Când am participat pentru prima dată la SuperBlog am scris că am învățat foarte multe din acea competiție și nu m-am referit doar la partea de blogging, ci și la faptul că am cunoscut virtual mulți oameni care fac multe lucruri minunate.
Când m-am înscris la a doua ediție am spus că voi scrie doar atunci când simt eu că îmi e ok să scriu și că sper să rezist tentației de a scrie la toate probele, mai ales dacă apar unele la care nu mă pricep foarte bine. N-am reușit, dar nu în felul în care m-aș fi așteptat, pentru că de simțit, am simțit și încă bine de tot, dar s-au întâmplat altele. Nu vorbesc aici doar de Coronavirus, ci și de felul în care m-a afectat indirect criza pe care o trăim, dar acesta e un articol în care NU mă plâng – sau nu prea mult -, astfel că nu voi intra în detalii.
Problema e că m-a întristat destul de tare faptul că n-am mai putut duce concursul, deși mi-am dorit, mai ales că probele pe care le-am ratat au venit cu multe informații noi și utile. Prin urmare, m-am hotărât să scriu totuși, chiar și așa târziu, chiar și dacă o fac diferit și chiar și dacă e posibil să obțin, în premieră, cel mai mic punctaj din acest concurs pentru că da, voi și înscrie acest articol în platformă și mă aștept chiar și la 0 puncte, având în vedere că nu respect cerințele și că se vor aplica și penalizări pentru întârziere, deci scad șansele să primesc măcar punctele din oficiu.
Așadar, voi scrie azi, aici, un articol pentru ultima probă la care am depășit termenul, dar voi include în el și toate celelalte articole pe care nu le-am scris. Vă invit să citiți. O să aflați lucruri interesante și utile, chiar dacă – sau mai ales că – în acest moment, nu mai e chiar despre concurs, ci despre mine și o nevoie a mea și despre ce am descoperit bun.
Provocarea mea, pentru mine, a fost să construiesc acest articol ca pe un tot, deși am abordat teme foarte diverse. Dacă am reușit, sau nu, puteți descoperi mai jos, citind cele șapte îndemnuri pe care le consider utile acum, dar și mai târziu, după ce trece criza asta și „Totul va fi bine!”.
Mic ghid de supraviețuire în vreme de orice
Informează-te! Beneficiază de drepturile pe care nu știai că le ai.

Prima probă pe care o abordez este, așa cum spuneam, ultima la care am ratat deadline-ul. Ea vine de la Autonom și oferă, poate, una dintre cele mai utile informații. Nu știu dacă ați auzit de ei. Eu sigur n-am auzit, până la acest concurs, și nu cred că sunt singura, ceea ce spune multe despre cât de bine ne știm noi, oamenii din țara noastră, drepturile.
Îmi amintesc acum de cele două accidente rutiere în care am fost implicată – ca pasager – și în care soțul meu nu a avut nicio vină. M-am speriat tare, în ambele cazuri, mai ales că a doua oară eram cu copiii. Din fericire, n-am pățit nimic serios, nici noi, nici copiii, cu excepția sperieturii, dar mereu m-a urmărit gândul că putea să fie mai rău. Apoi, când te gândești că poate să fie mai rău, te gândești și la cum te-ai putea descurca într-o astfel de situație. Eu am stat o oră în brațe cu fetița de șase luni și băiețelul de doi ani și șase luni și o bună parte din acest timp au țipat amândoi, foarte tare. Totuși, după ce coșmarul actelor s-a încheiat, am putut urca în mașina noastră și am putut pleca spre casă, pentru că, deși lovită, mașina încă mergea bine. Ce s-ar fi întâmplat dacă mașina n-ar mai fi mers? Nu știu, dar știu ce s-a întâmplat după aceea, când am stat fără mașină două săptămâni, cât a fost la reparat – pentru că trebuia totuși reparată, chiar dacă funcționa. Ei bine, asta nu e ceva normal. Se poate și altfel și încă foarte simplu, sunând la numărul de asistență rutieră 021 9111, prin care avem acces la toate serviciile necesare în cazul unui accident auto: asistență rutieră, platformă, tractare, depanare și auto de înlocuire. Mai exact, dacă ești victimă păgubită într-un accident rutier – adică dacă nu e vina ta – beneficiezi fără niciun cost de auto de înlocuire – costul este decontat de asiguratorul șoferului vinovat. Totul este foarte simplu, în doar patru pași, după cum puteți vedea pe site-ul celor de la Autonom, sau în filmulețul de mai jos:
Voi știați că aveți acest drept prin lege? Se pare că sub 1% din șoferi știu asta și vă invit să rețineți acest număr – 021 9111; puteți să-l asociați cu 911 de la americani și nu-l mai uitați – și să dați informația mai departe, apropiaților voștri.
Ai grijă și de sufletul tău! Descoperă puterea ascunsă în lucrurile mici. Și în tine!

