Matei o iubește pe mama – recenzie

! Acest articol conține un rezumat al cărții, invlusiv deznodământul!

Astăzi este despre iepurașul Matei, cu care am făcut cunoștință atunci când băiețelul meu a primit o carte cadou de la nășica lui. Ne-a spus ea atunci că poveștile cu Matei sunt povești care reușesc să le capteze atenția chiar și copilașilor care nu prea au răbdare atunci când vine vorba de citit și s-a dovedit că a avut dreptate. Cărțile cu Matei au fost printre primele pe care am reușit să le citim împreună, toți trei – eu și cei doi copii – în condițiile în care era o provocare destul de mare să facem asta.

Vă invit și pe voi să faceți cunoștință cu iepurașul Matei și familia lui.

Prezentarea cărții

Titlul cărții – Matei o iubește pe mami!

Autor/Ilustrator – Brigitte Weninger/Eve Tharlet – ambele recunoscute pentru cărțile minunate pe care le creează împreună.

Editura – Editura Nemi, 2017

Număr de pagini – 27 de pagini.

Format – Copertă clasică și pagini normale; 21×26 cm

Ilustrații și text – Ilustrațiile sunt deosebite și se îmbină perfect cu textul. Este o carte ușor de citit.

Gen – Povestea este amuzantă.

Vârsta recomandată: Este recomandată începând cu 3 ani. Fetiței mele i-am citit-o, cu succes, de la 2 ani. Încă o citim cu placere la 3, respectiv 5 ani.

Rezumat – Matei este unul dintre cei cinci iepurași copii ai familiei și povestea începe cu o scenă în care, din nou, Matei întârzie la masă și mai și uită să se spele pe labuțe. Asta o întristează destul de tare pe mama iepure, prilej cu care iepurașului îi vine o idee minunată. De Ziua Mamei îi va face ființei pe care o iubește cel mai mult un cadou deosebit – cinci iepurași cuminți.

Pentru a reuși să îndeplinească așa un obiectiv măreț, copiii iepurași citesc o carte cu titlul Iepurele bine-crescut – un fel de cod al bunelor maniere – și încearcă,cu mai mult sau mai puțin succes, să pună în practică cele aflate. La final, îi cer ajutorul și tatălui pentru a pregăti împreună o masă festivă, iar mama este cu adevărat impresionată de rezultat.

Ce mi-a plăcut – Mi-a plăcut mult felul în care se îmbină desenele cu povestea, dar și faptul că această carte ne-a oferit prilejul de a învăța bunele maniere într-un mod original.

Ce nu mia plăcut – Aș fi preferat o copertă tare pentru că fetița cea mică nu manipula cu prea mare grijă cărțile.

Ce spun copiii – Copiii spun că este o carte frumoasă; nu e neapărat prima lor alegere – povestea e ușoară și un copil o învață repede – , dar niciodată nu refuză atunci când le propun să o citim și se bucură foarte tare de fiecare dată când primesc o cărticică nouă cu Matei.

Unde o găsim– în majoritatea librăriilor cunoscute.

Utilă pentru a învăța bunele maniere într-un mod plăcut, dar și pentru a înțelege care sunt lucrurile cu adevărat importante, în viața și în familie.

Alte cărți din aceeași colecțieCrăciunul lui Matei, Matei campion la fotbal, Ajutor, Matei! O fantomă!( preferata copiilor mei) , De ce certați, Matei?.

Nota! Aceasta nu este o recenzie clasică, dar am ales să o  numesc astfel din motive practice. Găsiți aici primul articol din această serie și aici alte cărți pentru copii despre care am scris.

1 thought on “Matei o iubește pe mama – recenzie

  1. O avem și noi, împreună cu “De ce vă certați, Matei?” Foarte simpatice! Parcă au fost țintite, întrucât pe băiatul meu îl cheamă Matei! 😀 S-a minunat că există cărți cu numele lui!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close