Recomandări pentru folosirea locului de joacă

În dimineața zilei de ieri, atunci când mi-am verificat mesajele, am descoperit o fotografie de la o prietenă dragă. O fotografie cu ilustrații și recomandări. Mai întâi nu am înțeles ce scria acolo. Pe lângă faptul că încă eram adormită, totul era în catalană. Eu cunosc puțin limba spaniolă. Catalana e din altă poveste. Totuși, ușor-ușor, am început să înțeleg și am ajuns la concluzia că doar ce descoperisem ceva tare prețios. Erau acolo câteva recomandări pentru folosirea în siguranță a locurilor de joacă pentru copii.

M-am gândit la noi. Nu știu cum e în restul țării, dar în București locurile de joacă sunt încă închise. Cel puțin oficial, cu o singură excepție, din ce am citit. Nu pot garanta că e așa. Astea sunt informațiile găsite de mine pe internet. Acolo am gasit doar un anunț al Sectorului 6 cu privire la redeschiderea locurilor de joacă. În rest, nimic.

Asta, așa cum spuneam, oficial. În practică, locurile de joacă au fost pline încă de la începutul verii, iar autoritățile nu au făcut mare lucru. Din nou, asta e ce știu eu, în bula mea. Poate în toate celelalte locuri de joacă,pe lângă care nu am ajuns eu, s-au respectat regulile. Poate am avut eu ghinion și atât.

Pentru că nu vreau să generalizez vă spun că în locurile pe care le frecventez eu autoritățile au continuat să mențină o interdicție care nu era respectată și nu au făcut nimic pentru respectarea acesteia. Care au fost motivele din spatele acestor acțiuninu știu, dar mă gândesc acum la cât de frumos ar fi fost să arate că le pasă. Cum? Sunt convinsă că sunt o mulțime de feluri pe care nu le știu eu, dar cel puțin unul e aproape banal – un afiș cu recomandări pentru folosirea acestor locuri de joacă. E foarte ușor de făcut și e foarte ușor de răspândit. Apoi, e mai mult decât nimic.

Eu nu știu catalană și nici să fac afișe. Am folosit Google translate pentru a înțelege mai bine textul original și am folosit Canva pentru a crea ce vedeți în acest articol. A fost a doua oară când am folosit programul și prima dată când am făcut un infografic. Nu am experiență cu asta și vă spun toate aceste lucruri și pentru că mi-aș dori să fiți blânzi în evaluarea rezultatului, dar și pentru a înțelege cât de simplu e.

Puteți downloada cele două documente. Le puteți împărtăși cu alții, chiar și fără precizarea sursei. Las și link catre sursa originală. Poate, dacă aveți mai multă experiență cu astfel de programe, puteți face voi afișe mai frumoase. Fiecare dintre noi poate arăta că îi pasă.

Pentru a nu încarca prea tare acest articol,vă invit să citiți aici de ce am o mare problemă cu felul în care a fost gestionat tot ceea ce ține de locurile de joacă. Aici nu e vorba doar despre coronavirus, ci despre valorile pe care vrem, sau nu, să le transmitem copiilor noștri.

Aceste fiind spuse, puteți downloada mai jos cele două afișe, sau infografice, sau cum s-or numi ele:

1. Poster prietenos cu copii

2. Poster simplu

3. Sursa originală, în catalană

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. robertaschuster spune:

  Foarte frumoasă inițiativa. Felicitări. Poate pe viitor o să avem și oameni la primărie care să facă ceea ce faci tu. Bravo.

  Apreciază

  1. DucesaTm spune:

   Multumesc 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s