Today – cadoul momentului prezent

Se apropie Craciunul, acea perioadă din an când toți oferim sau primim ceva. Dacă ne dorim angajați fericiți și, implicit, productivi, le vom face și lor un cadou. Dar cum găsim acel cadou care să fie mai mult decât un gest simbolic și care să le provoace, cu adevărat, bucurie? Și cum găsim acel cadou care să se potrivească tuturor, fie că sunt barbați sau femei, cu copii sau fără copii, tineri sau mai puțin tineri? Mai ales, cum găsim acel cadou care să nu fie uitat undeva într-un colț al casei sau, mai rău, care să ajungă la coșul de gunoi, și, în schimb, să fie folosit cu drag și să îndeplinească și rolul de promovare a firmei? Da, e complicat, dar partea bună e că, astăzi, există soluții pentru orice.

Vă invit să descoperim împreună cum putem răzbi prin minunata, dar, uneori, copleșitoarea lume a cadourilor promoționale, în așa fel încât, atât angajatorii, cât și angajații să aibă de câștigat. Iar dacă nu sunteți în postura de a o oferi astfel de cadouri, dar vă plac ideile de mai jos, aveți opțiunea de a da share și a ajuta articolul să ajungă în fața ochilor potriviți și să-i inspire.

Cuprins

Ce condiții trebuie să îndeplinească un cadou pentru angajați?

Din punctul meu de vedere, pentru a fi reușit, un cadou pentru angajați ar trebui să îndeplinească mai multe condiții:

 • Să fie util

Nu e nimic mai neplăcut decât să primești un cadou care nu-ți folosește la nimic. Plus că un astfel de cadou nu ajută deloc la promovare. Nefiind utilizat, nici nu este văzut de nimeni, ba chiar poate să contribuie la o imagine negativă a firmei, dacă cel care-l primește este foarte nemulțumit.

 • Să transmită emoție

E dificil să transmiți emoție atunci când ai de a face cu oameni diferiți și un singur tip de cadou. Totuși, există acele lucruri la care reactionăm aproape toți, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Un obiect care să fie un simbol universal al iubirii sau care să transmită senzația aceea de worm&cozy nu e atât de dificil de găsit, după cum veți vedea mai jos.

 • Să fie și pentru copii sau pentru copiii din noi

Mai ales cu ocazia Crăciunului, e important să fim atenți și la copii. Părinții se vor bucura enorm atunci când, în cadoul pentru ei, vor găsi ceva și pentru cei mici. Desigur, e nevoie să fim foarte atenți, deoarece nu toți angajații sunt părinți, motiv pentru care aș sugera nu neapărat jucării – cu exceptia cazului în care știm sigur că sunt utile – ci obiecte care să poată fi folosite și de copii, dar și de adulți. În cazul adulților, cadoul ar putea trezi amintiri frumoase, din perioada copilăriei, sau pofta de jocuri și activități specifice.

 • Să aibă un scop nobil

Din ce în ce mai multe firme se implică în campanii care au un scop nobil și asta are un dublu rol – pe lângă scopul principal, de a face o faptă bună, companiile respective își creează o imagine frumoasă, care le ajută să crească în ochii clienților. Dacă adăugăm un obiectiv nobil cadourilor promoționale, putem crește și imaginea companiei prin acest gest, aparent simplu, de a dărui ceva cu o ocazie specială.

 • Să fie vizibil

Pentru că promovarea are și ea rolul ei important, va trebui să ne asigurăm că ceea ce dăruim va fi văzut de mai mulți ochi. De exemplu, exagerând puțin, oricât de utile ar fi niște pijamale călduroase cu logo-ul firmei pe ele, e clar că acestea nu vor fi văzute de prea multă lume. Prin urmare, e bine să alegem și obiecte care să poată fi utilizate în public și, implicit, să răspândească mesajul pe care dorim să-l transmitem.

De unde alegem cadourile pentru angajați?

Răspunsul este Today Advertising, site-ul care, de 15 ani, oferă promoționale de calitate superioară pentru toate gusturile. Nu, nu vorbesc aici doar despre darurile pentru loializarea angajaților, oferite cu ocazia sarbatorilor sau sub forma unor cadouri de bun-venit, ci despre absolut toate tipurile de cadouri promoționale, cum sunt cele de mai jos:

 • cadouri corporate pentru partenerii de business;
 • produse pentru comunicarea promoțiilor;
 • stimulente pentru achiziții suplimentare;
 • cadouri de brand pentru evenimente de promovare;
 • daruri pentru încurajarea loialității de brand.

În plus față de asta, cei de la Today Advertising își propun și să ne scape de cadourile mai puțin plăcute sau fără vreo utilizare și ne propun, în scuhimb, produse inovatoare, obiecte utile care rezolvă nevoi adevărate și urgente. Desigur, toate acestea pot fi personalizate după cum dorim.

Cadoul momentului prezent

Pentru mine, dincolo de ocazia cu care îl oferim, cadoul momentului e un cadou care răspunde nevoilor din acest prezent. Nevoilor pe care le au oamenii, în general, desigur.

Din punctul meu de vedere, una din principalele astfel de nevoi este aceea de a învăța să trăim sustenabil și de a ne asigura că trăim frumos într-un mediu sănătos și, implicit, de a proteja planeta pe care trăim, prin orice gesturi. Din acest motiv, scopul nobil despre care vorbeam mai sus, ar fi acela de a contribui, prin acest gest mic, dar puternic, la protejarea planetei.

În acest sens, am studiat site-ul Today Advertising și am conceput un pachet care ar putea fi oferit angajaților din aproape orice domeniu, cu ocazia Crăciunului și care cuprinde următoarele obiecte:

 • Sticlă pentru apă

O sticlă pentru apă pare un cadou atât de banal și, totuși, are un impact absolut uriaș. Dacă ne gândim că un om ar trebui să bea aproximativ doi litri de apă pe zi, ne gândim și la cel puțin un bidon din plastic pe zi. Asta înseamnă 365 de bidoane pe an, pentru un singur om. Dacă înlocuim aceste bidoane cu o sticla de apă reutilizabilă, rezultatul e aproape copleșitor și, cu siguranță, contează. Desigur, e greu să atragi oamenii în direcția aceasta, dar, oferindu-le cadou o sticlă pentru apă, ai făcut deja primul și cel mai important pas. Dacă mai e și una draguță, cum e cea de mai jos, s-ar putea ca ei să o folosească de drag si pentru că li se pare interesant, chiar și dacă nu cred neapărat în obiectivul final. Cert e că un astfel de obiect și în general, orice articol din categoria promoționale ECO , odată folosit, va duce mai departe și numele firmei și mesajul nobil.

Desigur, pentru că suntem în perioada sărbătorilor de iarnă, lângă sticlă de apă putem adauga și o cană pentru cafea sau ceai. Va îndeplini toate obiectivele pe care le îndeplinește și sticla și, în plus, va aduce un pic din sentimentul acela de worm&cozy despre care vorbeam mai sus.

 • Decorații de Crăciun din lemn

Acestea vor fi acel cadou care îi va bucura pe copii și, în același timp, i-ar putea atrage și pe adulți, chiar dacă nu au copii. Coloratul este și o formă de terapie și/sau de mindfulness și se potrivește perfect lumii moderne care înclină din ce în ce mai mult spre a acorda o atenție sporită confortului psihic. În plus, această bucățică din cadoul propus de mine este și biodegradabilă și, în cazul în care chiar nu i se potrivește deloc celui căruia i-a fost oferită, ea poate fi dăruită mai departe, fără probleme.

 • Pix și/sau creion mecanic

Am ales să pun și un pix, chiar dacă, aparent, nu are nimic deosebit și îl găsim pe toate drumurile. Totusi, atunci când vorbim despre instrumente de scris, niciodată nu avem prea multe. Dacă ne gândim bine, toți am fost, cel puțin o dată, în situația în care am avut mare nevoie de un pix și nu l-am găsit sau l-am obținut foarte greu. Tocmai pentru că este atât de utilizat, un pix va ajutat în promovarea brand-ul pe care dorim să-l facem cunoscut. Dacă mai e și un set elegant, de calitate superioară, cum e cel de mai jos, pe care să nu-l aruncăm după prima utilizare, vom avea și mai mult de câștigat.

 • Baterie de telefon solară

Piesa de rezistență este această baterie de telefon. Toți avem smartphone-uri și toți avem nevoie să le încărcăm pentru a le folosi. O baterie în plus nu strică nimănui. O baterie pe care nu e necesar să o încărcăm e, aproape, o minune făurită de mâinile omului și încununată cu succes de puterea naturii. Nu cred că are rost să mai spun că, prin aceasta, obiectivul nobil e cumva desăvârșit și, în același timp, mesajul nostru e purtat mai departe cu succes. Și asta în condițiile în care bateria din poza de mai jos este și realizată din fibre naturale de grâu amestecate cu ABS și, atunci când este încărcată complet, ne ajunge până la 4 încărcări ale telefonului.

 • O geantă de cumpărături

Această geantă va tine loc de ambalaj. Poate nu e cel mai spectaculos ambalaj, desi, cu sigurantă, una ca cea de mai jos este foarte frumoasă, dar va fi uitlă și în viitor.

Desigur, în funcție de buget, pot fi scoase sau adăugate și alte obiecte. Oferta Today Advertising este foarte mare. Avem de unde alege și găsim multe obiecte utile, la care, poate, nu ne-am fi gandit, cum sunt umbrelele sau racletele pentru gheață, dar și pachete pentru cei mai gurmanzi, pline cu bunătăți de sărbătoare.

Acestea fiind scrise, vă doresc sărbători cu ocazia cărora să primiți cât mai multe cadouri promoționale utile, care să vă aducă și un strop de bucurie. Iar dacă, așa cum spuneam, nu sunteți și în postura de a oferi, dați aceste informații mai departe și, poate, veti primi ceea ce vă doriți și veți face si o faptă, în același timp. 🙂

Articol scris pentru SuperBlog 2022

Surse foto & prelucrare – todayadvertising.ro & canva.com

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s