Cum să renovezi / construiești o casă fără ca asta să-ți cosume toate resursele – în 2023

Dacă aș găsi, din întâmplare, peștișorul de aur și el m-ar întreba ce am nevoie, i-aș răspunde că vreau timp. Câteodată mi se pare că viața curge prea repede, îmi doresc multe și, teoretic, știu că le-aș putea face, dar pentru asta am nevoie de timp și nu-l găsesc. Desigur, peștișorul mi-ar răspunde că există reguli chiar și în magie. Nu poate face pe nimeni să se îndrăgostească de mine, nu poate acționa asupra cursului normal al vieții și morții, nu-mi poate îndeplini mai mult de o dorință ( zice că faza cu 3 a fost doar în vremurile de demult, în prezent e cam obosit) și nu poate dilata sau comprima timpul. Apoi, pentru că e un peștișor drăguț, ar repeta întrebarea, oferindu-mi încă o șansă la îndeplinirea dorinței. Eu i-aș raspunde că îmi doresc mult o casă și aș vrea să descopăr secretul prin care o pot avea, în așa fel încât să nu am nevoie de o avere și construirea ei să nu-mi consume tot timpul. Atunci, peștisorul de aur n-ar face să apară casa pentru că dorința mea a fost prea complexă, dar ar face să apară un pergament magic cu câteva sfaturi utile care m-ar putea ajuta să-mi îndeplinesc dorința.


Cum să renovezi/ construiești o casă în 2023

Construirea sau renovarea unei case implică niște costuri destul de ridicate și, mai ales, multă bătaie de cap. Desigur pentru a scăpa de stres, cel mai simplu e să angajezi pe cineva care să facă totul în locul tău, dar asta presupune creșterea costurilor și, mai ales în 2023, nu ne dorim asta. Prin urmare, dacă nu ești super bogat/ă și vrei să îți construiești o casă sau să renovezi locuința pe care o ai deja, fără să investești sume uriașe, ai ajuns unde trebuie. De asemenea, dacă nu dispui de foarte mult timp sau de multe cunoștințe în domeniu, din nou, ai ajuns unde trebuie și te invit să descoperi mai jos trei sfaturi magice care s-ar putea să îți fie de folos:

1. Înarmează-te cu răbdare și determinare

Primul și cel mai important sfat e să te înarmezi cu răbdare și să îți limitezi așteptările. Nu te astepta să fie ușor, nu te aștepta să nu întâmpini piedici și nu te aștepta să fie totul gata când și cum dorești. Există un motiv pentru care costă atât de mult să plătești pe cineva care să se ocupe de organizare în locul tău. E o muncă grea, iar răbdarea e un atu important al celor care practică o astfel de meserie. La fel și capacitatea de a se adapta ușor și de a improviza pe parcurs, în funcție de piedicile care apar. Prin urmare, nu da înapoi la primul obstacol. E normal ca astfel de lucruri să se întâmple. Caută soluții și mergi mai departe. Cu răbdare și fără să uiți de obiectivul tău final.

2. Implică-te

Există două feluri de implicare atunci când vorbim despre renovarea sau construirea unei case. În primul caz, te poti implica direct în procesul de construcție / renovare, în funcție de complexitatea lucrării și de cunoștințele/abilitățile pe care le ai. Desigur, în acest caz totul va dura mai mult, motiv pentru care nu va fi neaparat și mai ieftin. În plus, vei consuma mai mult din acea resursă prețioasă care e timpul. Presupunem că nu te afli în această situație și mergem mai departe.

O a doua varintă e aceea în care angajezi o echipă de oameni specializați în acest domeniu și, deci, nu vei participa prin muncă fizică. Cu toate acestea, implicarea e la fel de importantă. E nevoie să alegi cu atenție echipa care va lucra, de preferat în urma unor recomandări serioase. Totuși, nu uita să ții cont de faptul că suntem cu toții diferiți și dacă un prieten a fost mulțumit de serviciile unei echipe, nu înseamnă că vei fi și tu. De asemenea, contează mult să fii pe aceeași lungime de undă cu șeful echipei și comunicarea să decurgă ușor.

După ce ai ales echipa, e important să vizitezi șantierul cu regularitate, să verifici lucrările, să pui întrebări, să oferi sugestii, să arăți că ești acolo și că îți pasă. Oricât de bine te-ai înțelege cu meșterii, nu e ok să lași totul pe mâinile lor în timp ce tu stai liniștit sau liniștită pe canapea, privind Formula 1 sau ultimul episod din serialul preferat. Comunicarea trebuie să fie permanentă și vizitele pe șantier trebuie să fie frecvente. Da, știu că asta implică timpul de care vorbeam mai sus, dar pe acesta îl vei economisi cu ajutorul Depozitului Virtual despre care voi scrie mai jos și care, apropo, e și o idee de afacere grozavă dacă ai aptitudini în acest domeniu, după cum poți vedea accesând acest link – https://vindem-ieftin.ro/depozit-virtual/ . Practic, vei deveni propriul șef, îți vei putea face programul așa cum dorești – lucruri care s-ar putea să te ajute să câștigi timp – și vei deține controlul absolut asupra veniturilor tale – deci s-ar putea să strângi bani pentru casă.

3. Alege să cumperi materialele prin intermediul unui Depozit Virtual.

Revenind la construcție/ renovare, materialele folosite sunt la fel de importante și, cumva, totul e interdependent. Degeaba ai echipa de meșteri, dacă ei nu au cu ce să construiască. Desigur, meșterii se vor oferi să cumpere ei o parte din materiale – acelea la care se presupune că tu nu te pricepi deloc – dar e bine să nu alegi niciodată calea – aparent – ușoară. Amintește-ți că, de fiecare dată când cineva face ceva în locul tău, asta presupune că vei și plăti în plus. Apoi, tot va trebui să alegi singur obiecte cum sunt gresia sau faianța, parchetul și altele pe care îți dorești să le ai în casa ta. Treaba asta poate fi chiar mai complicată pentru că, de obicei, presupune drumuri lungi până la magazinele cu materiale de construcții, multă oboseală, mult timp investit și costuri ridicate. Ei bine, aici este momentul în care intervine Depozitul Virtual prin intermediul căruia poți economisi timp și bani. Cum funcționează? E simplu. Extrem de simplu chiar, deoarece găsești totul într-un singur loc, iar acest loc e fix canapeaua ta confortabilă. Nu, nu înseamnă că acum te poți uita la seriale sau la Formula 1, deși s-ar putea să îți rămână timp și pentru asta, dar înseamnă că poți avea tot ce îți dorești, de la materiale pentru structură și fundație, până la instalații termice sau tencuieli decorative fără să te deplasezi fizic. Principiul e simplu. Un Depozit Virtual e fix ceea ce pare – un depozit care nu există fizic. Din start sunt eliminate costurile de depozitare ale materialelor de construcții, costuri de care magazinele si depozitele clasice sunt afectate și care se reflectă în prețul final pe care tu îl plătești pentru un produs sau altul. Concept unic în România, acest depozit presupune ca, prin intermediul unui consultant, materialele de care ai nevoie să ajungă de la furnizor direct pe șantierul tău. Vezi detalii dacă vrei să afli mai multe despre cum funcționează și, mai ales, despre feedback-ul clienților, deoarece găsești pe site recenzii video de la oameni din toată țara.

Alegând Depozitul Virtual pentru proiectul tău, vei avea mai mult timp, atât pentru a supraveghea șantierul, cât și pentru a continua să trăiești normal, în timp ce casa ta este construită sau renovată. În plus, așa cum spuneam mai sus, costurile vor fi mai mici. Pe lângă faptul că e mai ieftin să cumperi direct de la furnizor, cumpărarea tuturor produselor dintr-un singur loc poate aduce reduceri considerabile.

De asemenea, e important să știi că nu e o problemă dacă nu ai prea multe cunoștințe în domeniu. Consultanții sunt acolo ca să te ajute să găsești produsele potrivite nevoilor tale. Sunt oameni dedicați și care lucrează cu pasiune și răbdare pentru a te sprijini, dar și pentru a dovedi că un astfel de concept chiar are beneficii majore, între care și reducerea poluării, contribuind la o planetă mai sănătoasă, dar asta e o altă poveste. Cert e că totul a început cu Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro, proiect care a avut un succes atât de mare, încât s-a luat decizia de a se extinde sub forma mai multor Depozite Virtuale. Așa se face că, în prezent, cu ajutorul Depozitului Virtual, singura franciză de materiale de construcții din România, avem posibilitatea de a avea casa visurilor noastre investind mai puține resurse cum sunt timpul, banii sau energia.

Acestea fiind scrise, mai lipsește doar că tu să te hotărăști să faci pasul decisiv. Niciodată nu va fi ușor, dar lucrurile sunt mai simple decât par și construirea sau renovarea unei locuințe pot fi posibile și în cazul oamenilor care nu au venituri foarte mari sau care nu dispun de foarte mult timp. Nu mai e cazul doar să visezi la asta, deoarece, prin intermediul Vindem-Ieftin.ro ești cu un pas uriaș mai aproape de realitatea pe care ți-o dorești, iar timpul nu mai e deloc o problemă.


Da, știu, aproape ați uitat de peștișor. Sau poate că el nici nu există, mai ales că, dacă era real, ar fi trebuit să știe că eu nu mă uit nici la Formula 1, nici la seriale. Bine, la ultimele poate că m-aș uita, dar n-am… timp… Altfel, poate că magia se întâmplă atunci când crezi în tine și în visurile tale și atunci când cauți soluții pentru a le îndeplini. Poate că adevărata putere a ființelor magice, fie ele peștișori aurii, zâne sau duhuri ale lămpilor fermecate, a fost mereu aceea de a îți dezvălui că nimic nu e imposibil și adevăratele resurse se găsesc mereu înăuntrul tău. Da, și timpul. Pentru că tu alegi cum îl folosești și, în felul ăsta, ai puterea de a îl face să se dilate sau nu.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2023

Surse foto – vindem-ieftin.ro & canva.com

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s