Zodiac, Cristale naturale și… Mindfulness

on

Una dintre poveștile mele preferate e despre o broască și-o floare. Floarea e Bromelaide (Bromeliacae), iar broasca e mică și aparent banală, deși cu un nume mare – broasca de aur – despre care se spune că se naște, crește și moare înăuntrul acestei plante crezând, prin urmare, că planta-i lumea toată și nu există nimic altceva în afara ei.

Povestea asta, expusă într-un mod desăvârșit în Trilogia Nomilor scrisă de Terry Pratchet, ne oferă, în ciuda simplității ei, una dintre cele mai importante lecții de viață – lecția despre lumea care-i mult mai mare decât credem noi sau decât putem cuprinde cu mintea. În același timp, ea ne îndeamnă să privim dincolo de spațiul limitat în care trăim si să înțelegem cât de complex e totul, chiar dacă nu putem înțelege complexitatea în sine.

Se pare totuși că, în viața reală, broscuțele ajunse la maturitate părăsesc floarea, dar cred că asta-i mai puțin relevant. Căci nu se îndepărtează prea tare și oricum ies tot într-un spațiu limitat și care, chiar dacă-i mult mai mare, nici el nu e lumea toată. Cel mai probabil nu sunt conștiente de asta, deși adevărul pur ar putea să rămână un mister.

Altfel, spre deosebire de broscuțele din poveste, mulți dintre noi suntem conștienți de micimea noastră și de faptul că propria noastră lume ar putea să aibă petalele ei. E suficient să ne ridicăm ochii spre cer, să-l privim în profunzime și să-i recunoaștem măreția și puterea. Căci multe mistere are cerul, chiar și azi, după ce oamenii deja au călătorit în spațiu.

Opus cerului, pământul păstrează, la rândul lui, partea sa de mister. Chiar dacă ne e tuturor casă și zilnic îl atingem sau îl studiem, pământul încă nu și-a dezvăluit toate secretele sau acestea încă nu pot fi explicate științific.

Apoi, undeva între cer și pământ, suntem noi, oamenii, în căutarea echilibrului, iar o parte din echilibrul acesta poate fi simțit acolo unde pietrele și astrele se întâlnesc, chiar dacă nu se ating, și ajungem aici la legătura puternică dintre zodii și cristalele naturale și felul cum aceasta ne poate influența și ajuta. O legătură fascinantă, aș spune eu, după ce am citit un pic pe această temă, dar, înainte să ajungem acolo, vă povestesc puțin despre cristalele naturale.

Ce efecte au cristalele naturale asupra noastră

Am fost mereu fascinată de pietre și atunci când mă gândesc la efectele pe care un cristal, deci o piatră naturală, le poate avea asupra mea, primul lucru care îmi vine în minte e o plimbare în vârf de munte, care mă încarcă cu energie pozitivă, și nu sunt departe de adevăr. Pentru că aceste pietre semiprețioase naturale ne pun în legătură chiar cu natura, iar natura ne ajută să ne conectăm cu părți din noi pe care adesea le ignorăm, dar care au nevoie să fie văzute și ascultate. Avem nevoie de liniște în viața noastră, avem nevoie să ne amintim să respirăm, să simțim cu toate simțurile, să fim curioși și uimiți de noi înșine și măreția ce ne înconjoară și să ne bucurăm. Mai ales, avem nevoie de echilibru, iar despre cristale se spune că ne ajută să ne echilibrăm energia. Pentru că nimic nu-i doar alb sau doar negru și toți avem din toate, bune și rele, în proporții diferite, motiv pentru care toți avem nevoie de echilibru. Desigur, pentru a-l atinge, dar și pentru a folosi într-un mod eficient cristalele, e nevoie ca mai întâi sa devenim conștienți de noi înșine, cu tot ceea ce însemnăm, bun sau rău. Apoi, ideal e să devenim conștienți și de ceea ce înseamnă, cu adevărat, un cristal natural.

În același timp, e bine să știm că, la fel cum noi, oamenii, suntem diferiți, așa și cristalele sunt unice și ne pot ajuta pe planuri diferite, existând cristale potrivite fiecărei zodii în parte.

Cristale și Zodii

Oamenii au fost mereu interesați de fenomenele inexplicabile și, până în punctul în care devin explicabile, anumite fenomene sau lucruri sunt considerate a fi magice. Spre exemplu, soarele a fost un zeu până când oamenii și-au dat seama că-i doar o stea. Totuși, faptul că-i doar o stea nu schimbă influența pe care acesta o are asupra noastră și nici faptul că ar trebui să-i fim recunoscători pentru că ne ține în viață. Zeu sau stea, el rămâne la fel de important pentru noi, oamenii.

Zodiile, descoperire și moștenire a lumii antice, au rămas și ele cu noi de-a lungul timpului și, fie că le acordăm sau nu importanță sau fie că alegem sau nu să credem în ele, probabil că sunt foarte puțini oameni care n-au auzit de zodiac și care nu-și cunosc propriul semn astral. La fel, cred că sunt puțini oameni care să nu fi ascultat măcar o dată horoscopul și care să nu fi constatat că s-a întâmplat fix ce au auzit. Totuși, zodiile reprezintă mult mai mult decât previziuni zilnice cu privire la un posibil viitor. Ele ne pot oferi adevărate insight-uri cu privire la comportamentele și felul nostru de-a fi, ajutându-ne să ne înțelegem mai bine pe noi înșine.

