Despre cum putem transforma o zi urâtă într-o zi bună

Cam pe la începutul acestui an, am avut o perioadă mai dificilă. Am scris atunci acest articol, în ideea de a mă ajuta eu pe mine. Cred că acum a venit momentul să fie publicat.

Nu mi s-a întâmplat ceva deosebit, dar știu că am avut și vreo două nopți de nesomn și asta a complicat lucrurile. Problemele mici au început, dintr-o dată, să pară uriașe. Alte vesti proaste le-au urmat și așa m-am trezit că am o stare generală proastă. Am încercat să-mi amintesc câteva mici trucuri care m-au ajutat în trecut. Așadar, iată cum am putea transforma o zi/perioadă proastă într-una bună:

1. Facem pe cineva să râdă

Treaba asta a pornit de la dorința mea de a fi o mamă foarte bună pentru copiii mei. Doar că definiția unei mame bune a fost pentru mine, la început, destul de greșită. Mă gândeam eu că mamele bune nu fac greșeli, sunt mereu calme și odihnite, mereu disponibile fizic și emoțional și multe altele. Am înțeles, mai târziu, că așa ceva e imposibil, iar cheia stă în echilibru. Mi-am propus ca, în zilele în care mă simt o mamă mai putin bună, să echilibrez balanța făcându-i pe copii să râdă. În felul ăsta se simțeau și ei bine și mă simțeam și eu mai bine. Nu doar pentru că am făcut ceva bun, ci și pentru că râsul e molipsitor. Dacă facem pe cineva să râdă, cel mai probabil vom râde și noi. Și treaba asta e valabilă și atunci când vorbim despre copii, dar și atunci când vorbim despre adulți, cu mențiunea că râsul copiilor e un pic mai molipsitor.

2. Suntem recunoscători

Ideal ar fi sa facem acest exercitiu zilnic. Eu, recunosc, nu reușesc mereu, dar, de fiecare dată când o fac, efectele sunt miraculoase. Ce-mi place și mai tare e că uneori sunt chiar copiii cei care-mi amintesc. Seara, când ne punem în pat, unul dintre ei propune sa vorbim despre lucrurile pentru care suntem recunoscători, despre lucrurile care au fost bune în acea zi. În mod surprinzător, mereu le găsim, chiar și în cele mai negre zile. Îmi dau seama că, de cele mai multe ori, spunem despre o zi că e urâtă pentru că nu cautăm și nu vedem și lucrurile bune din ea. Ele mereu există și, atunci când alegem să le vedem și spunem tare că suntem recunoscători pentru ele, ne vom simți mai bine.

3. Ne imaginăm că e bine

Mintea noastră e foarte puternică. Felul cum mintea interpretează ce se întâmplă în jurul nostru joacă un rol extrem de important. La fel și îndeplinirea dorințelor la nivel imaginativ. Când ne dorim ceva tare de tot și acest lucru nu e posibil în acel moment, o soluție poate fi și să ne imaginăm cum ar fi să ni se indelinească dorința. Spre exemplu, noi făceam acest exercițiu în pandemie, când eram în izolare. Aveam un topogan secret, invizibil, pe care îl foloseam pentru a ieși din casă ori de câte ori doream. Și multe minunate povești și revelații s-au născut din aventurile prin care treceam de fiecare dată.

Exercițiul acest e la fel de util pentru copii și oameni mari. În urma unui astfel de exercițiu de imaginație mi-am dat seama că îndeplinirea unei anumite dorințe nu mi-ar aduce nimic bun, dar și că o alta era chiar realizabilă. Iar acestea sunt doar câteva exemple. Plus că e mare lucru să adormi gândindu-te la ceva frumos. Alternativa e să vedem un film sau să citim o carte, cu mențiunea că acolo nu controlăm noi felul cum curg lucrurile, dar tot ne ajută să ne eliberăm puțin mintea de ceea ce nu e chiar roz în realitate.

Atât pentru azi. O zi minunată vă doresc!

Sursa foto – arhivă personală ( o fotografie surprinzător de frumoasă pentru mine, având în vedere că am făcut-o din mers, prin geamul mașinii, când ne îndreptam spre Râșnov)

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Bună dimineața, Marianna! 🙂

    Este o metodă foarte bună, prin care orice zi devine mult mai bună și frumoasă! Felicitări!

    Îți doresc ca viața să nu te mai pună în situați incomode, să-ți fie plină de armonie!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Marianna spune:

      Mulțumesc, asemenea! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s