O mamă și-o pereche de sneakers

Evenimentele de mai jos s-au petrecut întocmai, în urmă cu ceva timp. Atât de încântată am fost la momentul respectiv, încât abia așteptam să scriu un articol fix pe tema asta, dar un eveniment neprevăzut și dureros m-a împiedicat să o fac atunci. Acum, interesant nu e doar faptul că s-a ivit o nouă oportunitate de a scrie, ci și faptul că, deși ziua respectivă s-a încheiat destul de rău, când mă gândesc la cele de mai jos, zâmbesc cu tot sufletul. Vă invit, așadar să citiți o întâmplare drăguță cu o mamă și-o pereche de sneakers, cu mențiunea că, deși e despre o mamă, articolul nu-i doar pentru mame. Pentru că, dincolo de povestea propriu-zisă, acest articol e, mai ales, despre redescoperirea de sine și despre cum o pereche de sneakerși ne poate ajuta în aces sens. Nu în ultimul rând, e și despre cum putem crea ținute fabuloase, în care să ne simțim speciale și, mai ales, noi însene, cu ajutorul unor pantofi catalogați drept sport sau casual, care, însă, reprezintă mult mai mult de atât. Dar, gata, cu introducerea, vă invit să descoperiți povestea.

Cuprins

Ziua în care am aflat că voi participa la o petrecere

În ziua aceea – aparent, o zi ca oricare alta – am aflat că un prieten foarte bun de-ai soțului meu urma să se căsătorească. Mai fuseseră nunți în ultimii ani, dar asta era specială. Pe toate celelalte le împărțiserăm. Mă rog, vorba vine, pentru că eu, fiind de neînlocuit, fusesem mereu cea care rămânea acasă, pe când soțul meu participa la petreceri. Nu la toate, la unele doar trimiteam un cadou. Altfel, să mergem împreună era exclus. Fiecare om are dreptul la propriile alegeri, iar eu ajunsesem la concluzia că nu simt vreo plăcere să stau la o petrecere cu un copil obosit, mârâit ori chiar în mijlocul unui adevărat tantrum. Prin urmare, preferam să rămân acasă. Acum, însă, era diferit. Petrecerea avea să înceapă ziua, în aer liber, într-o locație superbă. Aveam, în sfârșit, ocazia să ies din colivie. Aproape că uitasem cât timp trecuse de la ultima astfel de ieșire și am luat, deci, decizia să mergem împreună. Noi doi și copiii de 2, respectiv 4 ani, la vremea aceea.

Dar eu cu ce mă încalț?

Entuziasmul mi-a trecut rapid atunci când mi-am deschis dulapul și am văzut o mare varietate de… jeanși. Scurți, lungi, negri, gri sau albaștri, dar, până la urmă, doar jeanși, alături de multe tricouri și bluze sport, dulapul meu arătând ca și cum ar fi fost plin cu aceeași uniformă, doar că în culori diferite.

Încă plină de speranță, am aruncat un ochi spre raftul cu încălțăminte. Din păcate, asta mi-a pus capac pentru că tot ce am văzut au fost multe perechi de pantofi sport. Teniși, snekerși, adidași ori cum vrem să le spunem, toți erau scoși în față că fiind singura opțiune.

Deznădăjduită, am respirat totuși adânc și m-am apropiat de cutiile prăfuite care zăceau într-un dulap mai puțin folosit. Am descoperit multe rochii drăguțe și-am zâmbit, amintindu-mi de vremea când le purtam. Zâmbetul s-a transformat într-o grimasă dureroasă atunci când, mai tarziu, am găsit și pantofii cu toc înalt. Niciodată nu mi-am ținut bine echilibrul pe tocuri, dar când m-am văzut, în mintea mea, alergând după copii echipată în felul ăsta, am închis chiar și ochii imaginari. Nu. Era exclus. N-aș fi rezistat.

Prietena care salvează situația

Acum, aș fi putut să-i pasez responsabilitatea soțului, de altfel foarte binevoitor. Doar că eram încă în etapa în care, dacă ne aflam în aceeași încăpere, copiii mă preferau pe mine. Prin urmare, cu toată disponibilitatea lui, ar fi fost aproape imposibil să-i pasez copiii și eu să mă răsfăț cu ținutele elegante ce păreau că vin dintr-o realitate paralelă. Așa că am apelat la prietena mea, care-și petrecuse ultimii ani și prin alte locuri, nu doar acasă și în parcul pentru copii, și-am întrebat-o cu ce sa mă îmbrac la nuntă și, mai ales, cu ce mă încalț.

Prietena mea a venit imediat cu răspunsul. Simplu și rapid, cum s-ar zice.

  • Uite, poți să iei rochița aceea neagră pe care ți-am dăruit-o de ziua ta. Îți pui și un dres clasic, subțire și o pereche de snekerși.
  • Ceee? Sneakerși la nuntă?! Și cu dres subțire? Glumești, nu? Pantofii sport se poartă cu șosete și, mai ales, nu la nuntă...
  • Nu, nu glumesc.
  • Vai de mine. Dacă maică-mea ar fi bogată, sigur m-ar dezmoșteni dacă m-ar vedea așa ”aranjată”.
  • Încearcă doar. Îmbracă-te și privește-te în oglindă. Vezi cum arăți și cum te simți.

Zis și făcut. M-am îmbrăcat. Rochia era chiar frumoasă și mă simțeam bine în ea. Totusi, încă prinsă în niște tipare rigide, atunci când a venit vorba de încălțăminte, am probat întâi pantofii cu toc. Aproape că m-a luat amețeala atunci când m-am văzut așa de sus și atât de instabilă. Nu mă simțeam deloc confortabil și m-am și întristat gândindu-mă că toata treaba asta cu mămicenia m-a făcut să ies cumva de tot din rândul lumii. M-am gândit la toate mamele care poartă tocuri si n-au vreo problemă cu asta. Eu nu mă simțisem confortabil în astfel de pantofi nici înainte să fiu mamă, dar acum începeam să simt că e ceva profund în neregulă cu mine. Mă priveam în oglindă și nu o recunoșteam pe femeia înaltă și elegantă care mă privea înapoi. În plus, nici nu doream să fiu ea sau ca ea, dar nu știam nici cum să fiu altfel. Mă simțeam perfect cu hainele și încălțămintea pe care le purtam în viața de zi cu zi, dar mintea mea încă nu putea concepe că aș putea să le port și la o petrecere unde, presupuneam eu, toată lumea avea să fie elegantă în stilul clasic, singurul pe care-l cunoșteam eu la acel moment.

Spășită, mi-am dat jos pantofii cu toc și mi-am luat sneakerșii. M-am privit din nou în oglindă și am rămas uimită. Pantofii aceștia nu doar că nu anulaseră eleganța de dinainte, ci îi daduseră o nuanță mai blandă și mai specială. Mi-a plăcut ce vedeam. Nu doar că arătam bine, arătam elegantă și chiar atrăgătoare. Apoi, mă și simțeam bine. Natural, confortabil și… pur și simplu eu. Totuși, dacă vă așteptați acum la un happy end, sunt nevoită să vă spun că asta n-a fost suficient ca mintea mea să scape de tiparele rigide. Ochii mei și trupul meu se bucurau, dar creierul încă spunea nu.

Curajul de a fi diferită tu însăți

Surprinzător sau nu, copiii îți dau puteri nebănuite. De-a lungul vieții, eu n-am prea fost omul care să iasă sau să își dorească să iasă în evidență prin ceva diferit. Totuși, mi-am dat seama că cel mai bine pentru mine și pentru copii era ca eu să mă simt bine și confortabil la acea petrecere. Dacă aș fi fost crispată sau, mai rău, cu dureri de picioare, n-ar fi ieșit pre bine, chiar dacă era ziua și copiii mei nu mai erau chiar bebeluși. Am ales, prin urmare, să ascult sfatul prietenei mele și să mă îmbrac și încalț așa cum propusese ea. Am ales sneakers, mi-am pus și o pereche de cercei și o brățară ca să dau un strop de culoare ținutei și gata. Eram pregătită, dar și emoțiile erau uriașe. Îmi imaginam că, atunci când voi ajunge la petrecere, o să fiu un fel de Rățușca cea urâtă – înainte să-si dea seama că e lebădă, desigur – și voi regreta mult timp alegerea făcută. Da, îmi era frică, dar alesesem să fiu curajoasă, curajul fiind una din superputerile speciale ale mamelor.

Cea mai frumoasă mireasă. În sneakers.

Uriașă mi-a fost surprinderea atunci când, ajunsă la nuntă, am văzut mireasa. Superbă din cap până-n picioare, ca orice mireasă în ziua ei specială, dar diferită de toate pe care le cunoscusem eu. Pentru că, da, în picioare purta… pantofi sport. Și, nu, nu era o petrecere sport sau ceva asemănător. Cei mai mulți oameni aveau ținute elegante clasice, mai puțin câteva femei, între care și eu. Și ce frumoase mai eram toate, în special mireasa, desigur. Aproape că mi-am dorit să mă căsătoresc încă o dată doar că să port și eu o ținută asemănătoare. Și abia așteptam să scriu despre această experiență.

Și petrecerea a început

Din motive obiective, petrecerea din ziua aceea nu a durat prea mult, dar o altă petrecere, cea care ține până în prezent, doar ce începuse. Apoi, așa cum spuneam și la început, e interesant cum acea zi a rămas în mintea și în sufletul meu ca fiind una dintre cele mai urâte și, în acelasi timp, una dintre cele mai frumoase. Da, în ziua aceea, fetița mea a avut un accident dureros și asta ne-a umplut de tristețe, dar azi, când mi s-a oferit oportunitatea de a scrie despre întâmplările de-atunci și din altă perspectivă, constat că, deși n-am uitat tristețea, pot zâmbi cu tot sufletul pentru că n-am uitat nici bucuria. Pentru că tot aceea a fost și ziua în care m-am redescoperit pe mine iar cele două întâmplări nu se anulează una pe alta. Acel moment zero, în care am descoperit încrederea de a combina pantofii, așa-ziși sport, cu orice alt obiect vestimentar, a fost și momentul în care am înțeles că pot să fiu mamă, dar mai ales femeie și pot să fiu elegantă, atrăgătoare, frumoasă și, în același timp, să mă simt și bine. Cum ar veni, pot să arăt fabulos fără să renunț la confort.

Am început, așadar, să port din nou fuste și rochii și să le combin în cele mai minunate feluri. Mai ales, nu mi-am mai făcut griji pentru ținutele de petrecere. Cu nou (re)descoperiții mei sneakerși și cu accesoriile potrivite, orice ținută se putea transforma dintr-una banală sau ternă într-una elegantă și specială. Mai ales, ținuta se transforma într-una personală, care mă reprezenta pe mine și mă ajuta să fiu bine eu cu mine.

PRM – locul unde toate poveștile sunt despre tine

Asa se face că acum, când am descoperit PRM, m-am bucurat mai tare ca un copil, iar când am intrat prima dată pe site m-am simțit, cumva, ca acasă. Cum altfel, când, dintr-o dată, m-am văzut înconjurată virtual de o sumedenie de modele de snearkși, atât de frumoși și, în acelasi timp, confortabili, că mă simțeam minunat și doar imaginându-mi că îi port. Dar ce e PRM? Ei bine, PRM se autoprezintă ca fiind un concept store care combină lumea streetwear cu cea a modei, dar eu aș zice că e, mai degrabă, locul unde visurile devin realitate și în care oricine își poate descoperi propriul stil și starea de bine aferantă acestuia. Și, da, după cum deja v-ați dat seama, magazinul cuprinde o mare varietate de încălțăminte confortabilă de la o mulțime de mărci premium, cum sunt New Balance, Nike, adidas, Converse sau Vans Sk8 Hi; încălțăminte care se potrivește cu aproape orice și care abia așteaptă să ne pună în valoare ținutele. Spre exemplu, vă invit să descoperiti colecția Vans Sk8 Hi apăsând pe link-ul următor https://prm.com/ro/h/vans-sk8-hi . Veți rămâne surprinse în mod plăcut, iar dacă aveți și alte nevoi sau dorințe, e bine de știut că găsim aici și haine sau accesorii atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Cum să creezi ținute fabuloase cu sneakers

Poate vă așteptați ca, după așa o poveste și experiență, să vă ofer aici sfaturi punctuale prin care să creați ținuta perfectă folosind sneakers, dar, din fericire, lucrurile nu funcționează așa. Pentru că moda din prezent a devenit foarte personală, ar fi total nepotrivit să vă spun eu să alegeți, pentru următorul eveniment, o pereche de sneakers roz prăfuit, o rochie albă și bijuterii multicolore. Pentru că, deși acestea chiar arată fabulos împreună, cea mai bună alegere e aceea pe care o facem singure. Prin urmare, vă ofer o altfel de rețetă, mai exact, una care vă va ajuta să atingeți un cu totul alt nivel atunci când vorbim despre modă și stilul personal.

1. Comandă sneakerșii preferați pe PRM

Nu, nu trebuie să fim sigure că ni se potrivesc pentru că PRM oferă retur gratuit la comenzi de minim 240 de lei. Da, asta înseamnă că putem proba liniștite tot ce dorim și-apoi putem returna produsele care nu ne-au cucerit total. Prin urmare, zic să nu mai stăm pe gânduri, să descoperim sneakers damă pe PRM și să ne lăsăm visurile să curgă în voie. Nu, nici nu va trebui să așteptăm mult, căci livrarea e rapidă, în 24-48 de ore.

2. Joacă-te cu ținutele, probează și creează combinații surprinzătoare

Da, cel mai bun sfat e asemănător cu cel primit de mine de la prietena mea și cea mai bună cale de a ne descoperi propriul stil e să ne jucăm cu ținutele, să probăm și să încercăm combinații surprinzătoare. Nu contează ce știam sau nu despre modă, ci contează să ne lăsăm imaginația să lucreze și să încercăm orice combinație, oricât de nepotrivită sau excentrică ne-ar părea la primul gând. Cu siguranță vom fi surprinse în mod plăcut.

3. Privește-te și descoperă cine ești

Mai ales, e important să ne privim în oglindă și să fim atente la ce ne spun ochii, dar e important și să-i închidem pe aceștia din urmă și să ascultăm ce ne spune propriul trup. Când cele două vor fi în perfectă armonie, atunci, da, am găsit și ținuta perfectă, și pe noi însene.

4. Activează-ți superputerile de mamă  femeie și descoperă bucuria de a fi tu însăți

Pentru că nu doar mamele au superputeri, ci femeile, în general. Trebuie doar să le descoperim și să le lăsăm să iasă la suprafață, iar felul în care ne alegem ținutele e o modalitate perfectă pentru a face asta.

Articol scris pentru SuperBlog 2023

Surse foto – PRM, canva.com, prelucrare în canva.com

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu