Activități educative de Halloween (1)

Anul trecut am participat la Noaptea Vrajitoarelor organizată de Operă Comică pentru Copii. Am avut ceva emoții pentru că nu știam exact la ce să mă aștept și pentru că Maria încă se mai speria. Am avut și încredere în oamenii de acolo pentru că nu mă dezamagiseră niciodată în trecut, astfel că mi-am făcut curaj și, după lăsarea întunericului, am pornit în aventură. Copiii au fost fascinați, amândoi, și, încă de atunci, au tot spus că abia așteaptă să vină iar Halloweenul și să mergem din nou la Noaptea Vrajitoarelor.

Ei bine, Halloweenul aproape a venit, dar noi nu vom merge la spectacol. Deși sunt sigură că oamenii de acolo respectă regulile și își iau toate măsurile de siguranță, am hotărât, de comun acord, că e mai ok pentru noi să nu participăm. Că o fi bine sau nu, e altă poveste care nu își are rostul aici. Cert e că ne-am hotărât să ne organizăm propria Noapte a Vrajitoarelor, inspirați de ce am trăit anul trecut.

Evenimentul de anul trecut a fost de fapt un tur în culisele Operei Comice pentru Copii, în care copiii se întâlneau cu cele mai multe dintre personajele negative ale spectacolelor înțelegând cum prind ele viață. Drept urmare, noi ne-am gândit să apelăm la personajele din cărțile pe care le-am citit și să facem Noaptea Vrajitoarelor la noi acasă împreună cu acestea.

Copiii vor alege cărțile și personajele, eu voi printa imagini pe care le vom lipi prin casă și împreună vom discuta despre ele: în ce poveste apar, ce la face atât de înfricoșătoare, ce au în comun, care sunt punctele lor slabe și cum au fost învinse – pentru că da, cel puțin în povești, binele mereu învinge.

Pe lângă faptul că asta e un fel de analiză a poveștilor care sigur le va antrena mintea într-un mod plăcut, îi va ajuta să facă comparații și conexiuni sau să extragă concluzii (pe scurt, să gândească) activitatea are și rolul de a diminua frica și de a învăța cum luptăm cu ea și cum să acționăm în situații dificile. Per total, eu cred că va ieși bine și cred că o să fie distractiv mai ales că ei deja sunt încântați și au și ales câteva personaje: Lupul din Scufița Roșie ( Fratii Grimm, Cele mai frumoase povești, Editura Univers Enciclopedic Junior, 2018) Baba Cloanța Cotoroanța din cartea cu același nume apărută la Editura Cartea Copiilor și Regina Vrăjitoare din Albă ca Zăpada și cei 7 pitici apărută la Editura Litera, cu mențiunea că am ales acest format datorită ilustrațiilor minunate, dar, atunci când am citit, am completat povestea cu detalii din basmul original.

Aleg să public articolul înainte de a face noi activitatea pentru că, poate, mai inspirăm și pe alții. În cazul în care timpul nu vă fugi din nou de mine, voi reveni și cu impresii. 🙂 Până atunci, vă doresc distracție plăcută indiferent de activitățile pe care alegeți să le faceți.

În ceea ce privește poveștile menționate mai sus, am scris aici despre importanța basmelor și găsiți aici cartea Baba Cloanța Cotoroanța care este absolut minunată și deloc cum v-ați imagina auzind titlul.

Sursa foto – Pexels.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s