Castraveți de vară în saramură

Acesta articol îl scriu mai mult de drag pentru că mi-a plăcut să o urmăresc pe mama cum pregătea acești castraveți. Sunt sigură că există multe rețete pe internet și fiecare dintre ele are acel ceva special doar al ei. Aceasta, de aici, e specială pentru că s-a petrecut într-o zi frumoasă, în care am cules legume din grădină și mama mea le-a folosit fix atunci, imediat după ce le-a spălat. Rezultatul a fost minunat.

Rețeta nu e una de murături pentru iarnă. E vorba de castraveți care se pot consuma în 2-5 zile de la preparare și care nu rezistă prea mult după aceea – nici n-ar avea cum, pentru că sunt delicioși. E pentru momentele când avem poftă de murături atunci când afară e cald, dar nu de murături clasice, ci de acelea care au o parte din prospețimea verii.

Ingrediente:

  • Castraveți (cantitatea o alegeți în funcție de borcanul pe care doriți să îl folosiți)
  • Mărar uscat sau aproape uscat (tije)
  • Sare grunjoasă
  • Oțet (opțional)
  • Apă

Mod de preparare:

Se aleg castraveți cât mai proaspeți, se spală și se așează în borcan împreună cu mărarul.

Separat, se amesteca bine apa rece cu sarea și oțetul. Cantitatea folosită variază în funcție de dimensiunile borcanului. Este necesar doar să respectăm proporțiile – 1 lingură de sare + 1 lingură de oțet la 1 litru de apă.

Se toarnă apa peste castraveți și se pune capacul sau se acoperă cu o farfurie.

Se lasă borcanul afara sau la temperatura camerei, dar nu direct la soare. În funcție de gusturile fiecăruia dar și de cât de cald e, pot fi gata în 2-5 zile. E bine să îi verificați. După ce sunt gata, se păstrează la frigider și se consumă cât mai repede, altfel vor deveni din ce în ce mai acri.

Poftă bună!

Sursa foto – arhivă personală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s