Acum că v-am captat atenția, mergem înapoi, dar nu la proba 12, pentru că s-a anulat – nu știu exact ce să simt, atunci când văd că nu doar concurenții au probleme – , ci la proba 11, de-a dreptul încântătoare pentru vremurile astea, când mulți dintre noi avem nevoie de hobby-uri care să ne distragă atenția de la ce se întâmplă. Provocarea vine de la StoneMania Bijou și este despre Zodii, Cristale Naturale, Feng Shui, Aromaterapie și Cristaloterapie. Nu prea știu mare lucru despre asta și nici nu pot spune că e ceva în care cred, dar mereu am respectat credința oamenilor, indiferent de obiectul sau ființele pe care le adoră, sau care îi ajută. Ce știu este că Aromaterapia chiar m-a ajutat și mă ajută să mă relaxez, dar n-aș putea spune dacă îmi induc singură asta, sau e, în vreun fel, pe bune. În plus, îmi plac pietrele. Da, știu cum sună, mai ales că am spus pietrele și nu pietrele prețioase, sau semiprețioase, pentru că îmi plac toate, chiar și, sau mai ales, acelea adunate de copiii mei pe vremea când mergeam la o plimbare adevărată împreună. Am o mulțime de pietre și fiecare are povestea ei, aparte, cea mai prețioasă fiind una în formă de inimă, culeasă de pe marginea străzii, dar și două pe care le-am cumpărat dintr-un muzeu, într-o vreme când un copil creștea în burta mea și altul era deja în brațele mele. Toate îmi dau o stare de bine și vorbesc serios atunci când spun că, deși au trecut ani de când n-am citit horoscopul, cred că e posibil să fie ceva util și în Cristaloterapia care pornește de la zodii. Astfel că am deschis link-ul care m-a dus la cristalele pentru zodia Gemeni – zodia mea – și am descoperit, printre altele, o brățară cu Mossagat, Calcit, Ochi de tigru, Carneol, Aventurin, dintre care, Aventurinul, Carneolul și Ochiul de Tigru sunt și pentru protecție, deci nici că se puteau potrivi mai bine.
De aici am ajuns la descoperirea că există chiar și o categorie specială cu bijuterii pentru protecție și poate că nu ne-ar strica și ceva de genul acesta acum, atât timp cât nu uităm să respectăm, în primul rând, recomandările autorităților. Cert e că, așa cum spuneam, chiar dacă nu cred până la capăt în treaba asta, cred că astfel de bijuterii – și nu doar bijuterii, pentru că sunt multe alte lucruri interesante pe site – pot să îți dea o stare de bine. La final, mărturisesc că, așa neîncrezătoare cum, poate, am părut, voi face o comandă. Întâmplător, sau nu, am descoperit la ei pe site un obiect pe care n-aș fi crezut vreodată că o să îl mai ating și pe care l-am ținut în mâini în cel mai greu moment al vieții mele – unul încă nemărturisit public și pe care l-am trăit atunci când aveam 9 ani – folosindu-l că un fel de ancoră care m-a ajutat să supraviețuiesc. Până la urmă, am și eu gândirea mea magică, cred.
Fă-ți planuri de vacanță! Crezi în binele ce va fi mâine!

De la pietricele terapeutice, merg mai departe – sau înapoi – la proba 10, care e despre vacanță. Da, acea vacanță la care visăm cu toții acum și în care nu mai știm dacă vom ajunge, iar asta îmi aduce aminte de o postare de pe Facebook, în care cineva spunea cât de tare și-ar dori să mai stea acum câte trei ore în trafic, când merge la Bușteni. Ei bine, nu este vorba despre Bușteni, ci despre litoralul românesc, atât de criticat de mulți și – sunt sigură – atât de dorit acum, mai ales dacă ascultăm sau fredonăm un pic versurile de mai jos:
Provocarea vine de la litoralulromânesc.ro care ne invită să vorbim despre vacanța ideală, ceea ce e chiar logic, din moment ce, după cele scrise mai sus, în privința mașinii nu trebuie să ne facem griji, iar protecția este și ea asigurată. De Coronavirus nu prea pot face abstracție, dar asta nu e neapărat ceva ieșit din comun pentru că eu îmi planific vacanțele pe ultima sută de metri, de câțiva ani. Așadar, vacanța ideală pentru mine e aceea pe care o planific astăzi, pentru mâine – Nu-i așa că ar fi frumos să mergem mâine în vacanță? – pentru că astfel evit situațiile în care planurile îmi sunt date peste cap de vreme, sau de vreo febră apărută brusc – să nu uităm că am copii mici. În ceea ce privește locul, aleg cazare în Mamaia – din ignoranță, zic, pentru că știu sigur că sunt și alte zone frumoase, sau mai frumoase, pe litoralul nostru – și prefer plata cu cardul că e mai curat, dar, în general, deși mereu am plătit cu cardul vacanțele, faptul că plătesc pentru ceva ce nu am văzut încă, îmi creează un oarecare disconfort. Am avut doar o vacanță la mare ratată pe motiv de cazare, deci nu pot spune că simt asta datorită experiențelor negative, ci așa, pur și simplu. În ceea ce privește serviciile, eu aș alege all inclusive, dar copiii sunt atât de pretențioși, că s-ar putea să am nevoie și de un back-up; iar legat de persoanale pe care le-aș lua cu mine, în varianta ideală, n-aș lua pe nimeni – că tot suntem în izolare acum. În varianta reală aș merge, bineînțeles, alături de soțul și de copiii mei și aș petrece majoritatea timpului pe plajă, fără alte activități.
Cert e că dacă doriți o vacanță pe litoralul românesc, puteți căuta cazare litoral pe site-ul de mai sus. Eu sigur voi căuta în primul rând aici, atunci când voi mai merge la mare la noi. Apoi, dacă nu sunteți ca mine și nu vă planificați vacanțele în ultima clipă, ci din timp, așa cum ar fi normal, pe site există inclusiv informații legate de situația generată de Coronavirus. Până la urmă, e foarte important să crezi că o să fie bine, iar planificându-ți vacanța acum, înseamnă că ai, într-adevăr încredere în faptul că greul acesta o să treacă. Altfel, e tare dificil și deloc recomandat să trăiești fără să îți permiți să faci planuri și să speri și nu vorbesc în necunoștință de cauză. Cei care citesc pe aici de mai mult timp știu deja de ce eu nu îmi planific vacanțele din timp.
Nu înceta să visezi! Aliază-te cu profesioniștii și transformă-ți visurile în realitate.

În continuare, de pe litoralul românesc mergem cam tot în aceeași direcție, a unui viitor frumos, cu proba 9, în care cei de la AIA Proiect și Activehouse ne îndeamnă să ne proiectăm viitorul, sau, mai exact, casa. Nimic nu poate fi mai potrivit, pentru că sunt sigură că de acum încolo vom acorda cu toții o atenție mai mare propriei locuințe și, dacă tot facem asta, e bine să apelăm la ajutorul celor mai buni din acest domeniu. Acum, așa cum spun și ei, orice realizare mare, inclusiv o casă, pornește de la un vis, dar treaba asta a atins un punct sensibil și îmi e greu să respect cerința probei care spune că-i musai să fim optimiști. E greu, pentru că, acum câteva luni, chiar am avut un vis în legătură cu o casă, dar n-am crezut în el, deși era atât de simplu. Prezentul meu ar fi fost foarte diferit acum, dacă îmi ascultam instinctul atunci. Morala e să vă urmați visurile. Atât timp cât prin acțiunile voastre nu îi răniți pe cei din jur, faceți tot ce vă trece prin cap, dar faceți asta organizat, planificând și apelând la ajutor profesionist, atunci când este cazul. În spatele casei ideale se află un vis, dar niciun vis nu poate fi realizat fără muncă și fără un plan bine stabilit.
Și mai interesant este nu doar faptul că visurile pot deveni realitate, ci că se pot transforma în ceva chiar și mai wow. În acest sens, vă invit, pentru început, să consultați dicționarul de construcții pus la dispoziție de AIA Proiect, pentru că primul pas, după ce am avut un vis, e să îl putem în cuvinte. Apoi, vă invit să inițiați o discuție mai aprofundată cu specialiștii, în care să aflați mai multe despre ce înseamnă o casă activă. Acest concept mi-a atras atenția în mod deosebit și nu doar din cauza a ceea ce ne înconjoară. Imaginați-vă, doar, cum ar fi ca acum, sau oricând, să locuiți într-o casă cu consum aproape zero, care să se susțină singură? Eu zic că ar fi de-a dreptul minunat și cred că o astfel de casă merită orice investiție. În felul acesta protejăm planeta și, implicit, pe noi, cheltuim mai puțini bani pentru întreținerea casei și, cel mai important, ne simțim în siguranță în caz de aproape orice. Mai ales acest ultim aspect este extrem de important. Oare câți dintre noi se simt în siguranță în casele lor, în aceste zile? Oare câți dintre noi nu se simt neputincioși, conștienți fiind de faptul că depind de surse de energie externe, asupra căror n-au nicio putere. Ei bine, acum putem controla asta, apelând la AIA Proiect și Activehouse, care ne vor ajuta nu doar să ne transformăm visurile în realitate, ci și să le ducem la un cu totul alt nivel.
Viitorul aparține celor care cred în frumusețea viselor lor! a spus Eleanor Roosevelt. Astfel că, deși am zis că mi-e greu să fiu optimistă, aleg să visez în continuare la casa despre care vorbesc adesea cu copiii mei. O casă pe pământ, cu o curte în care să punem trambulina care ne umple acum apartamentul și în care să creștem și câteva găini de la care să mâncăm ouă proaspete, dar și cățel și pisică și alte câteva minunății care mă fac să zâmbesc acum, când le văd cu ochii minții.
Alege să fii sănătos! Așa vei fi mai puternic!

Acum că am rezolvat și cu casa, mergem la proba 8 care e un fel de cireașă de pe tort, din care puteți gusta fix acum, chiar și în vreme de COVID. Provocarea vine de la Dried Fruits Supplier, un site dedicat alimentației pe bază de produse naturale, nuci și alune, fructe uscate și cereale. Acum, pe lângă faptul că găsiți pe site foarte multe alimente de bază, atât de necesare în această perioadă, să nu uităm că, dincolo de tot felul de presupuneri, mai mult, sau mai puțin clare, cred că e imposibil să nu observăm că, la fel ca multe alte boli, cea care ne amenință acum vietile îi afectează mai tare pe cei mai puțin sănătoși. De multe ori nu putem controla în niciun fel faptul că suferă corpul nostru. Știu bine de tot că unele boli apar din senin, fără niciun avertisment și fără să avem nici cel mai mic control asupra lor. Totuși, altele sunt consecința directă a unui stil de viață mai puțin sănătos, inclusiv a unui regim alimentar dezechilibrat, sau mai rău. Nu sunt expertă și nu sunt nici cel mai bun exemplu de om echilibrat, dar atunci când au apărut copiii în viața mea am încercat să fac tot posibilul pentru a le oferi lor un echilibru – indirect, asta a însemnat să am mai mare grijă și de mine. Astfel că, indiferent că trăim în vremuri normale, de Coronavirus, sau de regim alimentar hiposodat – pentru cei care mă citesc de mai mult timp – vă recomand zece alimente de bază care mie nu îmi lipsesc niciodată din casă și care vă pot ajuta să fiți mai sănătoși:
- Caju – găsiți pe Dried Fruits și Caju crud, fără sare, alături de alte nuci și semințe în variantă crudă;
- Miez de nucă;
- Miere;
- Fulgi de cereale. Băiețelul meu este foarte selectiv, atunci când vine vorba de mâncare, iar fulgii de cereale sunt nelipsiți din casa noastră și ne-au salvat în multe momente. Efectiv își prepară el un mix după cum are poftă, într-un moment, sau altul, adăugând nu doar cereale, ci și diferite semințe, nuci, miere, sau dulceață fără zahăr.
- Semințe de dovleac și/sau floarea soarelui;
- Făină. Fără legătură directă cu situația din acest moment, deoarece noi făceam în mod frecvent – deși nu exclusiv – pâine, sau prăjituri, atât pentru că sunt mai sănătoase și mai gustoase cele făcute de noi, cât și pentru că gătitul împreună e una dintre activitățile preferate ale copiilor mei.
- Fructe uscate, în special stafide, merișor și goji, care reprezintă o alternativă sănătoasă la dulciurile din comerț.
- Condimente și plante aromatice care au darul de a transforma chiar și mâncarea celui mai puțin priceput bucătar. Am mereu în casă piper boabe, boia dulce și picantă, praf de usturoi, scorțișoară, foi de dafin, luștean, busuioc, pătrunjel, cimbru, oregano, sau rozmarin. Pe acestea din urmă le prefer în varianta proaspătă, dar cum nu mereu le găsesc și uneori mai intervin și situații neprevăzute, prefer să am mereu un back-up.
- Paste pentru că fetița mea le adoră, dar și pentru că sunt ușor de preparat și pot salva o mamă atunci când are o zi aglomerată și pică de oboseală și foame, moment în care e nevoie să gătească ceva rapid.
- Câteva ceaiuri de bază, cum sunt cel de mușețel, tei, ghimbir, fructe de pădure, sau fructe în general și salvie.
Lista ar putea continua, dar mă opresc la zece, așa cum am stabilit și vă spun doar că găsiți toate acestea produse, alături de multe altele, inclusiv nealimentare, pe site-ul celor de la Dried Fruits Supplier la prețuri foarte bune.
Fi și tu un erou! Poți ajuta planeta și pe tine, chiar dacă nu așa cum te-ai fi așteptat.

