Vasco Translator V4 – cel mai bun tovarăș de drum

”Si-atunci, odată se suie în pod și coboară de-acolo un căpăstru, un frâu, un bici și o șa, toate colbăite, sfarogite și vechi ca pământul. Apoi mai scoate dintr-un gherghiriu niște straie foarte vechi, un arc, niște săgeți, un paloș și un buzdugan, toate pline de rugină, și se apucă de le grijește bine și le pune deoparte. Pe urmă umple o tavă cu jăratic, se duce cu dânsa la herghelie și o pune jos între cai.”

Ion Creangă, Povestea lui Harap-Alb

Continuarea poveștii de mai sus o știm, probabil, cu toții. Harap-Alb a respins calul cel slab, iar apoi, după ce a mâncat jăratic, calul s-a scuturat de trei ori și s-a transformat. Impresionat și încrezător, eroul și-a luat, pe lângă arme, mâncare și apă, a primit binecuvântarea tatălui și a pornit în călătoria vieții lui.

Acum, acesta-i doar un fragment dintr-un basm, veți zice, dar adevărul e că, deși e doar un basm pentru copii, el ne oferă totuși o mulțime de informații importante despre cultura și obiceiurile oamenilor din trecut. Și, poate, unul dintre cele mai interesante lucruri e acela despre cât de importante sunt călătoriile în procesul de creștere și dezvoltare al unui om, dar și despre cum călătoriile erau și foarte periculoase în trecut, fiind destinate doar celor mai puternici și nefiind posibile fără tovarăși de drum, pe care să te poți baza întru totul.

Între timp, lucrurile s-au mai schimbat, călătoriile rămânând acel ceva care ne ajută să creștem, dar devenind accesibile celor mai mulți dintre noi, fără să fie nevoie să avem vreun fel de puteri speciale. Cum anume s-a întâmplat asta, vă invit să descoperiți mai jos.

Instrumente care ne ajută să călătorim în siguranță

În zilele noastre totul e mai ușor, deși, la bază, poate că nu e chiar atât de diferit. La fel ca în trecut, fie că vorbim despre povești sau despre viața reală, atunci când pornim într-o călătorie, nu plecăm singuri, ci însoțiți. Da, e drept că nu mai vorbim, ca în basme, despre armăsarul magic din grajd, hrănit cu jăratic, dar ne luăm dispozitivele electronice, pe care le punem în prealabil la încărcat, o variantă modernă a energiei focului. Apoi îndrăznim să ne lansăm în aventură, cu emoții mai mari sau mai mici, dar, de obicei, încrezători pentru că știm că aceste dispozitive și/sau aplicațiile aferente ne vor scapa de cele mai mari bătăti de cap si ne vor ajuta să ne simțim în siguranță. Să vedem, deci, care sunt cele mai importante instrumente atunci când vorbim despre călătoriile în străinătate din prezent, dar și cum sunt acestea din urmă diferite față de cele din trecut.

Aplicațiile de booking

Marele avantaj al călătoriilor din prezent e acela că ele pot fi planificate în cele mai mici detalii. Altfel, mult timp, călătoriile au fost apanajul exploratorilor. Da, știu că și azi ne numim uneori exploratori și chiar suntem, dar adevărul e că este o diferență destul de mare între a fi primul care descoperă un anumit loc și între a fi prima dată pentru tine când descoperi un anumit loc. În primul caz îți asumi niște riscuri destul de mari și nu prea putem considera călătoria aceasta a fi o vacanță. De fapt, dacă ne gândim bine, a fost o vreme în care călătoriile dintr-o parte în alta a Pământului erau cam cum sunt acum expedițiile pe altă planetă. Nu știai unde vei ajunge exact, cum și unde vei dormi și, de multe ori, nici dacă vei supraviețui. Lucrurile s-au schimbat ușor, ușor și s-a ajuns până acolo unde turismul s-a dezvoltat și oamenii care nu erau, cu adevărat, exploratori au început și ei să călătorească. Totuși, chiar și așa, au mai fost probleme o vreme, chiar până recent, deoarece era dificil să găsești cazare OK. Apoi au apărut aplicațiile de booking și ele au devenit acel ceva care ne oferă siguranță și, implicit, timp pentru explorare într-un mod mai relaxant și fără griji. Pentru că atunci când planifici o călătorie în cele mai mici detalii și, spre exemplu, știi exact unde vei dormi, cum va arăta camera ta și ce vei mânca la micul dejun, privești călătoria dintr-o cu totul altă perspectivă.

