Când copilul nu vrea să renunțe la hainele vechi…

Toți avem haine preferate, copiii nu fac excepție. Totuși, dacă pentru noi, oamenii mari, e mai simplu să acceptăm că bluza preferată s-a rupt și trebuie să renunțăm la ea, pentru copii poate fi o adevărată provocare, greu de depășit. Dacă dorim să-i facem să zâmbească, să le arătăm că înțelegem cât de greu le e și să evităm, în cazul celor mai mici, crizele de plâns care par că nu se mai termină, putem da o nouă viață acestor haine, în așa fel încât ele să rămână, în continuare, alături de copii. Vă prezint mai jos câteva idei simple, care nu necesită prea multă îndemânare și pe care noi le-am pus în aplicare de-a lungul timpului. Așadar, hainele vechi ale copiilor pot fi transformate în:

1. Semne de carte

Sunt mai multe feluri în care putem face un semn de carte din haine. Cea mai simplă metodă e să laminăm o bucată de material. Funcționează dacă materialul nu e foarte gros și e o variantă foarte simplă și rapidă. Desigur, pentru asta e necesar un laminator. Altfel, putem coase sau lipi un semn în formă de dreptunghi. Dacă materialul e prea subțire sau prea moale, îl putem combina cu un material mai rigid sau putem pune o bucată de carton subțire pe interior. Dacă folosim aracet, acesta va întări și el materialul.

2. Perne

Dacă hainele nu sunt foarte deteriorate sau foarte mici, putem face perne umplându-le, pur și simplu, cu puf. Nu-i nevoie să-l cumpărăm pe acesta din urmă, îl putem lua dintr-o altă pernă mai veche sau din pernele acelea foarte ieftine de la Ikea. Dacă hainele sunt rupte sau foarte mici și nu pot forma o față de pernă, putem folosi un alt material ca suport și apoi coasem doar o bucățică din hăinuța preferată a copilului, pentru a decora perna.

3. Jucării

Sunt multe idei și tutoriale pe Pinterest. Dacă nu avem timp sau îndemânare, putem apela la soluția cea mai simplă în care facem mici mingiuțe sau alte forme simple. Copiii le adoră și această soluție e perfectă atunci când hainele au mici desene pe ele. În ceea ce privește umplutura, putem folosi tot puf, dar merg foarte bine și boabele de orez sau ceva asemănător.

4. Portofele/săculeți/ cutii de depozitare pentru jucării

În funcție de mărimea hainei, putem confectiona mici portofele sau săculeți pentru jucării. Dacă nu dorim să folosim un fermoar, putem face prinderea cu nasturi sau cu șnur. De asemenea, putem folosi aracet pentru a lipi materialul pe cutii din carton, creând astfel cutii de depozitare pentru jucării. Cei mici le vor folosi cu drag și asta îi va ajuta și să își organizeze mai bine jucăriile.

5. Haine pentru jucării

Fie că sunt băieței sau fetiței, copiilor le place să îmbrace și să dezbrace jucării. Un pulover vechi poate deveni noul pulover al ursulețului preferat și dintr-o rochiță veche putem face o rochiță nouă pentru o păpușă. E mai simplu decât credem și dacă privim la cât de neglijent sunt realizate multe dintre hainele pentru jucării ne dăm seama că nu e nevoie de prea multă îndemânare. Putem folosi ac și ață sau lipici pentru textile dacă vrem ca lucrurile să decurgă mai rapid.

Posibilitățile sunt nenumărate, acestea sunt doar câteva idei. În principiu, cei mici vor fi încântați, dar depinde de fiecare copil și de cât de mare e valoarea sentimentala a hăinuței la care trebuie să renunțe. În orice caz, din punctul meu de vedere, e important să îi întrebam înainte și, dacă e posibil, să confecționăm împreună noile obiecte.

Mai jos puteți vedea șosetele preferate ale lui Tudor. Le-a primit de la prietena mea (si a lui, desigur) și le-a purtat până când s-au rupt și nu au mai putut fi cusute. A acceptat să facem jucării (le-am tăiat partea de jos care era prea deteriorată, le-am cusut si le-am umplut cu puf) și chiar vrea să îi daruiască una și Mariei, surioara lui, motiv pentru care acum abia așteaptă să se rupă și șosetele ei, care sunt cu pisicuțe, ca să aibă și o jucărie pisică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s