„Nu știu ce să spun bun” – „Crăciunul” din Octombrie și din toate lunile care au trecut

” Pentru că nu știu ce să spun bun, o să tac acum.” i-am spus băiețelului într-un moment în care eram deopotrivă furioasă și tristă și, dacă ar fi fost să mă las pradă acestor emoții, aș fi tunat și fulgerat ca o furtună, sau aș fi plâns, în hohote. „Te iubesc…” a spus el ușor. L-am privit și a repetat- „Poți să spui Te iubesc…„. Trebuie să recunosc, încă o dată, că cele mai înțelepte ființe de pe pământ sunt copiii.

În altă ordine de idei, n-am uitat de Crăciunul meu, dar n-am știut ce să spun bun care să vină așa, din inimă. Aș fi putut, desigur, să scriu totuși ceva, dar nici nu învățasem încă lecția de mai sus și parcă totul îmi părea ușor forțat. De fapt, multe dintre articolele mele din ultimele luni mi-au apărut scrise prea greu. Parca prea mult am muncit la ele și rezultatul n-a fost cel așteptat, cel de care aveam eu nevoie. Așa că am simțit nevoia să iau o pauză și-am luat-o. N-am descoperit nicio rețetă magică în acest timp. Nu sunt mai bună sau mai veselă. Nu sunt nici măcar mai odihnita. Sunt tot eu, dar s-ar putea, totuși, să fiu puțin mai înțeleaptă. Pentru că am doi copii de la care învăț câte ceva în fiecare zi.

Încă nu știu ce să scriu în acest articol ce se dorea a fi parte dintr-o serie, astfel că m-am gândit să las aici povestea de mai sus, alături de un sfat venit de la un băiețel de 5 ani- Când nu știți ce să spuneți bun, spuneți Te iubesc!

Altfel, Crăciunul tot o să vină și spiritul lui o să ne pătrundă în suflet în curând. Diferit pentru unii, la fel pentru alții, același în esență. Dacă puteți să-l primiți mai devreme, e bine. E bine să fim mai buni astăzi și să nu așteptam Crăciunul, dar și să umplem tăcerea cu iubire.

Prin urmare, vă doresc un „Crăciun” din Octombrie fericit! 🙂

Pe cei care au ajuns aici din întâmplare, sau pentru prima dată, și cred cumva că sunt nebună pentru că fac urări de Crăciun în octombrie, îi invit să citească aici primul articol din serie. Mai e puțin și se face un an de când l-am scris și unii dintre noi vor simți iar că timpul a trecut prea repede și au uitat să fie mai buni. Doar unii, însă, pentru că ceilalți vor fi reușit să facă altfel. Apoi, chiar și pentru cei întârziați mai este timp. Puțin, dar este. 🙂

Sursa foto- Pexels.com

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s