Cu cămara plină putem să ne ocupăm și de partea mai spirituală, ca să zic așa, sau, mai exact, de micile bucurii ale vieții – cadourile. Today Advertising ne propune să salvăm lumea, dar nu în orice fel, ci să o salvăm de cadourile nașpa. Să acceptăm provocarea, zic, în primul rând recunoscând importanța cadourilor, chiar și, sau mai ales în timpul crizei pe care o trăim și apoi luptând pentru cadourile frumoase și utile. Mai exact, este vorba despre cadourile promoționale, adică acele cadouri pe care le primim atunci când un anumit brand dorește nu doar, sau nu neapărat, să ne încânte pe noi, ci, în primul rând, să își promoveze produsele. Vorbim aici despre cadouri corporate pentru partenerii de business, cadouri pentru loializarea anagajaților, produse oferite cadou cu ocazia unor anumite promoții, stimulente pentru achiziții suplimentare, cadouri oferite cu ocazia unor evenimente de promovare, cum sunt târgurile, sau, în general, cadouri care încurajează loialitatea de brand. Cum spun și cei de la Today Advertising, cel mai probabil, fiecare dintre noi are un produs promoțional, chiar acum, lângă el. Eu, spre exemplu, am două creme pentru mâini pe care le-am primit cadou de la farmacie și care chiar îmi prind bine.
Problema este că, deși se investește și în aceste produse – nimic nu apare din nimic – unele sunt inutile, sau așa cum zice sponsorul acestei probe, nașpa și cred că dacă luptăm în acest sens chiar vom fi eroi. De ce? Pentru că, indirect, protejăm planeta de toate acele cadouri inutile care se transformă, în mod inevitabil, în gunoaie care poluează și fac planeta noastră să sufere.
Prin urmare, Today Advertising ne propune o serie de cadouri frumoase și utile, între care se disting Umbrelele, sau Promoționalele Medicale, dar nu numai, pentru că oferta este extrem de generoasă și originală. În special produsele Hobby and Craft nu ne-ar strica multora dintre noi, mai ales în vremea aceasta, iar cele medicale ar putea fi folosite și ca instrument de informare.
Ai grijă de mașina ta! Orice erou are nevoie de o mașină puternică.

La proba 6, ultima probă la care nu am scris, întâmplarea face să mă întorc tot la mașini, care sunt tot un fel de eroi, mai ales în prezent, când e mai important ca niciodată să ai o mașină și aceasta să fie bine echipată. Cu AutoGedal putem să ne pregătim mașina atât pentru momente plăcute, cât și pentru momente de criză. În ceea ce privește felul în care mașinile noastre sunt eroi, când am văzut provocarea de a vedea lumea prin ochii unei mașini, mi-au apărut instant imaginea unei mașini supraîncărcate cu provizii, dar și imaginea unei mașini care funcționează ca un fel de scut ce ne protejează de virusul cel rău. Dacă provizii am făcut într-un mod responsabil și nu pot să mă transpun cu totul în așa o poveste, când vine vorba de protecție, mă văd ieșind din casă, alături de soțul meu și de cei doi copiii. Suntem anxioși, purtăm mânuși – nu și mască, pentru că nu avem – și suntem cu ochii într-o mie de părți, ca nu cumva copiii să atingă, din greșeală ceva. Ne îndreptăm spre o clinică, nu avem cum evita asta și nici nu poate pleca doar unul dintre noi, din motive prea complexe ca să le explic aici, acum. Încordarea dispare ușor, atunci când intrăm în mașină. Acolo suntem în siguranță și tot acolo rămân, în siguranță, soțul meu și fetița cea mică, în timp ce eu cobor și, alături de băiețel, intru în clinică pentru analize. Încerc să rămân puternică, dar ochii mi se umezesc în clipa în care ieșim afară. Tremur tot drumul, până la clinică și înapoi, dar corpul mi se relaxează, din nou, atunci când reușim să ne întorcem în siguranță, în spatele geamurilor închise ale mașinii noaștre. Nu aș putea spune exact cum s-a simțit mașina noastră atunci, dar cred că dacă ar putea vorbi, ar fi foarte mândră de ea. Eu una îi mulțumesc, mă bucur tare că o avem alături și abia aștept să trăim împreună și vremuri mai bune; abia să mergem, din nou, în parc, cu bicicletele pe care copiii n-au apucat încă să le folosească suficient, aranjate frumos pe un suport de biciclete pentru Dacia Logan, sau să ne păstrăm mașina liberă, atunci când plecăm în vacanță, depozitând într-o cutie de portbagaj Dacia Logan nu pungi cu făină sau bidoane de ulei, ci toate bagajele și jucăriile de care avem nevoie. Cum spuneam, toate acestea și multe altele sunt posibile cu AutoGedal, dar până la vacanță și libertate, ne putem folosi de produsele de pe site pentru a ne pregăti și mai bine mașina erou, în lupta cu Coronavirusul.
La final, un scurt rezumat, alături de speranța că v-au fost utile aceste informații:
- Dacă sunteți victima unui accident rutier în care mașina voastră a fost avariată, autonom.ro vă oferă sprijin. Trebuie doar să sunați la 021 9111 Aveți dreptul să faceți asta.

- Dacă doriți să încercați Cristaloterapia, sau Aromaterapia, sau doar să fiți puțin mai aproape de natură și să vă încântați simțurile cu bijuterii și obiecte frumoase și naturale, apelați la Stone Mania Bijou care vă ajută să găsiți lumina din voi.

- Dacă visați la vacanța ideală la mare, în România, faceți-vă un strop de curaj și planificați-o prin litoralulromânesc.ro. Nu renunțați la planurile frumoase, chiar dacă nu știți ce va fi mâine.

- Dacă aveți un vis pe care doriți să îl transformați într-o casă adevărată, în care să vă simțiți nu doar confortabil, ci și în siguranță, respectând natura și alegând să nu o răniți, apelați la AIA Proiect și Activehouse.

- Dacă vă doriți să fiți mai sănătoși, cu ajutorul unor alimente naturale și gustoase, sau aveți nevoie să vă aprovizionați în vreme de COVID, cumpărați cu încredere de la Dried Fruits Supplier.

- Dacă doriți să salvați lumea de cadouri nașpa și planeta de obiecte inutile care o poluează, dar și să oferiți și să primiți cadouri frumoase și utile, aruncați un ochi pe Today Advertising.

- Dacă doriți să vă simțiți în siguranță în masina voastră și să fiți pregătiți pentru orice, fie că e o vacanță deosebită, sau o pandemie (stăm acasă, dar mulți sunt nevoiți să iasă), echipați-vă mașina cu ajutorul celor de la AutoGedal.

Mai sper și să nu fiu descalificată pentru acest articol. Aveam nevoie de el, n-aveam cum să mai scriu separat la toate probele acestea, mai ales că la unele nici nu mă mai puteam înscrie, și nici nu cred că puteam duce atât de multe note foarte mici. E suficient dacă se întâmplă asta o dată, acum.
Ce va fi mai departe, nu știu, dar măcar acum am ajuns la zi cu articolele, chiar dacă nu așa cum mi-aș fi dorit.
Articol scris pentru mine și pentru Spring SuperBlog 2020
Notă! Mulți dintre sponsorii de mai sus s-au implicat inclusiv în campanii care acordă sprijin în aceste vremuri grele, ceea ce e minunat. În aceste momente, orice faptă bună ne ajută, indirect, pe fiecare dintre noi. Suntem despărțiți fizic, dar suntem mai împreună decât am fost vreodată, până acum.
Surse foto:
- Autonom.ro
- Stonemania.ro
- Litoralulromanesc.ro
- Activehouse.ro
- Aia-proiect.ro
- Driedfruits.ro
- Todayadvertising.ro
- Autogedal.ro
- Prietenă mea, Cristiana
Felicitari pentru acest articol minunat!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mulțumesc mult!
ApreciazăApreciat de 1 persoană