Țara de dincolo de gânduri

on

Cartea din această săptămână are o poveste specială. Este scrisă de o mămică – Gabriela Șulea- pentru băiețelul ei și este, în același timp prima carte publicată de autoare. Dincolo de orice, mie mi se pare absolut minunat să vezi cum ceva ce ai creat pentru copilul tău prinde viață și încălzește sufletele și mințile multor alți copii.

Cartea e minunată și minunat ilustrată. Povestea e foarte interesantă și e perfectă pentru a fi citită înainte de somn. În același timp, explică într-o manieră atrăgătoare modul în care funcționează mintea noastră, de ce nu ne putem liniști uneori imediat cum ne punem în pat și, în același timp, cum putem face să pătrundem, totuși, ușor în lumea somnului. În plus, are acel ceva care îți face imaginația să zburde veselă și, în același timp, poate fi punctul de plecare pentru creare unui minunat ritual de culcare.

Pe scurt, băiețelul din carte are probleme în a adormi, iar mama îl invită să pătrundă împreună în Țara de dincolo de gânduri, un loc pe care-l poți vedea ” doar cu ochii imaginației, care se deschid de cum închizi pleoapele”. Acolo băiețelul învață cum apar gândurile, dar se și relaxează în timp ce descoperă cum spiridușii se pun și ei la somn, în timpul nopții. În același timp cu el se relaxează și părinții și copilașii care descoperă povestea.

Ne place mult această carte, motiv pentru care am citit-o de foarte multe ori. E aproape magică și se simte din plin că e scrisă cu drag. În plus, ilustrațiile Laviniei Trifan se împletesc cu textul într-un mod desăvârșit.

Datorită acestor ilustrații, din punctul meu de vedere, cartea poate fi citita și pe poze, copiilor mai mici. Altfel, e potrivită pentru copiii care au între trei și șapte ani, deși, având în vedere că mulți copii au probleme în a își lăsa deoparte gândurile înainte de somn, cred că merge și pentru cei mai mari.

Puteți citi mai multe despre carte aici și o găsiți în majoritatea librăriilor, inclusiv pe elefant.ro.

Sursa foto – arhivă personală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s