Calendare 2022 – pentru copii și oameni mari

În urmă cu câteva săptămâni nu m-aș fi imaginat scriind acest articol. Cum aminteam și în articolul precedent, acesta e un proiect la care ne-am gândit în primăvara anului 2021, dar pe care n-am apucat să-l duc la bun sfârșit la timp. Timpul s-a jucat puțin cu mine și eu am rămas în urmă.

Totuși, pentru că e un proiect la care au participat și copiii și pentru care am făcut planuri împreună, am zis să fiu un exemplu bun și să le arăt că nu mă dau bătută. Prin urmare, vă prezint mai jos calendare făcute de noi. Tot anul am colindat cartierul în lung și-n lat – plus gospodăria bunicilor și alte câteva locuri – , am descoperit lucruri minunate și le-am fotografiat. Apoi le-am pus în calendare pe care le-am dăruit de Crăciun celor dragi. Dar și nouă. Nu sunt multe, n-am avut timp să prelucrez toate pozele, nici să pun în practică toate ideile. Dar sunt frumoase și nouă ne sunt tare dragi.

1. Calendar „Mama”

Am decis să-i dau numele „Mama” pentru că i l-am dăruit mamei mele de Crăciun. Cele mai multe dintre florile din fotografii sunt chiar din gradina ei și am ales florile tocmai pentru că știu cât de mult le iubește. Desigur, calendarul poate fi oferit nu doar mamelor, mai ales că vine la pachet cu o provocare. Un spațiu special, în fiecare lună, în care să scrieți ceva drăguț persoanei căreia i-l veți oferi. Sau vouă înșivă, desigur.

2. Calendar „Pisici”

E simplu să vă dați seama de unde vine numele. Calendarul e plin cu poze cu pisici, marea pasiune a copiilor mei. Pisicile sunt din curtea părinților mei, fotografiate toate vara trecută, dar și de la noi din cartier unde avem o mulțime de pisici superbe. Desigur, nu mereu stau și la poza, dar asta e altă poveste.

Lunile sunt organizate sub formă de tabel clasic pentru ca cei mici să le poată explora mai bine și, în plus, am marcat mai multe zile deosebite, între care câteva mari sărbători religioase, alături de zilele libere naționale (notate cu roșu) dar și de zile cum sunt cea a îmbrățișărilor, a pământului sau a pisicilor. Mi s-a părut drăguț ca cei mici (dar și cei mari) să observe cum avem atât de des atât de multe motive de a sărbători. Nu în ultimul rând fiecare lună are o culoare specifică anotimpului căruia îi aparține, zilele săptămânii sunt scrise cu litere de tipar iar formatul tabelului permite să adăugați și alte notițe – mici – în pătrățele, dacă este printat în format A3. În plus, cei care doresc acest calendar primesc cadou o scrisoare-poveste cu informații reale despre pisicuțele din fotografii.

3. Calendar/ Planificator „Carolina”

Carolina e numele surorii mele – absolut superb, după părerea mea. Acest planificator i l-am făcut cadou ei, dar și mie. E evident că trebuia să poarte numele ei. E tot cu flori – superbe flori de la țară, din cartier sau din împrejurimile Bucureștiului. Are notate și săptămânile și are spațiu în care să scrieți ce vă propuneți în fiecare zi din acest an.

4. Calendar „Viețuitoare urbane”

Calendarul acesta cuprinde una dintre primele idei care mi-au venit. Copiii doreau mult un animaluț și, cum nu era posibil să luăm unul acasă, am zis să ne împrietenim cu cele din cartier. Așa am descoperit că, de fapt lumea orașului e plină de viețuitoare, care de care mai spectaculoase. Doar că, de cele mai multe ori, suntem prea ocupați pentru a le observa.

La fel ca și cel cu pisici, acest calendar are marcate tot felul de zile interesante și, de asemenea, copilul își poate nota și el anumite zile, în pătrățele ( în format A4 s-ar putea ca spațiul să nu fie suficient).

În plus, acest calendar are o rubrică Știai că de unde copilul afla câteva informații despre viețuitoare – informațiile sunt scrise cu litere de tipar pentru a putea fi înțelese și de cititorii începători – și, lângă fotografie se afla un spațiu în care copilul poate scrie propriile gânduri sau notițe. Noi scriem un gând frumos în fiecare lună.

Acest calendar vine și el împreună cu un cadou- un set de cartonașe care au pe o parte imaginea unei viețuitoare urbane și pe cealaltă parte recomandări de cărți cu sau despre acea viețuitoare.

La finalul acestei pagini mai multe detalii despre cum puteți comanda un calendar.

Acestea fiind zise, vă doresc să vă bucurați în continuare de timp, oricum ar fi el și oricum va fi calendarul care vă va împodobi casa în acest an.

Sursa foto – arhivă personală

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

    1. DucesaTm spune:

      Mulțumesc! 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s