Aplicațiile de banking

Îmi amintesc cum, în urmă cu doar câțiva ani, foloseam frecvent casele de schimb valutar. Înainte de orice călătorie, era musai să ne asigurăm că avem și bani locali la noi, iar perspectiva de a rămâne fără cash era înfricoșătoare. Azi, lucrurile s-au schimbat, putem plăti de la distanță și în siguranță aproape orice și putem folosi cardul aproape oriunde în lume. Ba chiar nici nu e nevoie să-l avem fizic cu noi, iar asta face ca și aplicațiile de banking să fie unul dintre cei patru tovarăși de drum care ne ajută să ne simțim în siguranță, ne fac viața mai ușoară și vacanțele mai frumoase. Altfel, în trecutul îndepărtat și chiar și în cel apropiat, lipsa banilor locali se putea dovedi a fi o problemă destul de serioasă și ne putea aduce în situații periculoase. Fără posibilitatea de a plăti cash bunuri sau servicii, călătoriile erau mai degrabă riscante și puțini se aventurau în așa ceva.

Hărțile online

Călătoriile din trecut erau cu mai mult necunoscut decât în prezent, iar acesta este și unul dintre motivele pentru care doar cei mai curajoși îndrăzneau să călătorească. În general, așa cum spuneam și mai sus, în trecutul îndepărtat nu vorbim despre vacanțe, ci doar despre călătorii de explorare și descoperire în adevăratul sens al cuvântului. În Evul Mediu și Epoca Modernă hărțile încă se scriau și, cum comunicarea la distanță era greoaie sau inexistentă, multe erau inexacte. Apoi, chiar și când hărtile au devenit mai bune, nu totul era mereu simplu și aici îmi amintesc cum, pe la începutul relației noastre, eu și soțul meu încă aveam în mașină o hartă adevărată, din hârtie, iar eu eram un fel de GPS, studiind harta și ghidându-l pe el. Și, da, cu harta era mai bine decât fără ea, dar asta nu a însemnat că nu ne-am și rătăcit de multe ori, în ciuda faptului că o aveam. De fapt, îmi amintesc cum m-am și ne-am rătăcit chiar și în București și, deși sunt mulți ani de când orașul ăsta e pentru noi „acasă”, sunt sigură că eu și azi m-aș putea pierde dacă nu ar exista hărțile online. Prin urmare, da, acestea sunt și ele un ajutor de nădejde extrem de important atunci când călătorim.

Translatorul electronic

Fie că vorbim despre basme sau povești/filme din zilele noastre, dacă suntem atenți, observăm cum limba, de obicei, e un subiect tabu. În basme, eroii vorbesc cu tot felul de ființe fantastice fără a avea vreo problemă și ajung în țări îndepărtate unde, la fel, nu întâmpină vreun fel de barieră lingvistică. Același lucru îl observăm și în filme unde, se pare, engleza e o limbă universală cunoscută de toate ființele, fie că locuiesc sau nu pe planeta noastră. Desigur, putem spune că sunt și motive practice aici, dar, dincolo de acestea, subiectul comunicării nu e abordat direct și pentru că este a fost mult prea dificil să se găsească o soluție pentru asta. Așa că, atunci când s-a putut, adică la nivel imaginativ, oamenii au ignorat pur și simplu problema, nefolosind nici măcar magia din povești pentru a o rezolva. Altfel, în viața reală din trecut, pentru a te înțelege cu un om care vorbea altă limbă, era nevoie ori să înveți și tu limba respectivă, ori să ai un traducător cu tine și atunci când spun traducător mă refer la un alt om. Dincolo de faptul că e dificil să ai pur și simplu la dispoziția ta o altă ființă umană, treaba asta poate fi și destul de riscantă, mai ales când vorbim despre probleme foarte importante, căci traducătorul poate să ofere și traduceri greșite, cu sau fără intenție.

Lucrurile au evoluat atunci când au apărut dicționarele, mai întâi offline și apoi online, ușor accesibile, dar orice om care a încercat vreodată să poarte o conversație într-o limbă necunoscută cu ajutorul unui dicționar știe cât de greoi și consumator de timp e acest proces. În plus, chiar dacă barierele fizice au devenit aproape inexistente, noi, oamenii, putând călători în orice loc de pe planeta noastră, cele lingvistice ne-au oprit adesea din a alege anumite destinații deoarece, atunci când nu cunoaștem limba, nu ne simțim în siguranță. Ei bine, asta nu mai e o problemă azi, când avem translatorul electronic Vasco, care sparge barierele lingvistice și ne ajută să comunicăm ușor și natural în aproape orice limbă, transformându-se, probabil, în cel mai important și de încredere tovarăș de drum. Iar dacă vreți să aflați mai multe despre acesta și despre cum funcționează acesta, vă invit să citiți mai departe.

Vasco Translator V4

V-am mai povestit recent despre toate situațiile neplăcute cu care ne putem confrunta atunci când ne lovim de barierele lingvistice, dar și despre cum Vasco Translator ne ajută să dizolvăm aceste bariere și să evităm multe probleme, călătorind unde dorim, în timp ce ne simțim mai în siguranță și suntem mai relaxați. Ei bine, azi vom duce lucrurile la un alt nivel, explorând în profunzime acest dispozitiv și asta deoarece, așa cum spuneam mai sus, s-ar putea ca el să fie cel mai important tovarăș de drum atunci când vorbim despre calatoriile în străinătate. Căci harta, fie ea online sau offline, devine aproape inutilă dacă nu înțelegi ce scrie pe ea, planificarea vacanței nu poate fi cu adevărat fructificată dacă nu reușești să comunici cu oamenii din jurul tău, iar faptul că poți plăti orice sumă de bani dorești, în orice colț al lumii, cu minim efort, ar putea fi mai degrabă un dezavantaj atunci când nu știi ce, cât și pentru ce plătești. Pentru că, da, comunicarea e cea mai importantă, iar comunicarea asta poate fi greoaie, inexactă sau chiar inexistentă, caz în care ne vom afla într-o situație destul de neplăcută, ori poate fi simplă, naturală și frumoasă și aici intervine Vasco, care ne permite să ne deschidem către noi și noi orizonturi.

Caracteristici și funcționalități ale Vasco Translator V4

Vasco Translator V4 ne deschide porțile spre o mulțime de oportunități prin caracteristicile deosebite pe care le are, între care, probabil, cea mai importantă e traducerea instant prin care dă voce gândurilor noastre. Căci, apropo de gânduri, ați observat, poate, cum, oricât de bine am cunoaște și vorbi o limbă străină, e dificil să și gândim în ea și, cumva, deloc natural. Ei bine, acum asta nu mai reprezintă o problemă, căci Vasco traduce orice gând, dacă îl rosim cu voce tare, și putem, așadar, să purtăm conversații adevărate chiar și în unele dintre cele mai ciudate limbi. Dacă spre exemplu, limba a fost cea care, până acum, ne-a oprit din a vizita țări precum China sau Japonia, a venit vremea să nu mai stăm pe gânduri și să ne facem bagajele. Prin traducerile oferite, Vasco Translator V4 se ocupă pentru noi de partea de comunicare, iar noi putem nu doar să vizităm aceste țări frumoase, ci să aflăm și povești inedite sau să construim prietenii cu oameni noi. Căci una e să știi doar să saluți la venire și la plecare și alta e să poți întreba tot ce-ți trece prin minte și să mai și înțelegi răspunsurile. Și, da, cu un traducător instant putem face asta ușor, fie că vorbim despre traducere vocală, traducere foto sau traducere text. În plus, așa cum vă spuneam și data trecută, totul se întâmplă cu costuri zero, acest translator instantaneu conectându-se gratuit, pe viață, la rețelele de internet din aproape 200 de țări. Ajungem astfel să putem înțelege 90% din populația lumii și să ne simțim încrezători atunci când călătorim, fie că suntem în vacanță sau la muncă, iar ăsta-i lucru mare, zic eu.

Cum funcționează Vasco Translator V4

Desigur, întrebarea zilei e ”Cum funcționează Vasco Translator V4? ”. Extrem de simplu, aș spune eu, căci, cu o apăsare de buton rezolvăm instant orice problemă de comunicare. Determinată de necunoașterea limbii, desigur, pentru că nu s-a inventat încă translatorul care să fie și terapeut, deși, chiar și-n terapie, primul pas e mereu acela de a vorbi, iar cu Vasco putem vorbi ușor și simplu. Mai exact, apăsăm pe un buton și vorbim în microfon, microfonul recunoaște automat limba și traduce instant, iar traducerea se aude în difuzor și apare și pe ecran. Și, da, la fel de simplu e să folosim și celelalte funcții, după cum puteți vedea mai jos:

Observăm, așadar, cum tehnologia a ajuns la un cu totul alt nivel în prezentul nostru, călătoriile în străinătate fiind acum accesibile celor mai mulți dintre noi. Atât de mult am evoluat încât, dacă ar fi posibilă și călătoria în timp, un călător din Evul Mediu ar fi, probabil, copleșit și înfricoșat de tot ceea ce lumea noastră din prezent oferă, crezând că a ajuns nu în viitor, ci pe tărâmul unor vrăjitori foarte puternici și periculoși. Desigur, cu ajutorul unui translator electronic, chiar și el ar putea înțelege mai bine ce (i) se întâmplă și s-ar mai relaxa puțin , căci, de cele mai multe ori, totul e înfricoșător sau copleșitor doar până în clipa în care ai reușit să-l pui în cuvinte. Altfel, odată barierele lingvistice depășite, cea mai mare parte a lumii noastre devine doar incredibil de frumoasă, iar noi putem să o descoperim în siguranță, după cum dorim. Da, azi putem să fim și noi ca eroii din basme, crescând și dezvoltându-ne prin intermediul călătoriilor, și asta pentru că-l avem alături pe Vasco Translator, deopotrivă un tovarăș de drum și un asistent personal, care are grijă de noi și pe care ne putem baza cu încredere.

Articol scris pentru SuperBlog 2023

Surse foto – canva.com & Vasco-electronics.ro; prelucrare în canva.com

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu