Bucătăria desăvârșită

Zilele trecute am primit o poză cu o tartă. Era făcută de soțul unei prietene și, la prima vedere, părea că n-are nimic în plus sau în minus față de alte tarte. Totuși, dacă priveai fotografia cu un strop de atenție, anumite detalii ieșeau în evidență. Deși era ușor să îți dai seama că nu e făcută de un profesionist în ale gătitului, nu aveai cum să nu observi și un anumit echilibru și o precizie cum rar poți găsi. Să nimerești consistența sau grosimea aluatului pentru tartă necesită un pic de experiență. Să îl așezi în tavă în așa fel încât să îți iasă niște pătrate absolut perfecte presupune să ai o mână sigură și mult curaj. Cam același curaj de care ai nevoie atunci când înfigi un ac între vertebrele unui om viu în așa fel încât să nu-i lezezi un nerv. Soțul prietenei mele e medic anestezist iar asta se poate vedea chiar și doar privind o tartă făcută de el.

Adevărul e că felul în care facem lucrurile din viața de zi cu zi spune multe despre noi. La fel și modul în care ne organizăm – sau nu – locuința și, în special, bucătăria? De ce bucătăria? Pentru că în bucătărie se petrec lucruri fără de care oamenii nu pot trăi. Oamenii nu pot trăi fără hrană și, din câte știu eu, nu există locuință fără bucătărie. Aceasta din urmă ne poate oferi detalii foarte importante despre un om. Ce și, mai ales, cum și unde gătim și mâncăm spune multe despre noi, începând cu cât de mult ne respectăm pe noi înșine și propriul corp și terminând cu ce tip de personalitate avem sau care e dinamica familiei noastre. Pentru că bucătăria e mai mult decât un loc în care pregătim mâncarea. Ea e și acel loc în care familiile se adună și-și povestesc, poate, unele dintre cele mai importante întâmplări, e un loc în care se leagă, se repară sau se consolidează relații și e printre primele spații pe care le vizităm dimineața chiar și dacă o facem doar pentru o cafea.

Colecția Mythos Franke

În ceea ce mă privește, atunci când îmi imaginez bucătăria ideală, primul lucru care îmi vine în minte e acela că e suficient de mare încât să aibă loc o cutie întreagă de lego împrăștiat pe jos, fără ca eu să mă împiedic în piese, dar și suficient de mică, încât să-mi dea senzația aceea de „warm and cozy”. Dar nu e doar atât, pentru că, după primul gând, urmează multe altele.

Colecția Mythos Franke

Bucătăria mea ideală e cu multe obiecte accesibile copiilor,alături de multe accesorii care să-i ajute să fie cât mai independenți. Dar e și cu obiecte care-s doar pentru oamenii mari.

Bucătăria mea ideală cuprinde multe aparate electrocasnice, dar suficient de frumoase și/sau ascunse, cât să nu arate ca o fabrică de ceva sau ca bucătăria unui restaurant, pierzând astfel acea intimitate specifică locuințelor. Asta pentru că îmi place să îmi fac viața ușoară, profitând cât mai mult de beneficiile pe care le aduce tehnologia, dar nu-mi place să mă împiedic de electrocasnice la tot pasul, motiv pentru care ador electrocasnicele Franke încorporabile.

Colecția Maris Franke

Electrocasnicele din bucătăria mea ideală sunt ușor de folosit și de întreținut. Cuptorul din colecția nouă Smart de la Franke se curăță singur și îi poți scoate geamul cu o apăsare de buton iar chiuveta de bucătărie Franke cu ioni din argint se menține curată mult timp, tehnologia SANITIZED împiedicând bateriile să se înmulțească.

Bucătăria mea ideală e multifuncțională și îmi permite să fac o mulțime de lucruri în același timp, adică inclusiv să pregătesc mai multe feluri de mâncare în timp ce petrec timp frumos alături de copiii mei.

Bucătăria mea ideală e cu ferestre mari, mult soare și multe plante. Și e și cu electrocasnice prietenoase cu mediul dar și cu mine, ajutându-mă să gătesc preparate gustoase, dar mai ales sănătose, cu minim efort. Cam cum sunt elctrocasnicele din colecția nouă Mythos de la Franke, între care și cuptorul cu aburi.

Bucătăria mea ideală e intuitivă și inteligentă. Suficient de inteligentă încât să-mi facă viața mai ușoară dar și să mă simt în siguranță în ea. Și să-mi știu copiii în siguranță și aproape.

Bucătăria mea ideală e un loc în care ne întâlnim toți și ne spunem cele mai frumoase povești în timp ce ne desfătăm simțurile cu arome îmbietoare.

Bucătăria mea ideală e și cu detalii mici, aproape insesizabile, dar care fac diferența între ea și o bucătărie obișnuită.

Nu în ultimul rând, bucătăria mea ideală e suficient de frumoasă încât să-mi fie un aliat de nădejde chiar și când viața e fără sare și să mă facă să zâmbesc într-o zi cu nori gri.

Pe scurt, bucătăria mea ideală e cam la fel ca mine. Cu de toate sau câte puțin din fiecare. Perfectionista, dar fără a fi perfectă, echilibrată și dezordonată în același timp, cu multe locuri libere care se pot umple și goli ușor la fel de ușor, inteligentă și intuitivă, în același timp, complicată și simplă, plină și, totodată, liberă, veselă și melancolică, dar, mai ales, specială pentru că e, în același timp, un loc al copiilor și al întregii noastre familii.

Bucătăria ta ideală cum e? Și ce spune ea despre tine?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021

Surse: Franke magazin online, Facebook Franke Home Solutions Romania.

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Lussy spune:

    Dacă te-ar auzi bucătăria ta ce frumos vb despre ea😍😍

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu