Cum să faci un Coronavirus de jucărie

Pentru că nouă ne place și să facem haz de necaz și pentru că, printre atâtea reguli, avem nevoie și de situații în care să ne mai relaxăm, m-am gândit să le ofer copiilor ocazia de a pune mâna pe virusul ăsta fără să le fie teamă și fără să fie în pericol. Ideea mi-a venit după ce o joacă spontană a avut foarte mare succes, iar ei s-au distrat tare de tot.

Știam deja că există microbi de pluș. Am căutat și acum pe internet, dar cum evit comenzile în afara țării în perioada asta, m-am hotărât să aleg o variantă mai ieftină, mai simplă și mai rapidă. Altfel, dacă doriți astfel de jucării și n-aveți poftă de cusut sau de sacrificat șosete, îl găsiți pe Coronavirus și pe Amazon, într-o formă tare drăguță, dar și pe giantmicrobes.com

În cazul în care doriți să-l faceți voi, vă las mai „rețeta”. Nu greu deloc și, așa cum spuneam, e și ieftin și distractiv. Eu sigur nu sunt foarte talentată la lucru manual, dar cred că a ieșit cel puțin decent și, până la urmă, cea mai importantă e reacția copiilor, iar ei chiar nu-s pretențioși.

Aveți nevoie de:

1 șosetă gri (de preferat de copil, dacă doriți să fie mai puțină muncă);

1 ac de cusut;

1 papiotă cu ață gri;

Pom-pom roșu mic – eu l-am folosi pe acesta;

Vată sau oricare altă umplutură ( merg bine și boabe de grâu sau bile mici de polistiren);

O cariocă neagră – sau orice culoare doriți.

Cum se face:

Se taie șoseta la câțiva centimetri distanță de vârf – nu pot spune exact la ce dimensiune, conteaza mult mărimea șosetei – în așa fel încât, după ce o vom coase, să semene cu o bilă (aproximativ, nu va ieși chiar rotundă);

Se umple șoseta cu vată, se îndoaie marginile în interior și se cos. Se desenează ochi, nas și gură pe partea pe care o considerați mai potrivită și apoi se cos pompoms în spațiul rămas liber.

Eu am folosit o cariocă textilă pentru ochi, nas și gură, dar poate fi folosită și o cariocă normală și, în caz că se șterg, puteți desena iar sau, dacă aveți mai multă îndemânare, le puteți face din ață sau mărgele.

La fel, dacă vă pricepeți la croșetat, puteți intra pe link-ul spre Amazon. E un model foarte drăguț acolo.

În cazul în care se desfac pomponele, le puteți lipi cu aracet. La noi nu s-au desfăcut încă, dar mă aștept și la asta având în vedere că cei doi „Coronaviruși” sunt destul de mult manipulați, aruncați în sus și folosiți în cele mai neobișnuite feluri. 🙂

În ceea ce privește obiectivul unei astfel de activități, din punctul meu de vedere, ea îi ajută pe cei mici să își descarce o parte din furia și frustrările generate de pandemie și diminuează și teama prin faptul că virusul invizibil devine, dintr-o dată, vizibil. Apoi, joaca cu virusul îi poate face să râdă, iar asta mi se pare foarte important în acest context, cu mențiunea că acest aspect depinde de mai mulți factori. Dacă joaca nu e distractivă, ar trebui, cred, să fie oprită.

Distracție plăcută!

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Aura B. Lupu spune:

  Minunată idee, felicitări! ❤️

  Apreciat de 1 persoană

  1. DucesaTm spune:

   Multumesc 🤗

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s