Cum să faci sport, să te simți confortabil și să arăți bine în același timp

În zilele noastre, într-o lume mai degrabă statică, dar, în același timp, mereu pe grabă, ni se recomandă adesea să facem mai multă mișcare. Să facem sport. Ba chiar, că tot se apropie finalul lui 2023, care vine la pachet cu rezoluții pentru anul următor, s-ar putea ca în curând sportul să fie pe buzele tuturor, căci toți ne dorim un an mai bun, în care să ne simțim mai bine, să facem lucruri pentru noi și să fim mai sănătoși. Cu toate acestea, în scurt timp, cei mai mulți dintre noi uităm din nou de sport. Mă întreb de ce. Dincolo de rezistența la schimbare, să fie oare și faptul că nu prea știm cum să ne apucăm la modul serios de așa o activitate? Căci nu-i suficient să-ti dorești, mai e nevoie să ai parte și de mijloacele potrivite sau de aliații potriviți. Detaliile sunt importante, iar detaliile acestea sunt inclusiv despre hainele pe care le purtăm, haine care sunt chiar mai importante decât credem. Pentru că, în ciuda a ceea ce credem mulți, pentru a ne apuca serios de un sport nu avem nevoie nici de aparate mai mult sau mai puțin complicate, nici de abonamente la sală. Echipamentul însă, da, contează. Căci, spre exemplu, alergatul, fie el în jurul unui lac frumos dintr-un parc mare și verde, fie în jurul celui mai gri și ponosit bloc, e la fel de eficient. Dar mare diferență e între a alerga pe tocuri și a alerga în pantofii sport potriviți. Ori, ca să vorbesc despre ceva ce aproape a devenit un clișeu, una e să mergi în drumeție pe munte echipat corespunzător și alta e să faci asta în papuci de plajă. Și nu, nu e vorba doar despre eficiență, ci și despre faptul că, dacă practicăm un sport fără echipamentul corespunzător, s-ar putea să ne punem în pericol la modul cel mai serios. Apoi, dincolo de a purta hainele potrivite, mai contează și felul în care acestea arată și starea pe care ne-o induc prin simpla purtare. Prin urmare, azi vă povestesc despre cum alegem încălțămintea și hainele potrivite pentru sport în așa fel încât să ne simțim bine, să atingem performanța optimă și să și arătăm bine în același timp.

Sporturi accesibile chiar și celor mai puțin antrenați oameni

Yoga

Yoga e, deopotrivă, despre minte și suflet și pentru că ne invită și la meditație, e mai important ca oricând să ne simțim confortabil. Fie că alegem să practicăm yoga singuri, în intimitatea propriei locuințe sau împreună cu un antrenor, vom avea nevoie de puține piese de îmbrăcăminte, mai exact o pereche de colanți sau pantaloni lejeri, un tricou și un sutien confortabil. Nu e recomandat să purtăm șosete sau alte haine, yoga fiind mult despre a ne simți propriul corp, fix așa cum e el.

Mersul pe jos

Poate că mersul pe jos n-ar putea fi considerat cu adevărat un sport, doar că, în felul lui, chiar e și mai e și cel mai la îndemână. Cu echipamentul potrivit, e suficient doar să renunțăm la mijloacele de transport, fie ele mașini personale sau autobuze, și, pur și simplu, să alegem să mergem pe jos. Apoi, putem face asta chiar și păstrând o notă elegantă, căci în zilele noastre putem crea ținute fabuloase și confortabile în același timp. Ia priviți doar ce modele de sneakers damă găsim pe PRMhttps://prm.com/ro/k/femei/incaltaminte/sneakers . Sunt comode, perfecte pentru mersul pe jos sau, în funcție de preferințe, pentru alte activități sportive și, în același timp, sunt frumoase și disponibile pentru toate gusturile.

Alergare

Atunci când vorbim despre alergare, e nevoie ca hainele să fie, din nou, confortabile și să nu ne rănească pielea, în special prin frecare. Totuși, de data aceasta, pentru că atunci cand alergăm facem un efort mai mare și, implicit, transpirăm, e nevoie să fim foarte atenti și la confortul termic pe care materialele ni-l asigură. În plus, e și mai important să alegem încălțămintea potrivită. Fără aceasta din urmă, orice încercare de alergare se va termina cu un eșec, dacă nu chiar mai rău, având în vedere faptul că ne putem accidenta.

Cum alegem hainele potrivite pentru sport

Materiale

Cum sugeram și mai sus, indiferent de sportul ales, e important să folosim haine confortabile, din materiale care lasă pielea să respire. În ceea ce mă privește, prefer hainele din țesături naturale, cum e lâna merinos, perfectă atât vara, cât și iarna. Totuși, folosesc și haine din materiale mai moderne, create special pentru activitățile sportive sau haine din amestec de bumbac și materiale sintetice. Poliesterul, spre exemplu, are multe avantaje, între care faptul că e rezistent și ușor de întreținut și, mai ales, este ușor și se usucă mult mai repede decât bumbacul. Într-un final, toate variantele sunt foarte ok, atât timp cât citim cu atenție eticheta și alegem în funcție de activitatea pe care dorim să o practicăm. Spre exemplu, yoga sau mersul pe jos, nefiind activități care să presupună foarte mult efort, nu au neapărat nevoie de haine care să se usuce foarte rapid. Prin urmare, în funcție și de temperatura de mediu, pentru acestea putem alege chiar și doar bumbac. La polul opus, fie frig sau cald, alergarea necesită materiale care să nu rețină apa și să se usuce ușor și repede.

Tipuri de croieli

Azi, confortul a ajuns la un alt nivel. Dacă, în trecut, atunci când voiam să facem sport, doar ne schimbam jeanșii cu o pereche de pantaloni de trening, azi există atât de multe feluri de pantaloni sport, că uneori ai senzația că te pierzi în ele. Și, da, la primul gând poate părea descurajant, dar merită să analizezi cu atenție fiecare detaliu, pentru a duce experiența la un cu totul alt nivel. Asta deoarece felul în care trupul nostru se simte în timpului unei activități sportive are o mare influența asupra deciziei de a continua sau nu. Prin urmare, tipul de croială contează și el și nu doar din punct de vedere estetic.

În principiu, vorbim despre haine lejere, mai mult sau mai puțin largi, și haine mulate, slim fit, cu mentiunea că acestea din urmă nu trebuie să fie rigide și nici prea strâmte, ci, cumva, e nevoie să existe o simbioză perfectă între ele și trupul nostru. Altfel, din acest punct de vedere, atât pentru yoga și mersul pe jos, cât și pentru alergat putem alege aproape orice variantă, atât timp cât nu ne limitează sau încurcă în vreun fel mișcarile naturale. Spre exemplu, niște pantaloni foarte largi ne vor ajuta să ne răcorim mai repede vara, dar, în același timp, s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune atunci când vorbim despre alergat, căci ne-am putea împiedica în ei. De asemenea, temperatura joacă un rol crucial atunci când ne alegem hainele pentru sport și, da, cu echipamentul potrivit putem face sport afară, chiar și în sezonul rece, când se recomandă să purtăm haine mulate că prim strat și un al doilea strat de haine mai lejere. Pentru asta găsim o gamă variata de bluze și hanorace de damă pe PRM.

Design și funcționalitate

Trebuie să recunoaștem, hainele sport din zilele noastre vin într-o mare varietate de modele și culori, lucru care, dincolo de faptul de a le folosi pentru ceea ce au fost create inițial, ne face să ne simțim pur și simplu bine. Căci nu a fost niciodată mai simplu să arătăm minunat sau să ne păstrăm stilul personal și unic chiar și în timpul activităților sportive. În plus, moda din prezent nu ne oferă doar un aspect deosebit al hainelor, ci și multe alte caracteristici care le fac pe acestea chiar mai confortabile permițându-ne, spre exemplu, să alegem pentru alergare un echipament cu puține sau foarte fine cusături, în așa fel încât pielea noastră să nu fie ranită prin frecare. Între acestea se remarcă acele cusături plate sau aplatizate, care nu doar arată bine și se simt bine pe piele, protejându-ne împotriva iritațiilor, ci împiedică și umezeala să intre în material.

Concluzii

Concluziile sunt simple și cea mai importantă dintre ele este aceea că e important, atunci când ne apucăm de un sport, să ne alegem echipamentul potrivit, iar echipamentul potrivit înseamnă haine pe mărimea noastră, în care să ne simțim confortabil atât din punct de vedere termic, cât și strict privind felul în care țesăturile și cusăturile se simt pe piele, care să nu ne limiteze sau încurce mișcarile și care să nu ne rănească în vreun fel sau să ne pună în pericol. În plus, e important să ținem cont și de particularitățile tipului de sport, făcând diferența între sporturile mai intense și cele mai puțin intense, dar și de temperatura mediului. Practic, dacă e să rezumam totul în trei pași simpli, aceștia ar fi:

Și, da, momentul potrivit pentru a începe e fix acum. Pentru că, așa cum spuneam mai sus, tot se apropie sărbătorile, putem să așezăm sub brad echipamentul potrivit pentru sport, asigurandu-ne astfel un bun start în anul care urmează. Cât despre locul în care putem găsi tot ce avem nevoie, acesta-i PRM.com/ro, desigur, un concept store care combină lumea streatwear cu cea a modei și în care găsim o mare varietate de încălțăminte și haine confortabile și, în același timp, cu un design atractiv și original.

Articol scris pentru SuperBlog 2023

Surse foto: PRM; prelucrare în canva.com

Lasă un comentariu