„Totul va fi bine”

Campania „Totul va fi bine” a început datorită unei fetițe din Italia. Între timp au apărut instituții din Romania care se prezintă ca fiind inițiatoare ale acesteia. Nu conteaza! Nu contează pentru că nu asta e important; pentru că e o campanie prea frumoasă ca să pierdem vremea cu astfel de detalii.

Dacă nu ați făcut-o încă și vi se pare drăguț, vă invit să vă alăturați, mai ales că reprezintă o activitate în plus cu care să ne umplem timpul în vremea asta. Așadar, dacă aveți copii care doresc să deseneze, rugați-i să deseneze un curcubeu. Apoi scrieți lângă el „Totul va fi bine!” și lipiți foaia pe geam. Pentru un strop de culoare și speranță în zilele acestea.

De fapt, dacă mă gândesc bine, nu cred că e musai să aveți copii. Doar creioane colorate. Sunt sigură că nu se supără nimeni dacă desenează și oamenii mari.

Apoi, puteți citi o carte care transmite fix același mesaj. Se numește „Promisiunea rămâne promisiune” și este scrisă de Eve Tharlet. Mi-a venit instant în minte atunci când am citit mesajul de mai sus pentru că o cunosc bine de tot și am folosit-o atunci când a fost nevoie ca băiețelul meu să treacă printr-o intervenție chirurgicală, când avea trei ani. Am citit-o de zeci de ori împreună pentru că mi-am dorit să ni se întipărească bine de tot în minte, atât mie cât și lui, ideea că oricât de greu o să fie, până la urmă „Totul va fi bine!”.

Mai exact, în carte este vorba despre prietenia dintre o marmotă și o păpădie. Atunci când floarea galbenă se transformă în puf, ea îi spune marmotei să aibă încredere în ea pentru că, orice s-ar întâmpla, totul va fi bine, iar promisiunea rămâne promisiune. Apoi, păpădia o roagă pe marmotă să-i sufle puful. Marmota o ascultă, dar se întristează atunci când își dă seama că floarea nu mai e. Totuși, cuvintele păpădiei îi răsună mereu în minte și alege să aibă încredere în ea. Timpul trece greu, dar în primăvara următoare marmota descoperă cu uimire și bucurie nu una, ci un câmp întreg de păpădii.

Dacă doriti să ascultați povestea, am găsit filmulețul de mai jos:

Prin urmare, aveți încredere. Totul va fi bine! 🙂

Sursa foto : bistrițeanul.ro + arhivă personală

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s