Delaco Halloween: înspăimântător de delicios

Ce au în comun brânzeturile Delaco, Halloweenul și Harry Potter? Ei bine, în primul rând, toate sunt absolut delicioase. Nu, asta nu înseamnă că luăm cărțile cu Harry Potter, le tăiem frumos folosind cuțitul și furculița și-apoi le mestecăm și spunem miam-miam, dar cine a citit vreuna din aceste cărți ori a văzut filmele, nu are cum să nu fi remarcat mesele fastuoase de la Hogwarts. Cât despre Halloween, la fel ca orice sărbătoare, e mai mult decât evident că e și despre mâncare, e drept, un pic cam prea dulce pentru gustul meu, dar asta se rezolvă ușor cu brânzeturile Delaco, acestea din urmă nemaiavând nevoie de vreo prezentare. Căci cine nu a gustat vreodată Cașcavalul Sofia ori Mozzarella Gourmet? Și câți dintre cei care le-au gustat au reușit sa se abțină din a lua și a doua gură și a treia gură… și tot așa? Noi, cu siguranță, nu.

Ajungem așadar, la al doilea lucru în comun și anume faptul că toate ne plac mult și dau dependență. Da, când citeam Harry Potter și Piatra Filozofală* până abia mai puteam vorbi, copiii mai doreau mereu încă un capitol, iar eu beam o gură de apă și mai citeam unul pentru că, la fel ca ei, eram nerăbdătoare să aflu ce se întâmplă mai departe. La rândul lor, activitățile de Halloween se cer a fi repetate la nesfârșit pentru că-s amuzante și antrenante, iar în ceea ce privește brânza Delaco, de orice fel, ea nu lipsește niciodată din frigider și, în același timp, nu e niciodată de ajuns pentru că mereu se cere încă o felie sau se găsește vreun preparat care să fie înnobilat de către ea.

Nu în ultimul rând, toate trei pot fi absolut încântătoare și, în același timp, înfricoșătoare. Desigur, când vorbim despre Harry Potter sau despre Halloween nu-i nevoie de argumente care să susțină această afirmație, dar știați că și brânza poate fi înfricoșătoare? Cum, n-ati crezut că brânza poate face asta?! Ei bine, poate, și chiar cu foarte mare succes, atunci când o folosim pentru preparate de Halloween, iar eu vă prezint mai jos trei astfel de rețete. Toate sunt delicioase și surprinzătoare în același timp și toate sunt deopotrivă amuzante și înfricoșătoare. Mai ales, toate pot fi făcute împreună cu copiii, spre bucuria acestora din urmă, dar și a noastră. Prin urmare, vă invit să le descoperiți și voi și, da, la finalul articolului puteți descarca rețetele într-un format atractiv pentru micii bucătari ai familiei. Pentru că nu ești niciodată prea mic sau nepriceput pentru a fi bucătar sau ajutor de bucătar. Mai ales când folosești în preparatele tale o brânză delicioasă.

Rețete de Halloween cu brânzeturi Delaco

Mini Pizza cu figurine înfricoșătoare din brânză

Aceasta a fost, pentru mine, prima dată când am făcut pizza de Halloween cu figurine din brânză, motiv pentru care am făcut și vreo două greșeli din care am învățat. Per total însă sunt tare mândră de rezultat, iar copiii abia așteaptă să repetăm experiența.

Pentru blat am folosit un aluat simplu, cu mențiunea că, la fel ca la orice aluat, secretul stă în frământare. Vestea bună e că nu e musai să avem un aparat care să-l frământe, copiii rezolvând cu succes această sarcină.

Când aluatul a fost gata, l-am întins cu sucitorul și am decupat forme rotunde cu ajutorul unui castron mic ale cărui margini le-am pudrat bine cu făină. De asemenea, în acest stadiu, e bine să înțepăm pizzele cu o furculiță, pentru a nu se umfla prea tare în cuptor, căci asta va afecta forma figurinelor. Eu mi-am dat seama ulterior de acest lucru, dar până la urmă a fost ok și așa.

Mai departe, m-am confruntat cu o dilemă deoarece văzusem pe Pinterest câteva filmulețe în care sosul de roșii era întins peste pizza și-apoi erau puse diferitele forme de Halloween. Toate bune și frumoase, mi-am zis, dar nu pare suficient de gustos. Asta deoarece, pentru noi, o pizza cu adevărat delicioasă conține mozzarella din plin, iar acestea doar aveau aruncate pe ele cate o bucată, ici si colo. Prin urmare, nu era o variantă ok pentru noi, doar că, înțelegeam și eu, dacă aveam să pun întâi sosul de roșii, apoi mozzarella, cum facem de obicei, și peste ele o fantomă tot din mozzarella, aceasta din urmă avea să se topească și să se amestece cu prima și s-a zis cu pizza noastră înfricoșătoare. Am găsit, până la urmă soluția, atunci când m-am hotărât să amestec sosul de roșii cu mozzarella rasă pe răzătoare, schimbând culoarea acesteia din urmă. Apoi am întins amestecul peste pizze și le-am pus la cuptor.

Acest din urmă aspect e foarte important. Pizza trebuie să fie aproape gata înainte să punem fantomele sau dovlecii din brânză, altfel figurinele se vor topi prea tare. Aici, din nou, m-am grăbit, căci le-am pus un pic prea devreme. Am înțeles ulterior că figurinele au nevoie de maxim 2 minute în cuptorul fierbinte, asta însemnând că le vom pune atunci când pizza a început deja să se rumenească.

În ceea ce privește brânzeturile folosite, pentru fantome am ales delicioasa Mozarella Gourmet, iar pentru dovleci DeSenviș Cedar Felii de la Delaco. Le-am decupat cu forme de biscuiți și le-am făcut ochii cu ajutorul unui pai. De reținut că își vor păstra mai bine forma dacă vom pune bucăți de măsline, decupate cu același pai, în locul ochilor sau al nasului.

Rezultatul a fost absolut delicios, iar aceste mici pizze sunt perfecte ca gustare, pe care să o luăm în timpul a diferite activități de Halloween, unele, cum e accea cu ajutorul căreia învațăm cum să râdem de frică, inspirate chiar din Seria Harry Potter. Desigur, pentru amatorii de senzații tari, ele se pot servi împreună cu sosuri iuți, cu cilli sau wasabi. Pentru noi au fost suficiente figurinele, așa că am ales un sos dulce. 🙂

Biscuiți sărați de Halloween

Biscuiții de Halloween sunt tare simplu de făcut, spre bucuria celor mici. Nu am multe de scris aici, noi folosim această rețetă de mult timp, la diferite ocazii, schimbând doar formele cu care decupăm biscuiții. Asta pentru că aluatul e foarte ușor de făcut și, mai ales, de modelat. Prin urmare, e o experiență pe care, cred eu, toti copiii ar trebui să o trăiască, căci e tare distractiv pentru ei să decupeze aluatul cu formele și să mănânce apoi biscuiții pregătiți cu propriile mânuțe.

Am folosit pentru aluat telemea Delaco și cantități egale de unt și făină, cum fac de obicei. Ce am făcut diferit a fost să folosesc, din nou, cedar pentru a decora biscuiții dovleac și mozzarella pentru a decora fantomițele, dar de data aceasta le-am lăsat să se rumenească, chiar dacă asta a însemnat că fantomele au fost puțin mai maronii, deoarece biscuiții ne plac crocanți la exterior. Rezultatul a fost fabulos, iar biscuiții aceștia sunt absolut perfecți alături de o cană de ceai cald și-o carte bună și înfricoșătoare. Carte din Colecția Harry Potter, desigur, cel puțin ceea ce ne privește pe noi. Altfel, pentru cei mai mici există și alte cărți înfricoșătoare și, în același timp, amuzante și utile.

Bulete de Cașcaval cu Toate Aromele

Aceste bulete sunt piesa de rezistență în toată povestea mea despre preparatele de Halloween și, deși par inofensive sau banale, ele sunt, de fapt, cele mai înfricoșătoare și cele care i-au încântat și distrat cel mai tare pe copii. Pentru că ceea ce le face deosebite e înăuntrul lor, nu se vede și poate fi absolut delicios sau deloc delicios. Cum așa? Ei bine, ideea mi-a venit din cărțile cu Harry Potter și, cu ocazia asta, aflați si motivul pentru care-am am ales fix aceste cărți. Cunoscătorii știu că există acolo niște bomboane speciale, numite Drajeuri cu Toate Aromele, care au, normal, diferite umpluturi. Partea interesantă e că unele dintre aceste arome sunt foarte bune, în timp ce altele, cum ar fi Varza de Bruxelles, dar nu doar ea, nu sunt deloc îmbietoare. Harry si Ron se distrează cu ele în tren, la începutul primei cărți din serie, și, la finalul acesteia, chiar și Dumbledore gustă una.

Ei bine, încă de când am citit cărțile, copiii mei au tot zis că ar vrea să facem și noi un preparat asemănător, dar nu am gasit o variantă ok pentru a pune în practică ceva atât de năstrușnic și, recunosc, nici nu m-am străduit prea tare. Până acum, când m-am gândit să facem un aluat clasic pentru bulete de cașcaval și să punem umpluturi diferite în fiecare. Imaginația nu are limite aici și vă spun de pe acum că nu ne vor ajunge buletele pentru cât de multe idei au copiii. Și da, nu sunt dulciuri, ca în carte, ci o gustare sarată, dar asta e departe de a fi o problemă, mai ales că, așa cum ziceam la început, de Halloween sunt, de obicei, cam prea multe dulciuri.

De precizat că noi am copt buletele în cuptor, pentru că mi se pare mai sănătoasă această variantă. Dacă le doriți perfect rotunde și aurii, le puteți prăji în baie de ulei și le scoateți apoi într-un vas în care ați pus șervețele pentru a absorbi excesul de grăsime.

Am folosit pentru aluat aceeași telemea Delaco, dar acum am adăugat și Cașcaval Sofia, alături de 2 ouă și-o linguriță de praf de copt. Cât despre umpluturi, a fost foarte greu să facem o selecție, dar, până la urmă, ne-am hotărât la: sâmburi de nucă, stafide, Mozzarella Fresca, anșoa, măsline, varză roșie, Varză de Bruxelles, boabe de piper, chimen, ardei iute, un jeleu și alune învelite în wasabi.

Distracția a fost maximă, atât când le-am pregătit, cât și, mai ales, atunci când a venit vremea să le mâncăm. E drept că unele ne-au surprins în mod plăcut, buletelele cu anșoa fiind foarte gustoase, în ciuda prezumțiilor noastre. La fel și cele cu wasabi, dar asta cred că s-a datorat faptului că cel care-a nimerit combinația a fost soțul meu. Pentru copii ar fi fost, probabil, prea tari. Cert e că a fost absolut minunată toată experiența și vă încurajăm și pe voi să încercați. Distracția e garantată. Doar curaj să aveți. Pentru că mesele nu sunt doar despre a ne hrăni, ci mai sunt și despre a experimenta și a descoperi noi gusturi și, mai ales, despre a ne relaxa și, în acest caz, a ne bucura de minunatul gust al brânzei.


Sperăm să vă placă și vouă aceste preparate, mai ales că, spre deosebire de multe din cele existente în comerț, sunt mult mai sănătoase, fiind făcute în casă, cu ingrediente curate, între care bânzeturile Delaco se remarcă în mod deosebit.

În același timp, vă încurajez să le explicați copiilor despre ce e Halloweenul cu adevărat și să folosiți această oportunitate pentru a discuta și gestiona emoții, dar și pentru a petrece momente de neuitat împreună.

La final, pentru că mai e doar puțin până mâine, vă las rețetele promise și va doresc un Halloween delicios și, mai ales, amuzant!

*Harry Potter și Piatra Filosofală este primul volum din seria scrisă de J.K.Rowling și apărută la Editura Arthur

Articol scris pentru SuperBlog 2023

Surse foto: arhivă personală, delaco.ro & canva.com; prelucrare în canva.com

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu