Cum să ieși în oraș la tine acasă

Astăzi este despre mâncare și supraviețuire, dar nu despre cum supraviețuiesc oamenii cu ajutorul mancării, ci despre cum putem ajuta mâncarea să supraviețuiască și, în același timp, să ne și simțim bine. Pentru că da, noi oamenii avem nevoie de mâncare, dar e mult mai frumos să ducem experiența aceasta la un alt nivel. Să mâncăm de plăcere și nu doar de nevoie.

Unii dintre noi putem să ne satisfacem această plăcere singuri. Unii dintre noi știu să gătească mâncăruri delicioase, chiar și cu ochii închiși. Alții se pricep mai puțin la treaba asta și e perfect ok astfel, pentru că nu putem fi toți buni la toate. Apoi, alții, indiferent că s-ar pricepe, sau nu să gătească bine, nu au timp să ducă experiența asta la un alt nivel, sau, uneori, au nevoie de o pauză de la ea. Pentru asta s-au inventat bucătarii și restaurantele. Pentru a ne oferi mâncare delicioasă, dar și pentru a ne oferi clipe de relaxare și momente frumoase petrecute alături de cei dragi. Încă din cele mai vechi timpuri oamenii s-au adunat împreună la masă.

Problema este, desigur, că în acest prezent nu ne mai putem reuni în jurul mesei, sau nu cum o făceam înainte. Totuși, lucrurile nu vor rămâne mereu așa. Criza asta va trece, iar atunci când va trece ne vom dori, cu siguranță, să avem la ce ne întoarce, să găsim intacte locurile dragi în care ne desfătam simțurile și în care ne întâlneam cu prietenii și familia. Atunci când criza asta va trece, ne vom dori să mai avem restaurante în care să mergem pentru a ne relaxa și a mânca preparate delicioase. Dar ele nu pot supraviețui acestei crize fără ajutorul nostru, motiv pentru care e nevoie să găsim soluții. Soluții pentru a ne bucura chiar și în prezent, în confortul casei noastre, de o mâncare bună, dar și pentru a avea acces la ea atunci când vom putea din nou să ieșim afară; soluții pentru a ne asigura că restaurantele vor supraviețui și ele, pentru că da, despre supraviețuirea lor este vorba.

Vestea bună este că orice problemă are și o rezolvare și, în urma unei inițiative 100%românești, a apărut LOKOFOOD, o platformă de intermediere între restaurante și clienții care doresc să comande mâncare online. Scopul lor este sprijinirea afacerilor afectate de criză și a comunităților locale, deci platforma este disponibilă în toată țara, cu mențiunea că este încă la început. Dacă nu găsiți, în prezent, un restaurant din zona în care locuiți, asta nu înseamnă că nu o să apară în curând. Mai mult, puteți ajuta chiar și voi, informându-vă restaurantul preferat despre existența acestei platforme, sau trimițând o sugestie celor de la LOKOFOOD. În felul acesta veți reuși să comandați mâncarea preferată la voi acasă și chiar să mâncați alături de cei dragi, prin intermediul unui videocall, cum ne sugerează chiar cei care au lansat platforma. Puteți schimba impresii despre mâncare și, poate, chiar veți reuși să uitați, măcar și doar pentru o clipă, că nu sunteți aproape fizic.

Inițiativa mi se pare minunată, mai ales că eu chiar îmi doresc să supraviețuiască restaurantele. Nu pentru că n-aș găti bine și mult, desigur 🙂 , fără ca asta să însemne că nu mă satur uneori – de gătit, nu de mâncare, pentru că de când cu izolarea asta, atât noi, cât și copiii, mâncăm într-un fel în care abia pot face față. Totuși, deși mă descurc bine în bucătărie, îmi doresc ca cina aceea la care voi merge doar cu soțul meu să nu rămână doar un vis. N-am mai fost singuri în oraș de mai bine de trei ani, când s-a născut fetița noastră. Apoi, îmi doresc să ies din nou cu prietena mea, doar noi, fără copii. Am ieșit doar noi, prima dată după patru ani, fix înainte să înceapă nebunia asta și a fost minunat. Sigur vreau să repet experința. Nu în ultimul rând, pe lângă momente de relaxare, îmi doresc să savurez din nou preparate deosebite pe care eu nu le pot reproduce acasă și pe care doar un bucătar profesionist le poate face. Da, îmi doresc toate acestea și de aceea o platformă care poate aduce acasă mâncare bună și care poate ajuta restaurantele să supraviețuiască mi se pare o idee minunată.

Ce mi-aș dori eu, în plus, de la un restaurant, sau o platformă care se ocupă de mâncarea gătită, ar fi detalii despre măsurile de siguranță pe care și le ia fiecare restaurant în parte. Așa cum, pe tot felul de site-uri, oamenii ne asigură că își pun zece perechi de mânuși și mască super performantă atunci când manipulează produsele și pregătesc coletele, cred că nu ar strica detalii asemănătoare și în ceea ce privește mâncarea. Teoretic, regulile acestea sunt de bun simț în mod normal, nu doar în vreme de coronavirus, dar nu strică o reamintire a faptului că sunt respectate la un nivel chiar mai înalt în această perioadă, întărită, eventual, cu câteva fotografii.

Altfel, abia aștept să ies măcar o oră singură, fără copii, alături de prietena mea, sau de soțul meu – deși e posibil ca el să mai aștepte, având în vedere că suntem nedespărțiți la propriu, în ultima vreme – la ALIOLI, restaurantul meu preferat din toate timpurile, unde se găsește cea mai bună supă din fructe de mare. Vă invit și pe voi să visați frumos și să vă asigurați că visul vostru se va îndeplini susținând afacerile HoReCa, savurând mâncarea preferată chiar la voi acasă, sau oferind un meniu gustos unui medic. Această ultimă opțiune poate fi accesată foarte ușor în platformă. Voi comandați și plătiți, iar restaurantul Red Angus trimite masa de prânz unui medic de la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babes” Bucuresti sau  Institutul National de Boli Infectioase Prof. Matei Bals Bucuresti.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Sursa foto – LOKOFOOD.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s