ne dea iluzia faptului că ieșim cu adevărat. Plus că, dacă ne gândim bine, e chiar foarte frig afară, deci și pe balcon. Așadar, să înceapă aventura, zic!

La final și în ton cu tema articolului, cred că e bine să avem grijă mai mult ca oricând de smartfone-urile noastre pentru că ele sunt cea mai importantă legătură cu ceilalți. Să acordăm astfel o importanță maximă acelor accesorii smartphone care ne ajută să menținem tehnologia la noi acasă și pe care le puteți găsi pe Spacer.ro.

Apoi, dacă sunteți pasionați de Gaming –  n-am ajuns încă acolo, dar mai vorbim peste o lună de stat în casă – sau lucrați de acasă, găsiți tot pe Spacer.ro scaune gaming foarte confortabile.

Nu în ultimul rând, ca să fie și mai complet acest articol despre tehnologie care, de fapt, este despre reamenajarea balconului, sau, mai bine spus, despre cum să reziști să stai acasă, sau cum să ieși afară la tine acasă, anunț că m-am hotarât să scriu câte un articol optimist după fiecare articol deprimant. Sper să-mi iasă. În orice caz, mulțumesc Spacer și SuperBlog. Pentru primăvară! 🙂

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020

Surse foto:

Spacer.ro

Photo by Chris Barbalis on Unsplash

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. robertaschuster spune:

    ❤️🙌🏻 foarte tare

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu