Copiii și adopția simbolică a animalelor sălbatice

Am pregătit ceva tare special pentru azi. Am tot scris, pe acest blog, despre adopția simbolică a animalelor sălbatice, dar azi a venit momentul să vă și arăt exact cum funcționează. Cu ajutorul copiilor, desigur. De câteva zile, ei au doi noi prieteni – un lup și un râs – pe care îi prezintă în materialele video de la final.

Cum s-a întamplat asta? Foarte simplu. De-a lungul timpului, copiii mei au fost tare impresionați de suferința animalelor și a planetei și și-au dorit să ajute. De atunci tot încercăm să facem lucruri în acest sens, după puterile noastre (scrisul pe blog face parte dintre ele). La un moment dat am citit o carte – Leopardul Zăpezilor, Holly Webb, Editura Litera – în care se vorbea despre adopția simbolică a animalelor. Copiilor le-a placut foarte mult ideea si așa se face că am început să caut pe internet inițiative similare în România. Am ajuns pe site-ul WWF România și am descoperit aici că putem adopa un lup, un râs, un urs brun, o vulpe, o vidră sau un ursuleț panda și, dacă dorim, putem alege să primim și jucării de pluș. Pe acestea din urmă eu le văd tare potrivite deoarece le oferă celor mici și acel ceva care poate fi văzut, atins, smotocit și pupat de-adevăratelea. Știm cu toții că lucrurile astea sunt importante pentru un copil. Copiii mei ar fi zâmbit, probabil, dacă le-aș fi spus că am făcut o donație pentru salvarea animalelor, dar nu știu dacă s-ar fi gândit foarte mult la asta, am senzația că încă e ceva abstract pentru ei. În schimb, faptul de a avea animalele de pluș îi face să înțeleagă și conștientizeze mai bine importanța unor astfel de acțiuni.

Cum spuneam mai sus, tot procesul a fost foarte simplu. Am intrat împreună pe wwf.ro/adoptă-acum/, le-am citit informații despre fiecare animal în parte, ei au privit cu atenție imaginile și apoi au ales. Tudor a ales un lup și Maria un râs. Mai departe, am bifat opțiunea de a primi pachetul de donație și am făcut plata online. Am putut printa imediat cele două diplome personalizate cu numele copiilor și, două zile mai târziu, au apărut și animăluțele de pluș.

Atunci când au venit, am fost foarte plăcut surprinsă. Nu știu de ce, dar nu mă așteptam să fie chiar atât de frumoase și pufoase. Cert e că sunt superbe au primit imediat titlul de jucării preferate.

Desigur, trebuie să menționez că toată treaba asta a fost un cadou de la soțul meu. Pentru noi trei, cu ocazia venirii primăverii. Copiii au primit jucăriile, iar eu am primit oportunitatea de a scrie acest articol și de a face materialele video de mai jos, lucru pe care mi-l doream de mult timp. În plus, toți ne-am ales cu sentimentul acela că am facut ceva special. Cu ocazia asta, menționez și că aceste plușuri pot fi un minunat cadou de 8 MARTIE. Sunt foarte bine făcute, foarte pufoase și incredibil de frumoase. Mai ales, ele poartă în ele acel ceva special care vine din faptul că acțiunea noastră va contribui la protejarea animalelor.

Revenind la copii, aș mai spune că sunt, din punctul meu de vedere, trei mari motive pentru care e bine să facem astfel de acțiuni împreună cu ei:

contribuim împreună la protejarea planetei și a viețuitoarelor;

copiii se simt utili și simt că acțiunile lor sunt importante;

copiii învăță în timp ce se joacă și aici aș puncta faptul că, după ce au ajuns plușurile, au venit muuulte întrebări și ele continuă să curgă și acum.

Cert e că cei mici iubesc animalele într-un mod natural și sunt destul de sigură că nu există copil care nu și-ar dori sa le ajute. În plus, toți copiii iubesc jucăriile. Noi, oamenii mari, le cumpărăm mereu jucării. De ce să nu alegem să cumpărăm o jucărie care să aibă o semnificație mai profundă? De ce să nu alegem să investim într-o cauză nobilă, în timp ce copiii se bucură în continuare de jucării de pluș?

Acestea fiind scrise, las mai jos filmările (de data aceasta sunt două) cu mențiunea că au fost un pic regizate. Momentul în care au ajuns pachetele la noi acasă a fost cu multe țopăieli și mânuțe nerăbdătoare și îmbrățișări și, pe scurt, multă agitație. Eu nu pot filma în astfel de momente. Am filmat abia după ce s-au liniștit puțin copiii. Am pus jucăriile la loc în cutii, iar copiii au scos, pe rând, tot ce conținea pachetul. Menționez asta pentru că n-aș vrea să credeți vreo clipă că ai mei copii sunt atât de liniștiți în momentul în care primesc o jucărie nouă, mult așteptată. 🙂

O primăvară minunată vă dorim!

Maria și Râsul

Tudor și Lupul

Surse foto – arhivă personală

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s