Calendarul Micului Cititor – Luna Februarie

Calendarul Micului Cititor este un calendar plin cu bucăți mici și prețioase din cărțile copiilor. Am scris mai multe despre el aici și îl găsiți și la finalul acestui articol. Acum vă povestesc despre cartea pe care am ales-o pentru luna februarie – O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse.

Cartea este scrisă de Cristina Donovici, ilustrată de Lavinia Fălcan și a aparut la Editura Curtea Veche. Ne plac mult Poveștile Cristinei, am tot scris despre ele pe aici și sigur voi mai scrie, iar cartea O girafă în spațiu și alte lumi ascunse a fost prima dintre ele care a ajuns în biblioteca noastră. Copiii au fost fascinați, încă de la primele cuvinte, iar eu, la rândul meu, n-am putut să nu mă minunez de cum poate crea un om ceva atât de magic din lucruri atât de simple. Da, poveștile din această carte ne amintesc de magia și înțelepciunea basmelor clasice, dar fără duritatea acestora. În plus, se potrivesc mai bine cu lumea în care trăim și răspund nevoilor copiilor din prezent; le oferă lecții și răspunsuri și le hrănesc imaginația, dar fără să îi sperie în vreun fel. Pe scurt, sunt niște povești pe care le-aș descrie ca fiind curate și pur și simplu frumoase. Mai ales, ele ne arată că există și o cale blândă pe care o putem alege pentru a îi învăța lucruri bune pe copii.

Spre deosebire de cărțile scrise de Alex Donovici, cărțile scrise de Cristina Donovici pot fi citite și copiilor mai mici. Cartea de față ar putea fi una dintre acele carti care ne ajută să facem trecerea de la poveștile cu foarte multe ilustrații și puțin text la poveștile un pic mai complexe. În același timp, e bine să știm că Norișorul Roz, una dintre poveștile cuprinse în ea, se găsește și în varianta mai mică, cu multe ilustrații și coperți cartonate. Aceasta este recomandată copiilor care au împlinit 3 ani și îi poate ajuta pe cei mici atunci când se confruntă cu teama de întuneric.

Am ales această carte pentru că mi se pare perfectă pentru o lună de iarnă când, poate, avem nevoie de mai multă culoare în viața noastră. Acum, când scriu, îmi dau seama că lucrurile s-au asezat tare frumos. De ce? Pentru că la sfârșitul acestei luni va avea loc un eveniment special. În ultimul weekend din lună (25-26 februarie) toate cărțile din colecția Poveștile Cristinei vor avea reducere de 50% pe site-ul Editurii Curtea Veche. Dar, nu, surprizele nu se opresc aici. Există trei „Bilete de Aur” care vor fi puse în 3 cărți diferite. Cei trei norocoși vor primi gratuit, pe viață, toate cărțile care vor apărea în viitor în colecție. Mi se pare atât de frumoasă această inițiativă încât, deși noi avem deja toate cărțile, voi face și eu o comandă. Îmi amintește de Charlie și Fabrica de Ciocolată și simt că aduce un strop din magia poveștilor în viața noastră de zi cu zi.

Acestea fiind scrise, vă recomand, ca de obicei, să ascultați Poveștile Cristinei. Sunt disponibile gratuit în format audio și sunt sigură că, după ce le vor asculta, cei mici le vor iubi și vor dori și cărțile.

Desigur, așa cum am promis, puteți downloada și calendarul nostru:

Sure foto – arhivă personală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s