„Copacul meu”

Ador cărțile din care copiii învață fără să își dea seama. Enciclopediile sunt frumoase și ele și, deși nu sunt printre preferatele mele, mă aflu între acei fericiți părinți ai căror copii acceptă și genul acesta de lectură. Totuși amândoi fără excepție, aleg mai degrabă o carte cu o poveste frumoasă decât una care oferă doar informații.

Săptămâna aceasta am descoperit o astfel de carte absolut minunată. E, de departe, cea mai frumoasă de acest fel, citită de noi până acum. Se numește Copacul meu și, deși auzisem de bine despre ea, niciodată nu mi-aș fi imaginat că va avea chiar așa un mare impact asupra copiilor.

Cartea a apărut la Editura Frontiera în acest an, este scrisă și ilustrată de Gerda Muller, tradusă de Gabriela Maris și recomandată copiilor cu varsta intre 5 și 6 ani. Noi am citit-o toți trei, deci pot confirma că merge lejer și la aproape 4 ani.

Însoțită de ilustrații spectaculoase, povestea ne duce în lumea lui Radu, un băiețel al cărui tată este pădurar și care locuiește într-o minunată casă din mijlocul pădurii. Radu este însoțit în aventurile sale de către doi prieteni, Bogdan și Cătălina, care locuiesc în oraș, dar își petrec vacanțele în pădure.

Cel mai bun prieten al lui Radu este marele stejar din pădure, în jurul căruia se petrec minunate întâmplări descrise într-un mod desăvârșit. Copiii trec prin multe aventuri, înțeleg mai bine lumea și află o mulțime de informații prețioase, învață să aprecieze natura și… colecționează comori. Da, exact cea mai mare pasiune a băiețelului meu care, arunci când a văzut cele două pagini, pline cu comorile copiilor din carte, a zis că el nu se mai desparte niciodată de ele și chiar vorbea serios. 🙂 A fost nevoie să fac copii și să le printez special pentru el. Pe acestea le-a luat afară, în ziua următoare, când am ieșit toți trei la „vânătoare”. Ne-am întors încărcați cu multe frunze, nuci, conuri, castane, ghinde și – cea mai mare captură – două cochilii de melci care și-au găsit, toate, locul într-un mic cufăr, doar al lor.

Copiii abia au așteaptat weekend-ul acesta să meargă în pădure, la fel ca Radu, Bogdan și Catalina, iar eu abia aștept să cumpăr și fișele cu activități pentru că da, am aflat că există și aceaste și pot doar să-mi imaginez cât de frumoase sunt și cât de mult ne vor inspira.

Până atunci, recomand cu mare drag cartea Copacul meu. Ea, singură, este o comoară. 🙂

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s