Despre cum poți avea mai mult spațiu în apartamentul tău

 • Pătuț pentru bebeluși + pătuț pliabil pentru bebeluși, dacă vrei să și călătorești;
 • balansoar/legăn;
 • masă de înfășat;
 • cădiță pentru bebeluși;
 • scaun de masă + scaun pliabil de masă, pentru calatorii;
 • cărucior;
 • antemergător + alte jucării de împins;
 • țarc;
 • learning tower;
 • motocicletă fără pedale;
 • tricicletă fără pedale;
 • tricicletă cu pedale;
 • bicicletă fără pedale;
 • trotinetă…

Și lista poate continua… și acestea de mai sus sunt doar obiectele de mari dimensiuni…pentru că un copil vine la pachet cu multe schimbări și cu multe nevoi și obiecte care să îndeplinească aceste nevoi.

canva.com
canva.com

Și totuși, adevărul e că un copil are, de fapt, puține nevoi și nevoile astea sunt foarte simplu de îndeplinit. Pentru îndeplinirea lor, copilul are nevoie de un singur lucru – un adult. Adultul îl va hrani, îl va spala, îl la ține în brațe… Restul e poveste; restul nu a contat, nu contează și nu va conta niciodată cu adevărat. Cel puțin, nu direct.

Adevărul este că foarte multe din obiectele pentru bebeluși și copii mici sunt concepute pentru a satisface anumite nevoi ale părinților și nu ale copiilor acestora. Copilul nu are nevoie și de un țarc, dar părintele poate avea nevoie de un loc în care să-l pună pe copil și să-l știe în siguranță cât timp el, părintele, face altceva. La fel, copilul nu are nevoie și de un pătuț pentru călătorii, dar asta înseamnă că un adult va rămâne permanent în pat, lângă el, în vacanță. Nu, copilul nu are nevoie nici de scaun de masă, nici de antemergător, nici de motocicletă sau de un learning tower. Totuși, atunci când sunt prezente, aceste obiecte contribuie la o calitate a vieții mai bună. Atât pentru părinti, cât și pentru copil. Spre exemplu, una e să mănânci/gătești cu copilul în brațe și alta e când copilul stă în scaunul lui sau în learning tower. Prin urmare, da, aceste obiecte ne pot ajuta, dar avem nevoie și de spatiu pentru ele. Dacă avem o locuință normală, s-ar putea ca toate aceste obiecte să vină la pachet cu o stare permanenetă de agitație, ca să nu spun de nervi. Nimănui nu-i place să se lovească de lucruri prin casă sau să simtă că se sufocă sub povara acestora. Din păcate, asta se întâmplă frecvent în casele cu bebeluși și copii mici.

În ceea ce mă privește, am fost o norocoasă. Înainte să ne cumpărăm propriul apartament, am locuit cu chirie, tot în același cartier. Am legat o prietenie frumoasă cu o doamnă care deține ceva ce, pentru mine, e extrem de prețios. Vorbesc despre un garaj pe care ne-a permis să-l folosim pentru a depozita tot felul de lucruri. Fără acest garaj, viața noastră ar fi fost, cu siguranță, mai puțin bună. El ne-a permis să facem loc în casă pentru lucrurile copiilor, să păstrăm obiecte folosite de primul copil, pentru al doilea, și, mai bine spus, să respirăm în propria locuință. A contat enorm, mai ales că l-am folosit și pentru alte obiecte, cum sunt cauciucurile de schimb, bradul de Crăciun (nu folosim brad natural) sau săniile copiilor.

Îmi dau seama că prietenia mea cu doamna care se întâmplă să aibă un garaj disponibil nu e chiar ceva comun. De asta mi s-a părut util să scriu azi despre ceva ce eu nici nu știam că există în România și anume, conceptul Self storage- mai mult spațiu pentru o viață fără griji. Concret LaDepozit oferă spre închiriere spații de mici dimensiuni, pe termen scurt, mediu sau lung. Vorbim despre boxe de depozitare sau containere de depozitare cu dimensiuni variabile (1,75 mp, 3,5 mp, 4,8 mp, 14 mp sau 28 mp). Serviciul este disponibil pentru București și împrejurimi iar accesul în incintă este non-stop, totul fiind automatizat. În plus, spațiile de depozitare sunt monitorizae 24/7 cu sisteme profesionale de alarmă și camere video auorizate, fapt care înseamnă că bunurile depozitate sunt în siguranță mereu.

Foarte important, locațiile sunt amplasate în așa fel încât să ajungem ușor atât cu autobuzul, cât și cu mașina personală sau, în caz de nevoie, cu tirul. Concret, putem accesa aceste servicii în:

 • Otopeni ( Strada Horia Cloșca și Crișan)
 • București (Splaiul Unirii)
 • Jilava, Ilfov (Șoseaua Giurgiului)

Spațiile de depozitare sunt izolate, curate și moderne și, în caz de nevoie, LaDepozit oferă, contra cost, și servicii de transport/ manipulare sau închiriere dubă fără șofer.

Acum, nu știu alții cum sunt, dar mie chiar mi se pare foarte util un astfel de serviciu și îi văd următoarele avantaje:

 • Ne ajută să economisim timp și bani și să ne relaxăm mai ușor atunci când mergem în vacanțe. Cel puțin în cazul nostru, a contat enorm să nu stăm la coadă la sănii,cu 2 copii mici, când mergeam la munte, să nu plătim pentru închirierea acestora mai mult decât pentru una nouă, să nu depindem de programul celor de la închiriere și să nu ne chinuim să aranjăm copilul într-o sanie care nu i se potrivește neapărat. Același lucru e valabil și pentru alte obiecte, cum sunt ski-urile sau patinele.
 • Ne ajută să prelungim durata de viață a unor obiecte și să reducem risipa. Spre exemplu, obiectele pentru bebeluși sunt aproape ca noi după prima utilizare și pot fi folosite fără probleme și pentru al doilea sau al treilea copil. Dacă avem unde să le păstrăm.
 • Ne ajută să avem o locuință mai liberă, mai curată și mai frumoasă. Acasă ar trebui să fie acel loc în care ne relaxăm și în care ne e drag să stăm și nu un loc în care ne depozităm lucrurile și în care simțim că ne sufocăm.

Desigur serviciile LaDepozit sunt utile în multe alte situații și nu doar atunci când avem nevoie de o boxă de depozitare pentru lucrurile copiilor. Spre exemplu, le putem folosi atunci când:

 • ne renovam locuința și avem nevoie să depozităm undeva mobila, electrocasnicele și alte obiecte;
 • ne mutăm pentru perioadă determinată de timp și avem nevoie de un spațiu în care să ne depozităm lucrurile;
 • lucrăm de acasă și avem nevoie de mai mult spațiu, dar avem și bunuri la care nu dorim să renunțăm definitiv;
 • avem nevoie de un spațiu de depozitare pentru un stoc de marfă;
 • lucrăm într-un domeniu cum este cel al construcțiilor și avem nevoie de un spațiu în care să depozităm materialele și sculele pe care le folosim.

Situațiile pot fi nenumărate. Important e ca, indiferent de particularitățile fiecăruia dintre noi, eu zic că e bine să știm că există spații de depozitare, în așa fel încât obiectele din viața noastră să ne ajute, cu adevărat, în scopul pentru care au fost create și nu să ne sufoce, aglomerându-ne locuința.

Articol scris pentru SuperBlog 2022

Surse foto – ladepozit.ro + canva.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s