Cadoul meu pentru mine. Și pentru voi. Fără sare.

Una dintre principalele teme despre care mi-am propus să scriu atunci când s-a născut acest blog a fost mâncarea fără sare. Într-un mod care m-a surprins și pe mine, articolele mele au avut succes. Chiar și în prezent, în condițiile în care eu n-am mai publicat de foarte mult timp un astfel de articol – a fost doar un reblog lună trecută, din greșeală:) – ele rămân cele mai citite.

După cum am mai spus cândva, treaba asta m-a întristat. Pentru că dacă oamenii ajung de pe google pe blogul meu mic care are mai puțin de 15 articole despre mâncarea fără sare, înseamnă că nu s-au schimbat prea multe în ultimii ani și tot nu sunt suficiente informații pe această temă.

Ultima dată când am verificat statisticile pe blog, într-o seară, chiar m-am supărat foarte tare. Mi-am amintit cât de greu mi-a fost în perioada regimului fără sare și mi-am amintit și cât de tare mi-am dorit să schimb ceva și cum simt că n-am reușit. Mă poticnesc în detalii, în fotografii prost făcute sau în amintiri prea puțin clare. Apoi mai e și lipsa timpului și haosul uneori prea mare din viața mea.

În noaptea aceea n-am prea dormit și-atunci când nu dorm îmi vin idei. 🙂 În noaptea aceea mi-a venit ideea unui site nou, plin cu rețete fără sare, dar nu orice fel de rețete, ci rețete donate. Pentru că eu știu foarte bine cât de mare nevoie e de asta și mai știu și că nu sarea e cea care face diferența dintre o mâncare bună și una mai puțin bună, m-am gândit că ar fi minunat dacă aș reuși să conving bucătari sau bloggeri culinari să gătească o rețetă fără sare pe care, apoi, să o doneze site-ului meu și tuturor oamenilor nevoiți să țină un astfel de regim. M-am gândit și mi s-a părut o nebunie, dar tot nu reușeam să-mi scot asta din cap. Încă văd în mintea mea articole cu rețete delicioase și poze frumoase la care-ți lasă gura apă și despre care nu-ți vine să crezi că sunt fără sare. Văd asta și gândul că există chiar și cea mai mică posibilitate să devină realitate mă ajută să continui.

În același timp, mă simt cumva descoperită acum când scriu acest articol. Nu știu dacă v-am spus vreodată cât de frică îmi este de faptul că aș putea fi criticată, ignorată sau dezamăgită. Frica asta mă împiedică adesea să fac lucruri. Mereu mă gândesc că, probabil, nu voi reuși, și atunci abandonez ideea sau planul.

Prin urmare mi-e greu să spun acum că am acest vis și că voi scrie mailuri unor oameni pe care nu-i cunosc și le voi cere lucruri și voi aștepta cu riscul de a nu primi niciun răspuns. Mi-e greu, dar cred că e un exercițiu bun și cred că indiferent de rezultat voi mai crește un pic pe dinăuntru în urma acestei experiențe.

Vă anunț, pe această cale că în lumea asta virtuală uriașă a mai apărut un site. Se numește Delicii fără Sare și e minunat de frumos datorită prietenei mele Roberta care s-a ocupat de imagini. Sper ca ele să eclipseaze cât mai mult lipsa mea de cunoștințe în domeniul construirii site-urilor și sper din suflet să crească frumos acest loc.

Mai departe, îmi doresc eu mie curaj să trimit cât mai multe mailuri și putere să nu mă las descurajată de refuzuri. Am trimis abia unul și am așa un nod în gât cât aștept, dar îmi promit să nu mă opresc, deși îmi dau seama că e greu ce cer eu. Chiar cred că e mai simplu să ceri oamenilor bani. Atunci când ceri o rețetă le ceri, practic, să doneze o parte din timpul lor. E greu, dar, poate, totuși, încă se mai întâmplă minuni. Pentru mine ar fi cu adevărat o minune să crească acest proiect.

La final, în cazul în care sunteți interesați de articolele despre un regim alimentar fără sare, vă invit să urmăriți site-ul cel nou Delcii fără Sare. Apoi, dacă cunoașteți pe cineva care gătește bine și vrea să doneze o rețetă fără sare, invitați această persoană să citească aici despre cum poate face asta.

Va mulțumesc! 🙂

Credit foto – Roberta Schuster

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Cireș de Mai spune:

    Foarte bună inițiativa! Felicitări și cu curaj, înainte! 😊

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s