Anul trecut, pe vremea asta, am aflat despre o metodă interesantă de economisire a banilor. Doar că treaba asta m-a prins într-un moment prost, informația a trecut prin mine, ca și cand n-ar fi fost, n-am apucat să aprofundez subiectul și, apoi, am uitat. Acum m-am întâlnit din nou cu această aplicație, căci despre o aplicație e vorba, am aflat mai multe detalii, și primul gând care mi-a venit în minte a fost – E atât de simplu! Nu-mi vine să cred că știam despre asta de un an și n-am folosit-o până acum.
Adevărul e că unele lucruri par atât de nesmnificative, că nu le acordăm atenția meritată. Fac aici o comparație cu acele momente când mergem la supermarket, cumpărăm, practic, niște mărunțișuri, fără să ne uiăm prea mult la prețuri, dar când ajungem la casă și trebuie să plătim, constatăm că suma e uriașă. Pentru că sumele uriașe se fac din mai multe sume mici.
Prin urmare, m-am gândit să fac o listă și cu alte metode de economisire și apoi să fac un fel de experiment și să revin aici cu feedback. Vă invit să mă însoțiți în această aventură și nu, nu va faceți griji. Nu e vorba despre nimic complicat. Ceea ce voi face eu este doar să scot în evidență importanța unor acțiuni simple care pot avea un impact major asupra bugetului nostru.
Metode simple de economisire
- 1. Folosirea programelor de fidelizare
- 2. Reducerea consumul de energie
- 3. Valorificarea obiectelor pe care nu le mai folosim
- 4. Folosirea unei platforme de cashback pentru cumpărăturile online

1. Folosirea programelor de fidelizare
Știu, portofelele au devenit prea mici pentru cât de multe carduri de fidelitate există, dar adevărul e că aceste carduri au avantajele lor. Putem privi lucrurile din 2 perspective: dacă, spre exemplu, avem card de fidelitate, plătim cu 7%mai puțin sau dacă nu avem card de fidelitate, plătim cu 7% mai mult.
Nu știu ce părere aveți voi, dar eu nu vreau să plătesc cu 7%mai mult. De exemplu, dacă merg la o farmacie care oferă un discount de 7%, la o valoare a produselor de 100 de lei, pot plăti fix 100 de lei sau pot plati 93 de lei. Problema e simpla. De ce să platesc 100, cand pot plati 93? Plus că, în prezent, există soluții moderne care ne permit să ne păstrăm cardurile pe telefonul mobil sau să le folosim atunci când facem cumpărături online.
2. Reducerea consumul de energie
Despre asta am mai vorbit de-a lungul timpului, dar voi face acum un rezumat. În orice caz, reducerea consumului de energie nu va afecta doar banii din portofel, ci va avea un impact pozitiv și asupra mediului înconjurător. Prin urmare, iată ce putem face:
– oprim aparatele electrice atunci când nu le folsim și nu uităm să le scoatem și din priză;
– folosim programele ECO ale electrocasnicelor – spre exemplu, cele mai multe mașini de spălat au aceste programe și, nu, asta nu înseamnă să spălăm cu apă rece, deși este și aceasta o opțiune foarte utilă, ci înseamnă doar că timpul de spălare va fi mai lung;
– alegem, spre exemplu, să purtăm o bluză cu mânecă lungă și să ținem temperatura din cameră mai scazută, în loc să purtăm tricou și să recreem o atmosferă de saună la noi în casă, când afară sunt 0°.
3.Valorificarea obiectelor pe care nu le mai folosim
Mă refer aici la a vinde, reutiliza sau repara obiectele vechi sau care nu ni se mai potrivesc. În ceea ce privește vânzarea, am experimentat-o prima dată în urma cu câțiva ani, când copilul meu era bebeluș și, logic, i-am cumpărat un scaun de masă. Foarte bun scaunul, eram mulțumită de el, dar, la fel ca orice scaun pentru bebeluși, ocupa o foarte mare parte din bucătăria noastră mică. Peste câteva luni am descoperit că, pentru copiii care au împlinit un an, exista o varianta mai practică și mai mică. Problema era că dădusem o grămadă de bani pe primul scaun și, din cauza asta, nu-mi venea nici să-l donez, nici să-l arunc, mai ales că era aproape nou. Atunci mi-a venit ideea să-l pun la vânzare la un preț corect. Și l-am vândut rapid și în felul ăsta am reușit să cumpăr scaunul de care aveam nevoie fără să fac risipă.
Altfel, e bine să alegem obiecte care pot fi reutilizate, în locul celor de unică folosință și să reparăm sau să dăm o nouă viață obiectelor pe care nu le mai folosim. Putem vopsi un tricou, în loc să-l aruncăm, putem transforma o rochie într-o fustă sau putem coase o bluză, atunci când se rupe. Eu, recunosc, aproape uitasem că există ac și ață pentru a coase hainele rupte, dar copiii mei mi-au amintit. Tudor, cel puțin, m-a rugat să-i cos de vreo 10 ori o pereche de pantaloni pe care îi iubea foarte tare, la care nu voia să renunțe și pe care nu-i mai găseam în magazine. Mi-am reamintit, cu această ocazie, cât de la îndemână și util e să facem asta. Poate nu chiar de 10 ori, desigur.
4. Folosirea unei platforme de cashback pentru cumpărăturile online
Aici intervine cashclub.ro , platforma cashback, pe care, spuneam la început, am ignorat-o. Am făcut acum un calcul rapid și am constatat că, dacă aș fi folosit-o în această perioadă, aș fi economisit cel puțin 300 de lei. Bani care ar fi ajuns direct în contul meu bancar. Și asta doar din comenzile de cărți, fără alte produse și fără alte beneficii pe care le oferă CashClub. Nici nu vreau să le calculez și pe acestea pentru că aș regreta și mai tare că n-am început să o folosesc atunci când am descoperit-o. Vă invit să nu faceți ca mine și o sa vă explic mai jos cum functionează.
Ce înseamnă cashback?
Pe scurt, cashback înseamnă să primești înapoi un procent din suma cheltuită. În cadrul CashClub, acest procent variază între 1% și 30%. În momentul în care ai atins pragul de 50 de lei, poți solicita încărcarea banilor în contul tău bancar. Totul este gratuit. Nu exista costuri ascunse.
Dar de ce? Și cum?
Prima regulă atunci când cineva îți spune că îți oferă bani fără să îți ceară nimic în schimb, e să te/îl întrebi de ce și cum. Pentru că nimeni nu se trezește dimineața și se gândește că are prea mulți bani și ar fi cazul să urce într-un avion și să arunce cu ei spre oamenii de pe pământ.
În ceea ce privește CashClub, lucrurile sunt cât se poate de simple și totul pornește de la acel ceva ce se numește promovare. În mediul online întâlnim foarte des articole care promovează un produs sau altul. În momentul în care apăsăm pe link-ul din articol și plasăm o comandă, autorul articolului primește un procent din suma cheltuită de noi. Cam așa stau lucrurile și la CashClub, doar că aici procentul acela se împarte cu cumpărătorii. Adică cu noi. Mai exact, CashClub are o listă cu magazine partenere și simpla existență a acestei liste pe platformă reprezintă o metodă de promovare a acestora. Magazinele plătesc pentru asta și o parte din acești bani ajung la utilizatori. Adică la oameni ca mine și ca voi.

Cum accesăm CashClub?
Primul pas e să instalăm aplicația cashback gratuită , disponibilă în doua variante, pentru iOS și Android sau să instalăm extensia de browser. Eu folosesc aproape exclusiv telefonul, așa că o să vă vorbesc mai mult despre aplicație, dar și extensia de browser este la fel de simplu de folosit. Revenind la aplicație, eu, având android, am descarcat-o simplu din Google Play. Instalarea a fost rapidă și pasul următor a fost să-mi creez cont pentru care am introdus numele și e-mailul și am ales o parolă. Am confirmat contul și gata. Aplicația merge foarte bine, e rapidă, intuitivă și ușor de folosit. Totuși, pe voi vă sfătuiesc să nu vă grăbiți și să nu faceți ca mine, în sensul de a intra rapid în Google Play pentru a instala aplicația. Folosiți, mai întâi, linkul de referral despre care voi scrie mai jos și, în felul ăsta, veți câștiga 30 de lei încă de la prima utilizare. 🙂 Eu, în entuziasmul meu de-a nu mai pierde vreo oportunitate de economisire, i-am ratat și pe aceștia.
Dar cum functionează, mai exact, aplicația CashClub?
Totul e extrem de simplu. Tot procesul de vânzare cumpărare se petrece pe aceleași site-uri, cum ne-am obișnuit. Singura diferența e că e necesar să le accesăm din aplicația CashClub sau folosind extensia de browser. Concret, dacă eu vreau să cumpăr o carte de pe libris.ro, nu întru în browser pe libris.ro, ci intru în aplicația CashClub, accesez secțiunea magazine și dau click pe Libris. Din acest moment, sunt redirectionată pe site-ul librăriei și lucrurile se desfășoară fix ca de obicei. CashClub nu intermediază nimic, nu plătim prin intermediul CashClub și nu ne sunt livrate produsele de către ei. Singurul lucru care se întâmplă e că, atunci când noi accesăm site-ul dorit din aplicație, magazinul din care vom cumpăra află că am ajuns acolo prin intermediul CashClub și, astfel, poate plăti comisionul.
Ce magazine sunt disponibile pe CashClub?
În acest moment sunt peste 800 de magazine disponibile, de la cele care vând cărți și până la site-uri de fashion, diverse servicii, mâncare și băutură, jocuri și jucării, călătorii sau farmacii. Pentru ca lucrurile să fie mai clare, puteți vedea mai jos și toate categoriile. În orice caz, e bine să știți că găsim magazine care vând cărți, cum sunt Elefant ( unde doar ce a început Black Friday cu niște reduceri foarte mari) Libris, Librex, Librărie.net, dar și magazine de haine, ca Decathlon, Answear sau FashionDays și multe multe altele.
Dacă aveti nevoie de un magazin anume, puteti să-l căutați direct. Eu, spre exemplu, am fost plăcut surprinsă să găsesc aici site-uri dragi mie. De exemplu, copiii mei iubesc puzlle-urile românești de la TITIA, dar, recunosc, nu sunt ieftine deloc. Înțeleg de ce și cred că raportul calitate-preț e unul corect, dar asta nu înseamnă că nu m-am bucurat atunci când am aflat că pot cumpăra puzzle-ul cel nou, cu Europa, cu 6%cashback. Asta înseamnă că 12 lei se vor întoarce în contul și apoi pe cardul meu. Ce pot face cu 12 lei? Pai, pot să iau o ciocolată, de exemplu, și îmi mai rămâne și de-a cafea. Ori 2 kilograme de mere. Sau, de ce nu, pot plăti intrarea la Muzeul Țăranului Român. Exemple sunt multe, eu vreau doar să subliniez că fiecare sumă e importantă și, la fel cum multe produse cu prețuri mici pot conduce la o factură finală uriașă, așa și multe sume mici economisite cu CashClub pot conduce la o sumă mare și frumoasă pe care o putem folosi pentru ce dorim noi.
În plus, dacă nu găsiți pe CashBack magazinul dorit, le puteți scrie iar ei vor încerca să-l aducă.
Când primesc banii?
Cum spuneam mai sus, banii pot ajunge în contul bancar în momentul în care s-a atins pragul de 50 de lei. În ceea ce privește încărcarea în contul CashClub, e necesar să treacă aproximativ 45 de zile de la momentul plasării comenzii. De ce? E simplu. E vorba de perioada de retur (30 de zile) și, astfel, se evită complicațiile. Dacă eu plasez o comandă, primesc produsul și nu-mi place sau nu mi se potrivește, pot alege să-l returnez și să primesc banii înapoi. În această situație, nu ar fi corect să primesc și bonusul CashClub pentru că, într-un final, comanda nu s-a concretizat.

Mai sunt și alte reduceri?
Ei bine, da. Magazinele oferă, adesea, extra-reduceri prin intermediul CashClub. Asta înseamnă că nu primim doar un procent din suma cheltuită, chiar plătim mai puțin. Spre exemplu, eu am descoperit un cupon de 10% reducere pe Cărturești.ro și tare atractiv mi se pare, mai ales că se apropie acel moment din an când trebuie să fac multe cadouri. Desigur, pe lângă acesta, sunt multe alte cupoane de reduceri de care ne putem bucura din plin.
Ce alte beneficii oferă CashClub?
Aceasta e partea cea mai interesantă pentru că, cu această ocazie, pot să vă ofer, prin intermediul CashClub, 30 de lei. Cum anume? Dacă accesați link-ul din comentarii sau de pe pagina de facebook a blogului, vă faceți cont și plasați o comandă, atât eu, cât și voi, vom primi câte 30 de lei. Frumos, nu?
Acesta este programul de REFERRAL, iar partea și mai bună e că lucrurile nu se opresc aici pentru că și voi, la rândul vostru, veți găsi un astfel de link în contul vostru. Îl puteți împărtăși cu prietenii sau îl puteti distribui pe rețelele sociale. De fiecare dată când un prieten plasează prima comandă validă, atât el cât și voi veți primi câte 30 de lei.
În plus, puteți folosi și link-urile de afiliere. Dacă recomandați unui prieten un produs sau magazin, primiți un procent din suma plătită, dacă prietenul plasează o comandă folosind acel link.

Nu în ultimul rând, în aplicația CashBack avem și un comparator de preturi. Da, asta înseamnă că putem căuta direct produsul de care avem nevoie și putem descoperi în care magazin are cel mai bun preț. Totul e atât de simplu și intuitiv încât poate fi înțeles chiar și de către un copil. De fapt, eu chiar am în plan să folosesc aplicația cu copiii, pentru puțină educație financiară. Nu cred că le strică să învețe puțin despre smartshopping mai ales că au început să aibă acces la telefon mai des. Cred că e important ca ei să învețe să fie responsabili și în mediul online și, chiar dacă nu vor face cumpărături singuri, în viitorul apropiat, CashClub mi se pare pare o aplicație sigură și utilă care poate funcționa ca suport pentru a le satisface curiozitatea pe acest plan și a le oferi informații importante. Plus că pe pagina de Facebook CashClub găsesc și multe sfaturi utile pentru educația financiară a copiilor.

Acestea fiind scrise, promit să revin după o perioadă, cu un update la acest articol, să vă povestesc despre cât am reușit eu să economisesc. Vă sfătuiesc și pe voi să țineți cumva evidența economiilor. Vă va ajuta mult. Puteți aplica toate recomandările de la punctul 2, timp de o lună, zilnic, și apoi puteți compara facturile la energie. Puteți nota pe o foaie toate sumele de bani pe care ați ales să nu le investiți într-un obiect nou pentru că ați recondiționat unul vechi și, desigur, puteți nota sumele economisite și câștigate cu CashClub. Sau, de ce nu, dacă începeți acum, în luna noiembrie, pe acestea le puteți păstra pentru Crăciunul viitor. S-ar putea să aveți o surpriză tare plăcută atunci când veți descoperi că banii economisiți ajung pentru toate cadourile și mai și rămân.
În ceea ce mă privește, rămâne sa revin cu un feedback doar pentru CashClub, deoarece aplic deja, de ceva vreme, celelalte recomandări. Și da, rezultatele chiar se văd.
În concluzie, recomand cu drag platforma CashClub, mai ales că se apropie Black Friday și Crăciunul. Chiar nu văd niciun motiv pentru care să nu ne bucurăm toți de oportunitatea de a primi înapoi o parte din banii pe care îi vom cheltui. După cum spuneam, eu am trecut prin asta și, acum, nu mi-a picat deloc bine când am vazut câți bani aș fi putut economisi, dar n-am făcut-o. Nu faceți ca mine, cea de acum un an, ci ca mine, cea de acum, care și-a instalat aplicația CashClub. Desigur, nu uitați nici de cei 30 de lei pe care îi putem obține prin link-ul de referral.
Articol scris pentru SuperBlog 2022
Surese foto & prelucrare – cashclub.ro, Facebook CashClub & canva.com
Acesta este link-ul promis:
https://cashclub.ro/register?ccref=lo6Y4lGM
ApreciazăApreciază