Cum construim povești alături de copii (2)

Copiii au o imaginație uimitoare și, de cele mai multe ori, în sarcina noastră, a adulților din jurul lor, rămân foarte puține lucruri. Noi trebuie doar să îi încurajăm în a da frâu liber imaginației și să ne asigurăm că o hrănim corespunzător. Apoi, atunci când este cazul, putem să îi ajutăm arătându-le cam ce ar putea face cu tot ce mintea lor creează.

Cam așa am făcut eu, în vacanță la țară, atunci când, la un moment dat, l-am observat pe Tudor jucându-se. Avea o figurnină Lego și plecase cu ea, în explorare, prin grădină. O așeza în diverse ipostaze și, pe măsură ce îi observam joaca, mi-am dat seama că ascult și privesc o poveste live. Una creată de el, în acel moment. Mi-am spus atunci că nu am cum lăsa aceste aventuri să se piardă și am început să fotografiez jucăria. Băiețelul era deja încântat de faptul că vom scrie povestea lui, dar eu, știindu-mă în urmă cu multe lucruri, m-am gândit la o variantă mai rapidă și-am început să mă joc în Canva. A ieșit ceea ce vedeți mai jos, iar concluzia e că, pentru a construi povești alături de copii, este nevoie, uneori, doar să îi privim; să-i observăm și să îi ascultăm cu atenție. Vom descoperi atunci că ei deja au o imaginație minunată și pot crea singuri povești. Ne putem lua și telefonul pentru a îi fotografia/filma (sau un pix și o foaie, pentru a ne nota ce spun) și s-ar putea ca, la final, să iasă ceva cu adevărat deosebit si, cu siguranță, prețios pentru ei.

Va invit, așadar, să urmăriți mai jos aventurilele Luptătorului Ninja (pentru pasionații de Lego – nu e acesta e numele lui oficial, dar așa îi spune băiețelul; oficial îl cheamă Cole și l-a primit împreună cu revista Lego Ninjago nr.6 pe care a cumpăra-o din primii bani câștigați de el 🙂 )

Aventurile Luptătorului Ninja în curtea bunicilor:

Aventurile Luptătorului Ninja la râu:

Despre cum construim povești alături de copii, la pachet cu o poveste tare drăguță 🙂 , am mai scris aici.

Sursa foto – arhivă personală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s