Copii, comori naturale și bijuterii deosebite

Ați observat cât de tare se murdăresc copiii dacă îi lăsăm? E plin internetul de poze care mai de care mai haioase și, desigur, în spatele cărora se ascunde multă epuizare, pentru că nu-i ușor să cureți după așa o ispravă.

Dincolo de murdărie, ați observat cum, dintre toate jucăriile, cei mici tind să se îndrepte fix spre acele lucruri la care nu ne-am astepta și pe care nu ni le-am dori? Punga plină cu făină e mai atractivă decât jucariile colorate, noroiul e mai interesant decât leagănul, iar pietrele câștigă în fața jucăriilor din plastic.

Dacă ar fi să împărțim aceste lucruri în doua categorii, eu aș spune că îi atrage mai degrabă naturalul decât artificialul. Chiar îmi amintesc bine de tot acea zi în care am ajuns la concluzia asta. Primul meu copil era încă mic. Doar ce învățase să meargă. Eram pe stradă și oricât încercam să îl aduc pe trotuar, el tot spre pământ mergea. M-am gândit atunci că sigur au un instinct aparte copiii, cu cât sunt mai mici. Sunt atrași de pământ, de pietre, de natură și destul de rezistenți atunci când încercăm să le umplem lumea cu artificial. Ce bine ar fi dacă n-am mai face asta.

În altă ordine de idei, eu am o gândire destul de realistă. Anumite întâmplări din viața mea m-au făcut să fiu astfel. În același timp, de când am copiii, am reînceput să visez. Să văd magia din jurul nostru și să îmi amintesc cât de important e să crezi. În ceva. În orice. Pentru că mintea noastră e foarte puternică și pentru că văd, în fiecare zi, cum un strop de optimism sau de magie, sau, pur și simplu, o schimbare a perspectivei, pot muta munți. Spary-ul de monștri îi alungă pe aceștia cât ai clipi, capcana de vise urâte împiedică coșmarurile să mai apară, iar praful magic presărat pe mâncare o face pe aceasta mai bună. Detaliile contează și fac diferența. Am știut asta cândva și îmi reamintesc, din ce în ce mai des, cu ajutorul copiilor.

Cluster Ametist Brazilia

Tot copiii mă pun și în situații provocatoare din care mereu învăț câte ceva. De exemplu, de fiecare dată când primește o comoară, copilul meu mă întreabă- „E adevărată?” Asta-i o întrebare dificilă pentru mine. Mă poticnesc atunci când trebuie să răspund pentru că eu știu că piatra prețioasă din mâna lui e doar un plastic ieftin. Mai știu și că nu vreau să-l mint și știu și că știe și el. La fel ca mulți copii din zilele noastre, știe că poveștile-s doar povești și, la fel cum nu există vrăjitoare, nu există nici zâne bune. Da, știe toate astea, dar încă are gândirea magică și-atunci când îi răspund că piatra prețioasă e adevărată pentru el, acceptă răspunsul, îl înțelege și e mulțumit. Dar parcă tot lipsește ceva și asta se vede când pietricica se decolorează la apă. Băiețelul se visează explorator și arheolog. Visează să descopere comori ascunse și magie. Visează aur, dar știu că nu e „aurul adevărat” pentru că bunica lor le-a făcut cadou câteva bijuterii din aur. Nu le poartă pentru că n-am încurajat asta – nu-s de acord cu bijuteriile la copii – dar le-au examinat în detaliu amândoi și, apoi, mi le-au dat înapoi. Nu obiecte fragile și scumpe își doresc ei. Altele-s comorile pe care le vor și, în mod neașteptat, am primit acum inspirație pentru asta. Un cufăr cu comori care să nu mă ruineze și care să nu fie adevărat doar pentru el. Care să nu fie din plastic, ci să fie chiar o bucată din natură. Una prețioasă. Un cufăr cu pietre semiprețioase despre care se spune că au și proprietăți aproape magice, terapeutice; un cufăr cu pietre naturale care să-i hrănească nevoia aceea de a se apropia de viață și nu de artificial, o nevoie din ce în ce mai puțin satisfăcută în ultimele luni; un cufăr plin cu cristalele teraputice de la StoneMania.

Dacă putem afirma, cu adevărat, că există cristale norocoase, cristale protectoare, sau cristale pentru prosperitate, nu știu eu să vă spun. Eu, cu felul meu de-a fi, aș spune despre cristale că ne feresc de boală cam la fel cum uleiurile esențiale ne vindecă. Dar tot eu cred că astfel de lucruri ne pot face viața mai bună și mai frumoasă. Puterea și magia sunt în noi dar, uneori, avem nevoie de mici obiecte care să le scoată la suprafață; mici obiecte care să scoată la suprafață lumina deja existentă înăuntrul nostru. Avem nevoie de un ulei esențial care să ne transforme casa într-o oază de relaxare și avem nevoie de un cristal care să ne amintească de faptul că suntem mai puternici decât credem. Sunt mici detalii. Ele, singure, nu ne pot schimba, dar ne pot ajuta să ne regăsim, sau ne pot colora zilele. Așa cum îi oferim copilului o jucărie pe care să o ia cu el la grădiniță și care să îi amintească de faptul că îl iubim și ne vom întoarce să îl luăm acasă, la fel și noi putem purta bijuterii cu cristale care să ne amintească de puterea și înțelepciunea care se află înăuntrul nostru. Apoi, o piatră magică poate fi cusută pe bluzița copilului dacă jucăria nu mai este permisă la grădiniță și aceeași piatră magică poate să fie așezată la loc de cinste pe biroul de la muncă, pentru a ne proteja, dar și pentru a ne aminti că există un suflet mic care ne iubește necondiționat. Orice ajută este bun, iar eu cred că fix asta ne lipsește în acest moment. Un strop de încredere în faptul că vom fi bine, dar și bucuria. Zambetul nostru atunci când ne bucurăm de lucruri mici și frumoase sau zâmbetul unei persoane dragi atunci când îi oferim un cadou special. Poate fi o simplă bijuterie, purtată ca atare, poate fi o bijuterie care simbolizează dragostea, poate fi un cristal care transmite încredere sau pot fi comorile care vor umple un cufăr și sufletul pur al unui copil care nu iubește aurul. Un cristal poate fi orice vrem noi, atât timp cât transmite emoție și, pentru a transmite emoție, cel mai important e să fie adevărat pentru noi. Atât. 🙂

Brățară kianit sfere și argint

Article scris pentru SuperBlog 2020

Sursa foto – stoneania.ro pixabay.com(Pezybear)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s