În același timp, fie că acordăm sau nu importanță zodiilor, probabil că toți ne-am regăsit, mai mult sau mai puțin, în descrierile aferente acestora. Mai ales, probabil am descoperit acolo și lucruri care nu ne-au fost neapărat pe plac. Ne-am spus, poate, că suntem mai mult de atât și nu dictează zodia felul în care evoluăm, iar asta iarăși e adevărat. Fie că luăm sau nu în calcul semnele astrale, adevărul e că, toți ne naștem cu anumite trăsături de personalitate și nu toate sunt ideale, dar toate sunt modelabile și simpla lor existență, la naștere, nu determină viitorul. Da, e aproape același lucru, doar perspectiva din care privim diferă, iar atunci când vorbim despre astrologie și cristale, se pare că acestea din urmă pot fi uneltele cu ajutorul cărora putem intensifica sau diminua diferitele caracteristici. Căci cheia nu e în a ignora ce nu îți place la tine, ci în a modela totul în așa fel încât echilibrul să fie atins.

Spre exemplu, în ceea ce mă privește, Gemeni fiind, am flat că pietrele potrivite pentru mine sunt Mossagat, Calcit, Ochi de Tigru, Carneol și Aventurin, iar dintre acestea, Carneolul mă ajută la creșterea motivației, curajului și creativității, în timp ce Ochiul de Tigru mă încurajează să am încredere în mine și să iau decizii mai ușor, lucruri de care, recunosc, am mare nevoie . Iar dacă vreți și voi să pătrundeți în lumea magică a cristalelor și-a zodiilor, vă invit să descoperiți în materialul următor o parte din beneficiile pe care ni le aduc cristalele în funcție de zodia în care ne-am născut sau, cu alte cuvinte, un fel zodiac al cristalelor.

Cum să folosim cristalele în viata de zi cu zi

Cum sugeram și mai sus, a te bucura de beneficiile unui cristal e, din punctul meu de vedere, o formă de mindfulness, un exercițiu de care, în lumea agitată în care trăim, toți avem nevoie. Prin urmare, aș spune că cel mai important lucru atunci când vorbim despre cristale naturale este să ne lăsăm să le și ne simțim energia. Știu că, la un moment dat, am înteles cum și simplul fapt de a savura un fruct e o formă de mindfulness dacă ești prezent cu totul în clipa aceea, deoarece mindfulness e despre a trăi în prezent. Să faci asta cu un cristal e încă și mai profund pentru că un cristal conține în el mult mai multe, prin chiar istoria și vechimea lui.

Cât despre modul concret în care putem folosi cristalele, e bine să știm că acestea sunt disponibile într-o mare varietate, începând cu bijuterii și terminând cu obiecte care ne înfrumusețează casa și, implicit, sufletul. E mai simplu și mai natural decât am crede, dar mai bine vă arăt exact despre ce vorbesc.

1. Bijuterii din cristale

Bijuteriile din cristale naturale sunt cele mai des întâlnite și le găsim sub forma brățărilor, cerceilor sau pandantivelor. De asemenea, putem purta doar un anumit cristal ori putem purta o combinație de cristale, cum sunt, de exemplu, brățările pentru zodii sau chakre, dar nu doar ele. Orice am alege, alegerea nu va fi doar despre beneficiile spirituale, căci în zilele noastre sunt foarte apreciate bijuteriile naturale și colorate, ele putând transforma o ținută banală într-una deosebită. Pentru exemplificare, am făcut o selecție dintre bijuteriile din categoria Zodii și cristale de pe STONEMANIA BIJOU. Minunatele brățări cu pietre semiprețiose și rudraksha sunt disponibile pentru fiecare zodie în parte și sunt foarte frumoase.

2. Role pentru masaj din cristale

Masajul e, în general, minunat, dar cristalele duc această experiență la un alt nivel. Apoi, datorită rolelor speciale de masaj, foarte ușor de folosit, putem chiar și singure – sau singuri – să ne bucurăm de o experiență relaxantă ori de un ajutor atunci când ne confruntăm cu diferite dureri cum sunt, de exemplu, durerile de cap. Masajul în sine stimulează circulația sângelui, pe când cristalul va aduce beneficii pe alte părți, ajutându-ne să ne eliberăm de stres sau anxietate.

3. Obiecte de decor din cristale

Adevărul e că, dincolo de orice, pietrele semiprețioase naturale sunt pur și simplu frumoase și ne pot transforma locuința în ceva cu adevărat deosebit, o adevărată oază de relaxare, liniște și conectare, în care să ne desfătăm la finalul zilelor obositoare ori pur și simplu, fără vreun motiv anume. În plus, putem transforma treaba asta și într-un adevărat hobby. Eu, spre exemplu, mă gândesc la cât de frumos ar fi să-mi amenajez o grădină cu plante suculente în care să integrez și cristale naturale sau o fântână de interior. Mă relaxez chiar și doar privind-o cu ochii minții și sunt sigură că emoțiile din realitate vor fi mult mai intense.

