Cum să fii, ca mamă, cea mai bună versiune a ta. Cu AENO

În urmă cu câteva zile m-am întâlnit cu o prietena veche, care-a constatat, cu uimire, cum au trecut anii și cât au crescut copiii mei. Am început să depănăm amintiri și, la un moment dat, m-a întrebat dacă mi-e dor de vremea când erau bebeluși. Întrebarea m-a luat pe nepregătite. Am făcut o pauză lungă, când mi-au venit în minte toate nopțile nedormite, singurătatea și neputința din cele mai grele momente, casa vraiște și treaba care nu se termina niciodată, mesele mai degrabă incomplete, nesănătoase și mereu pe fugă, dar și disperarea care mă cuprindea uneori, când pur și simplu nu mai știam pe ce cale să o apuc. Da, am văzut și momentele frumoase, dar greul ăsta a lăsat o pată așa de mare pe acea perioadă încât, chiar dacă sunt capabilă să apreciez și frumosul, să spun că mi-e dor e un pic cam mult pentru mine. Da, poate că-mi doresc să-i mai țin în brațe mici și pufoși, dar nu mi-e dor de tot ce vine la pachet cu acea perioadă a bebelușiei.

Desigur, am putea spune că situația mea a fost specială. Că s-a întâmplat ca viața să fie nedreaptă fix când eram eu proaspătă mămică de bebeluș și de asta a fost așa de greu. Dar adevărul e că cele mai multe mame sunt în câte o situație specială. Dacă soțul meu era bolnav pe vremea aceea, soțul altei mame are, poate, un job mai solicitant ori pur și simplu nu se implică în a o ajuta, chiar dacă poate. La fel, dacă părinții mei, bunicii copiilor, erau departe, alți bunici poate că sunt aproape, dar au, la rândul lor, un loc de muncă ori îi despart valori importante de proprii copii. Oricum ar fi, cert e că mereu există ceva; ceva care face ca mamele din zilele noastre să fie mai degrabă singure și fără ajutor, în timp ce se pune presiune pe ele pentru a se ridica la nivelul femeii independente și multifuncționale prezentă pe toate ecranele. Și nu o dată am întâlnit, față în față sau pe grupurile de mame, femei care întreabă cum să procedeze în așa fel încât să reușească să-și facă toate treburile și să le mai rămână energie și pentru copil sau pentru ele. Pentru că, da, adevărul crud e că cele mai multe dintre noi ne simțim copleșite de toate responsabilitățile pe care le avem, iar asta vine la pachet cu senzația că nu suntem de ajuns. Doar că nici nu am putea să fim. Nu în felul ăsta. Pentru că, dacă am analiza cu ochi obiectivi situația mamelor full time, fără ajutor, am constata că e practic imposibil ca un om, orice om, să facă singur totul. Ce-i de făcut atunci? Căci e clar că nu putem dilata timpul și nici să ne multiplicăm pe noi însene nu putem. Ce putem face noi pentru a reuși să gătim, să îngrijim casa, pe noi și bebelușul și, în același timp, să avem parte măcar și de un minim confort în viața noastră de proaspete mămici? Ei bine, putem profita de tehnologia avansată a lumii în care trăim și, drept exemplu și în urma propunerii AENO de a vorbi despre cum electrocasnicele inteligente ne fac viața mai ușoară, vă prezint 3 categorii de produse care ne pot ajuta pe noi, mamele, să scăpăm de povara unor activități consumatoare de resurse importante și să câștigăm timp. Timp să dormim, să privim un film, să ne jucăm cu bebelușul sau, cu alte cuvinte, să devenim cea mai bună variantă a noastră. Da, chiar e posibil și vă invit să citiți mai departe pentru a descoperi cum.

1. Aparatele care fac curat în locul nostru

În ciuda faptului că ni se spune adesea să o lăsăm mai moale cu curățenia, atunci când avem copii aceasta e chiar mai importantă, deoarece un copil are nevoie să crească și să se dezvolte într-un mediu curat. Prin urmare, fie că vrem sau nu, e necesar să avem o casă curată și, da, în primii ani din viața unui copil, cea mai importantă e podeaua pentru că cei mici petrec cel mai mult timp pe jos. Doar că poate fi o adevărată aventură să îndeplinim o asemenea sarcină.

Spre exemplu, o mamă al cărei bebeluș doar ce-a adormit, va încerca să iasă ușor din cameră pentru că știe că are de aspirat. Multe povești, între care și a mea, se vor opri fix aici, pentru că mama nu va reuși să iasă din cameră. Altele vor merge până acolo unde mama va reuși să pregătească aspiratorul sau chiar să-l pornească, dar bebelușul se va trezi chiar în acel moment și, din nou, povestea se va opri. În cel mai bun caz, mama va reuși să aspire o cameră, dar va mai trece mult timp până va ajunge la performanța de a aspira întreaga casă, iar la final s-ar putea să constate că trebuie să o ia de la capăt, pentru că, da, atunci când n-ai timpul necesar pentru a curăța întreaga locuință într-o zi, curățenia asta nu se termină niciodată.

Ei bine, cum ar fi dacă, în loc să iasă din cameră, mama s-ar pune la somn, împreună cu bebelușul, după ce a programat un aspirator robot AENO RC4S să facă singur curățenie? Sau cum ar fi dacă s-ar uita la un film ori dacă robotul ar aspira întreaga locuință atunci când ea e la plimbare cu cel mic. De vis ar fi, vă spun eu, iar partea și mai bună e că visul ăsta chiar se poate transforma în realitate datorită tehnologiei AENO.

În plus, mai există alte două aparate care ne ajută semnificativ atunci când vorbim despre curățenie, iar primul este un aspirator fără fir AENO SC1. Dacă avem un aspirator robot, cel fără fir e util în special în bucătărie, dar și în restul casei atunci când avem nevoie să curățăm rapid și ușor sau când nu dorim să pornim robotul. Totuși, pentru mine, bucătăria rămâne locul preferat pentru utilizarea unui aspirator fără fir, deoarece bebelușii și copiii mici chiar fac mizerie și încă multă și nu-i nimic mai neplăcut decât o bucătărie plină de firimituri și cine mai știe ce alte minunății. Așa putem curăța după fiecare masă, fără bătăi de cap, iar singurul meu regret e că nu am avut un astfel de aspirator pe vremea când băiețelul meu era bebeluș. Și, da, am repetat fraza asta timp de câteva săptămâni după ce l-am cumpărat și chiar și azi rămân la fel de încântată, mai ales că, acum că nu mai sunt bebeluși, copiii mei îl pot folosi și ei și chiar le e drag să o facă.

La final, procesul de curățare e desăvârșit cu ajutorul mopului cu abur, care are avantajul de a fi ușor de folosit și, mai ales, de a fi mai prietenos cu mediul, cu animalele de companie și cu bebelușii. Asta înseamnă că nu vom mai sta să umplem găleți cu apă și detergent – găleți care, știm bine, pot fi ușor vărsate de către copilul mic sau de către o mamă obosită – să stoarcem și să frecăm cu mopul clasic. Puterea aburului e mai mult decât suficienă și eficientă, dizolvând murdăria și distrugând bacteriile, ciupercile sau mucegaiul în doar câteva secunde. În plus, atunci când vorbim despre mopul cu aburi AENO SM2, e bine să știm că acesta nu curăță doar podeaua, ci și ferestrele sau chiar baia și bucătăria.

2. Aparatele care gătesc pentru noi și ne ajută să ne organizăm

Când timpul e puțin, organizarea e cea mai bună, dar poate că nu toate suntem bune la a ne organiza singure și poate că nu toate putem să planificăm ușor mesele pentru întreaga săptămână. Mai ales, un plan de gătit poate chiar face mai mult rău atunci când stilul de viață e haotic. Spre exemplu, nu o dată mi s-a întâmplat să cumpăr ingrediente pentru a găti ceva anume și ori lucrurile s-au așezat de așa natură că nu am mai avut timp, ori am uitat complet de ele. Da, din păcate, memoria de gravidă mai rămâne cu noi o vreme, chiar și după ce am născut. În orice caz, am aruncat multe alimente în perioada aceea și asta a condus la multe frustrări, dar și, evident, la risipa alimentară. Totul până când mi-am dat seama că, mai degrabă decât de organizare, al cărei sens bebelușul meu nu părea dornic să-l priceapă, aveam nevoie de soluții pentru situații neprevăzute sau pur și simplu copleșitoare. Așa se face că am făcut o listă cu mâncăruri care se pot prepara rapid și, în plus, am învățat să depozitez alimentele în așa fel încât să reziste mai mult timp. Congelarea și vidarea sunt cele mai bune soluții în acest sens, ultima asigurând și o utilizare mai eficientă a spațiului din frigider.

Vestea și mai bună e că un aparat de vidat AENO VS1 nu ne ajută doar la păstrarea alimentelor mai mult timp, ci și la gătit dacă-l folosim împreună cu un aparat Sous Vide AENO SV1. Da, recunosc, e prima dată când aud de acesta din urmă, dar mi se pare tare interesant, iar imaginea de mai jos m-a dus cu gândul la toți soții care nu pot ajuta soțiile pentru că nu se pricep la gătit și la cum această problemă a lor poate fi eliminată cu un astfel de aparat inovator.

Totuși, atunci când vorbim despre bucătărie, preferatul meu rămâne, de departe, blenderul pentru gătit AENO TB1. Pentru că supele cremă sunt tare delicioase și hrănitoare în același timp, iar noi, mamele, avem nevoie de hrană sănătoasă, la fel de mult ca bebelușii noștri. Din păcate, atunci când copilul e foarte mic, multe ajungem să gătim pentru el și ne lăsăm pe noi pe locul doi, dar cu acest aparat putem găti pentru amândoi, iar când bebelușul e la începutul diversificării putem face pentru el o supă cremă simplă și putem adauga pentru noi, direct în farfurie, condimente care să o facă mai apetisantă.

3. Aparatele care ne ajută să avem grijă de noi și de cei dragi

Probabil toate am auzit de regula din avion. Da, aceea care spune că, în caz de pericol, părintele trebuie să-și pună masca mai întâi și abia apoi i-o va pune copilului. Morala e că doar dacă avem grijă de noi vom putea avea grijă și de copiii noștri. Doar că e cam greu să te gândești la grija față de tine însăți atunci cand dormi 5 ore din 24. Totuși, așa cum v-ați prins deja, există soluții și aici, iar eu vă prezint două aparate smart cu ajutorul cărora putem avea grijă de noi în profunzime, adică fix așa cum ar trebui să aibă o mamă.

Primul este un purificator de aer AENO AP1S, care, pe site-ul AENO, este încadrat, pe bună dreptate, în categoria Tratamentul aerului. Totuși, în prezentarea mea el intră la îngrijire personală. Pentru că atunci când ai simțit pe pielea ta cât de mult rău poate face aerul pe care-l respirăm, purificatorul de aer e despre grija față de tine și față de cei dragi. Și, nu, nu e glumă atunci când spun că un purificator de aer va duce la mai puține îmbolnăviri, la un somn mai bun și la o mai bună stare de spirit, atât pentru noi, cât și pentru copil. Nici eu n-am crezut până când împrejurările m-au adus în situația de a cumpăra unul pentru băiețelul meu, iar acum nu-mi dau seama de ce am trăit fără el înainte. Prin urmare, dacă vreți să aveți grijă de voi, începeți prin a fi atente la aerul pe care-l respirați.

Grija continuă firesc cu unul dintre cele mai importante momente ale zilei. Vorbesc despre spălatul pe dinți și nu exagerez pentru că o igiena orală serioasă ne scapă de multe probleme grave și costisitoare. Să ne imaginăm însă cam cum se spală pe dinți o mamă care abia se mai ține pe picioare pentru că-i extrem de obosită. Se spală, da – eu, cel puțin, o făceam – dar modul în care o face s-ar putea să lase de dorit. De fapt, dacă e să fim drepți, puțini oameni știu să se spele corect pe dinți, indiferent că-s obosiți sau nu și aici intervin periuțele de dinți electrice AENO, periuțe care nu doar curăță dinții într-un mod delicat și eficient, ci și arată foarte bine, făcându-ne să ne simțim, cumva, speciale – adică fix așa cum suntem – de fiecare dată când le folosim.

De altfel, toate produsele AENO au un design minimalist, funcțional și estetic din punct de vedere vizual, lucru dovedit nu doar de ceea ce ochii noștri văd, ci și de ceea ce ochii specialiștilor văd, Heaterul AENO Premium Eco Smart fiind onorat cu RED Dot Award: Product Design, o distincție foarte importantă în acest domeniu.

În plus, beneficiem de tehnologia avansată și prin intermediul aplicației mobile AENO App, aplicație în care vom adăuga dispozitivele inteligente și pe care o putem folosi într-o mulțime de feluri, de la programarea curățeniei și până la organizarea pe mai multe planuri.

Prin urmare, dragi mame – sau prieteni de-ai mamelor, că tot se apropie sărbătorile de iarnă -, vă încurajez să vă bucurați de aparatele smart. Poate că nu mai avem satul de altădată pentru a ne crește copiii, dar, din fericire, în lumea în care trăim se găsesc alte soluții. Cu un simplu click aici, puteți descoperi magazinele partenere și puteți găsi și alege produsele AENO potrivite pentru voi, iar apoi, cu ajutorul aplicației, le puteți programa în așa fel încât să răspundă nevoilor voastre, să vă fie alături în cele mai grele momente și să vă ajute să deveniți cea mai bună versiune a voastră. Adică mama aceea care, în ciuda greului, găsește timpul și puterea de a își acorda câteva momente ei însăși, dar și de a zâmbi și a se juca cu propriul copil. Cu toată inima.

Nu în ultimul rând, mai vreau să vă amintesc că totul trece și, deși nopțile nedormite și zilele prea pline par că nu se vor termina vreodată, copiii chiar cresc, mai repede decât ne-am aștepta noi. În curând o să fie mai bine și mai ușor și chiar dacă unele dintre voi, la fel ca mine, nu veți avea dorința aceea de a vă întoarce în timp, tot veți putea să vă bucurați de amintirile frumoase, în timp ce copiii, deja mai mari, vor învăța să folosească electrocasnicele inteligente și vă vor oferi și mai mult timp pentru voi. 🙂

Article scris pentru SuperBlog 2023

Surse foto – aeno.com + canva.com; prelucrare în canva.com

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu