Mărțișoare Înțelepte

Mai sunt doar câteva zile până la 1 MARTIE și noi ne-am hotărât să facem și să dăruim mărțișoare utile, adică unele pe care oamenii, fie ei mari sau mici, să le folosească și după ce a trecut luna martie. Vestea bună este că vi le dăruim și vouă, celor care citiți acest blog.

Vorbesc, desigur, despre semne de carte. Nu le-am inventat noi, dar le facem și noi pe ale noastre, împletind treaba asta cu pasiunea pentru cărți. Am ales, așadar, câteva citate frumoase, am fotografiat cărțile, le-am aranjat frumos împreună, sub forma unui semn de carte, le-am printat și decupat, le-am pus șnur sau ață roșie și albă și a ieșit ce vedeți mai jos. Mi s-a părut că li se potrivește perfect numele „Mărțișoare Înțelepte”.

Partea și mai interesantă este că pe spatele fiecărui semn de carte putem adauga propriile noastre cuvinte, motiv pentru care ele seamănă și cu niște mici felicitări. Desigur, nimic nu ne oprește să dăruim și cartea prezentată, dar asta e altă poveste. Până atunci, vorbim despre semnele de carte și eu cred că-i tare frumos ca, atunci când citim o carte, să folosim un astfel de semn, pe care se află și câteva cuvinte de la o persoană dragă. M-am gândit și la copiii mai mici, care nu știu să scrie. Pentru ei am făcut varianta cu spațiu alb, unde pot desena ceva drăguț.

Nu am avut timp să fac foarte multe. Am folosit aproape aceleași cărți pe care le-am inclus și în Calendarul Micului Cititor, cărți frumoase pentru copii scrise de autori români contemporani. Totuși, am făcut și ceva în plus. De data asta m-am gândit și la oamenii mari și am făcut și patru semne de carte cu cărți pentru ei. Sau, mai corect spus, pentru ele, căci am ales cărți care sunt mai degrabă pentru femei, deși nici bărbaților nu le-ar face rău dacă le-ar citi.

Așa cum am promis, puteți downloada mai jos semnele de carte. Le puteți printa în format A4 sau, dacă le doriți mai mici, le puteți printa pe coli A5. Neapărat față-verso și folosind o hârtie mai groasă (noi am folosit hârtie de 160g/m²). Iar dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să-l dați mai departe pentru că scopul lui secret e să încurajăm oamenii să citească mai mult; să le trezim curiozitatea printr-un citat minunat, în așa fel încât să-și dorească să citească acea carte care îl cuprinde.

Surse foto – arhivă personală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s