Eroii Însăpuniți salvează lumea – 2

Bine v-am regăsit, Eroi Însăpuniți! Așa cum v-am promis, am revenit cu vești. Se pare că Cetățile despre care vă povesteam data trecută au devenit și mai importante și în același timp cu ele și misiunea voastră.

Dar, mai întâi, să vă povestesc puțin despre organizarea forțelor în această luptă. În prima linie vor lupta Eroii cei Mari, adică Medicii și Asistentele. Sunt sigură că îi cunoașteți bine. Unii dintre ei sunt chiar părinții, sau bunicii voștri. Oricum ar fi, este important să îi susțineți și să îi încurajați. Atunci când ajung în Cetate, ei au nevoie de liniște și odihnă, pentru a își încărca bateriile și pentru a putea lupta și mai bine împotriva Mingii cu Coroană Țepoasă. Cam la fel ca atunci când puneți un telefon la încărcat, așa e și cu ei – au nevoie de timp, răbdare și susținere pentru a își reface forțele.

În cea de-a doua linie se află tot niște eroi mai mari care au misiunea de a se asigura că nevoile noastre sunt îndeplinite. Ei vor avea grijă ca noi și Eroii Medici și Asistenți să avem tot ce ne trebuie pentru a lupta cât mai bine și mă refer aici la mâncare și medicamente, dar și la armele pe care le folosim împotriva Mingii cu Coroană Țepoasă. Mai știți care erau? Da, Săpunul și Apa.

În cea de-a treia și cea mai importantă linie sunteți voi, Eroii Însăpuniți. Așa cum vă spuneam, a devenit mai important ca niciodată să vă fortificați și apărați Cetățile. Dacă le țineți curate și în siguranță, veți reuși să îi ajutați pe Eroii din Prima linie să învingă Mingea. Pentru a înțelege mai bine, gândiți-vă la desenele pe care le cunoaștem. Cei trei Eroi în Pijama se descurcă foarte bine în lupta lor, nu-i așa? Dar cum ar fi dacă în fiecare casă ar apărea deodată câte un Ninja Nocturnul? Cam câte case sunt pe lumea și câți Ninja ar apărea? 10? 100? 1000? Sau mai multe? Puteți încerca să numărați? Cum ar putea lupta Pisoi, Șopi și Bufniță în condițiile acestea? Da, misiunea lor ar deveni, dintr-o dată, mult mai grea, aproape imposibilă, la fel cum și misiunea Eroilor Mari din lumea noastră ar deveni mult mai grea dacă Mingea cu Coroană Țepoasă ar intra în cetățile noastre. De aceea acum este nevoie să ne retragem în Cetăți și să ieșim din ele doar dacă este ceva foarte foarte important și doar cu acordul Eroilor cei Mari, din prima linie. De exemplu, oamenii mari pot ieși atunci când este nevoie să cumpere mâncare, să cumpere un medicament important, sau să lupte în primele linii. În tot acest timp misiunea voastră este să apărați Cetatea și să vă asigurați că oamenii mari de lângă voi folosesc bine de tot cele două arme importante atunci când se întorc în Cetate.

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează aceste arme, Oamenii de Știință mi-au transmis informații despre un experiment pe care îl puteți face la voi acasă pentru că, așa cum deja știți, cu cât cunoaștem mai bine inamicul, cu atât putem lupta mai bine cu el.

Pentru acest experiment aveți nevoie de următoarele:

  • o ceașcă cu lapte
  • o farfurie adâncă
  • o jumătate de linguriță de piper măcinat (dacă nu aveți piper, puteți încerca cu cafea măcinată, sau ceva asemănător)
  • opțional, foarte puțin sclipici, sau boia – dar foarte puțin, cam cât luați între două degețele mici
  • o picătură de detergent de vase

Cum se face:

  • Turnați laptele în farfurie și adăugați piperul. Observați cum se râspândește prin lapte? Ei, cam așa e și cu murdăria, sau cu Mingea.
  • Adăugați, dacă aveți, sclipiciul, cu grijă, răspândindu-l cât mai bine și observând cum își face loc printre firicelele de piper. Cam așa face și Mingea cu Coroană Țepoasă, doar că noi nu îl putem vedea.
  • Puneți ușor un degețel în farfurie și priviți cum firicelele de piper și sclipici s-au lipit pe el. Fix așa acționează și Mingea, doar că, așa cum spuneam, el este invizibil. De aceea trebuie să fim foarte atenți pentru că, deși, uneori, mâinile noastre par curate, ele pot să nu fie cu adevărat curate. De exemplu, dacă acum ați duce degetul la gură, sau la ochi – Să nu faceți asta! – ați strănuta, sau v-ar ustura limba de la piper. Nu se întâmplă la fel și cu Mingea. Nu există vreo alarmă, sau ceva asemănător care să ne avertizeze atunci când este prin preajmă.
  • Vestea bună este că, așa cum spuneam, poate fi învins și puteți observa acest lucru dacă puneți o picătură de detergent de vase în farfuria cu lapte. Sau puteți lua cu degetul o picătură de detergent și apoi puneți ușor degetul în lapte. Ați observat cum sunt împinse departe firicelele de piper și sclipici? Da, pentru că detergentul și săpunul sunt foarte puternice.
  • Totuși, după cum puteți observa, nu este suficient. Este posibil ca încă să mai aveți piper pe mânuță, chiar dacă ați băgat degetul în săpun. La fel, dacă veți arunca laptele din farfurie la chiuvetă, veți observa că încă a rămas piper pe farfurie, ba chiar a rămas și pe chiuvetă. Dacă le atingeți acum vă veți murdări și mai tare, chiar dacă aveți săpun pe deget. Pentru a vă curăța bine este nevoie de un strop de magie care se poate obține amestecând săpunul cu apă și frecând bine de tot. Abia atunci vor dispărea și piperul și sclipiciul și atât mânuțele , cât și farfuria vor rămâne curate, iar asta se întâmplă și dacă în loc de piper și sclipici vă confruntați cu Mingea cu Coroană Țepoasă invizibilă.

Sper că vi s-a părut interesant experimentul și, la fel ca data trecută, vă invit să le povestiți și oamenilor mari ce ați învățat. Vă reamintesc și să aveți răbdare cu ei și să vă îndepliniți misiunea cu cea mai mare seriozitate și răbdare, având foarte mare grijă de Cetățile voastre. Vă doresc Succes și sunt sigură că veți reuși, iar în caz că apar informații noi le voi transmite către voi în cel mai scurt timp.

Nota! Pentru cei care au rezonat cu această poveste sugerez implicarea copiilor în activitățile de îngrijire, sau curățare a case. Puteți folosi detergent de vase, sau săpun pentru copii, sau chiar apă simplă. În felul acesta ei chiar vor simți că fac ceva pentru a ajuta. La fel, puteți face experimente cu bicarbonat și oțet și le puteți arăta cum această combinație distruge murdăria.

Dacă există persoane care știu să deseneze, se plictisesc acasă și doresc să facă ceva drăguț, ar putea ajuta cu câteva ilustrații. Băiețelul meu cel mare este în continuare foarte încântat de misiunea lui, dar în cazul fetiței și, în general, în cazul copilașilor mai mici, ar fi mult mai utile câteva imagini drăguțe și amuzante, în care să observe cum luptă Eroii Însăpuniți și nu doar ei cu Mingea cu Coroană Țepoasă.

Experimentul de mai sus se gaseste si in alte variante pe internet, dar am observat că cele care au aparut până acum se opresc la partea cu sapunul. Apa e la fel de importantă.

La final vă recomand și o carte să vă învețe cum să aveți răbdare. Este vorba despre Erus și Valea Răbdării, scrisă de Alec Blenche și este însoțită de un cântecel foarte frumos și util în situația în care ne aflăm.

Gasiți aici prima poveste.

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s