4. Cristale simple

Cristalele în formă simplă, care arată fix ca niște pietricele colorate, pot fi și ele folosite într-o mulțime de feluri. Le putem integra în diferite zone sau arnajamente din casă, le putem pune sub pernă sau saltea pentru a avea parte de un somn mai odihnitor sau le putem folosi în timpul unei băi relaxante. Posibilitățile sunt nelimitate, iar dacă dorim să trecem la un alt nivel, putem citi mai multe despre cum să ne aranjăm locuința conform principiilor Feng Shui și, din nou, putem transforma asta într-o adevărată pasiune cu beneficii pe mai multe planuri.

5. Cristalele ca obiecte care creează punți între oameni

Să dăruiești un cristal nu e sau nu ar trebui să fie o treabă simplă și rapidă, ci una complexă și cu atenție la detalii. Spun asta deoarece, pentru a dărui cuiva un cristal, e nevoie să alegi cristalul potrivit, iar pentru a a alege cristalul potrivit, e nevoie să te uiți cu atenție la persoana căreia vrei să i-l dăruiești, să încerci să o cunoști, să observi detalii și nevoi. Numai bine, fix săptămâna trecută am primit un colier cu un superb pandantiv din jad și, deși în urma documentării pentru acest articol am aflat că jadul nu face parte din pietrele semiprețioase care se potrivesc zodiei mele, am simțit instant o legătură aparte cu el. Ulterior am aflat și cu cât de mare atenție și documentare fusese ales și atunci am înțeles și mai bine tot ce sufetul meu îmi transmitea. Și atât de tare m-a captivat că, deși nu obișnuiesc să dorm cu bijuterii, am dormit cu acel lănțișor preț de mai multe zile și azi îl țin, în continuare, în dormitor, lângă mine. Pentru că a fost așa, ca un fel de dragoste la prima atingere, pe care nu o pot explica în cuvinte și care, de fapt, nici nu are nevoie de prea multe explicații. Știu doar că îmi dă o stare de bine și știu că asta e puterea cadourilor unice – pentru că nu-s două pietre și nici doi oameni la fel – și alese cu atenție. Desigur, soțul meu, cel care mi-a oferit pandantivul, mă cunoaște, dar poate că uneori nu cunoaștem atât de bine o persoană, dar ne dorim să o facem și să transmitem un mesaj profund, caz în care cristalele aferente zodiilor sunt absolut perfecte pentru a fi dăruite și întotdeauna un astfel de cadou va crea o legătură aparte între oameni.

De unde luăm cristale naturale

În zilele noastre există o mare de magazine cu produse din toate domeniile. E greu să facem alegerile cele mai bune mereu, dar e bine de știut că regulile după care facem aceste alegeri nu s-au schimbat prea mult de-a lungul timpului, una dintre cele mai importante fiind aceea că produsul să fie însoțit de un certificat de autenticitate, iar asta este, între altele, ceea ce STONEMANIA BIJOU ne oferă. Iar dacă nu ați auzit până acum de acest loc, vă spun eu că e spațiul, deopotriva fizic și virtual, unde pietrele semiprețioase naturale sunt strânse împreună, prețuite și valorificate. Și are și o poveste frumoasă – că tot am început acest articol cu povești – despre un tânăr care, încă de la 14 ani, și-a hrănit pasiunea și, în acest fel, pe el însuși, reușind să patrundă în universul cristalelor naturale, să le înțeleagă și să le aprecieze valoarea. Numele lui e Cristian Tancu și alături de soția sa, Monica, el aduce pietrele naturale mai aproape de noi. Amândoi au făcut și fac asta cu pasiune, dedicare, seriozitate și transparență, reușind astfel să ajungă de la participări ocazionale la târguri, la ceea ce azi e STONEMANIA BIJOU, poarta către o lume în care găsim nu doar cristale naturale sau pietre semiprețioase, ci și alte produse pentru Feng Shui sau aromaterapie și, în general, pentru a atinge o stare de liniște și de bine într-o lume mult prea agitată. Toți avem nevoie de asta, iar modul în care o facem poate să difere de la om la om. Spre exemplu, pentru mine nu a funcționat niciodată ideea de meditație clasică, dar purtarea anumitor bijuterii, crearea și folosirea unor mantre ori atingerea prețioasă a unor pietre naturale au avut adesea efecte surprinzătoare. Atât timp cât păstrăm o minte deschisă în afara spațiului limitat în care trăim – căci s-ar putea să nu fim cu mult diferiți de broscuțele mai sus menționate – și nu pretindem a fi atotștiutori, posibilitățile sunt nelimitate, iar folosirea cristalelor în legătură cu astrologia personală poate fi surprinzătoare și, mai ales, deosebit de frumoasă.

Articol scris pentru SuperBlog 2023

Surse foto – stonemaniabijou.ro, cava.com, prelucrare în canva.com

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu