Jurnal de Advent. Ziua 1

Iată că a venit încă un 1 Decembrie și aproape a mai trecut un an. De azi începe și numărătoarea inversă până la Crăciun, dar și până la Anul Nou, iar eu m-am gândit să țin un fel de jurnal. Totuși, deși titlul sugerează ideea de jurnal zilnic, nu-mi propun asta. Mi-e teamă că n-aș putea să ating un așa obiectiv. Îmi propun doar să scriu din când în când despre ce se întâmplă în zilele astea la noi în casă.

Azi, ca de obicei, copiii au mers cu tatăl lor la Parada de organizată cu ocazia Zilei Naționale a României. De obicei sărbătoream și construind puzzle-ul cu România de la TITIA. Azi a zburat timpul ca vântul și am lăsat această activitate pe mâine.

În schimb, am instalat vechiul nostru Calendar Advent cu activități și copiii au extras, mai mult pe furiș, și doi Moși Crăciun mici din cutia cu decorații de Crăciun. Celelalte obiecte de decor vor fi scoase treptat, pe parcursul acestei luni și, mai ales, după ce fiecare copil își ordonează jucăriile care sunt cam în dezordine acum. Regula e că nu decorăm o casă dezordonată. 🙂

Tot azi și în aceeași cutie, am descoperit o comoară. Noi îi spunem cartea cu gânduri frumoase de Crăciun și fix asta e. Câte o pagină de bine, de citit și de privit în fiecare dintre zilele care urmează. M-a făcut să zâmbesc și mi-a dat așa un sentiment de bine redescoperirea acestei cărți. Se numește Zile de Crăciun. Gânduri pentru sărbători și e de la Editura Cartemma, dar, din păcate, văd că nu mai e pe stoc. Vă las, însă, o fotografie cu mesajul de azi. Iar dacă vă atrage ideea, văd că e disponibilă o altă versiune care pare chiar mai interesantă decât a noastră.

Copiii au primit și o surpriză. Un calendar Advent Lego City cumpărat la un preț tare bun de Black Friday. Dincolo de bucuria de a descoperi o mică jucărie în fiecare zi, îmi place că genul acesta de calendar îi ajută să exerseze răbdarea și le hrănește imaginația. Niciodată nu stiu ce va urma, fac tot felul de presupuneri și în fiecare zi inventează câte un joc nou.

În seara asta am început să citim și o carte nouă de Crăciun, fix așa cum ne planificasem. E vorba despre a treia carte din colecția Crăciunozaurul, scrisă de Tom Fletcher și apărută la Editura Arthur – Crăciunozaurul si Lista Obraznicilor. Am citit trei capitole și deja ne-a prins. Abia așteptăm – da, și eu – să descoperim și restul poveștii. Primele două ne-au plăcut tare mult. Tom Fletcher știe să fie și amuzant, să ne țină și în suspans și să ne facă să fim uimiți povestind tot felul de întâmplări inedite.

În plus față de toate astea, mi-am propus ca luna asta să fie despre ceva mai mult și să exersăm recunoștința numind, în fiecare zi, cel puțin un lucru pentru care suntem recunoscători. Copiii au fost recunoscători pentru calendarele primite, iar eu sunt recunoscătoare pentru faptul că am reușit sa le fac această mică bucurie, dar și pentru faptul că, în această toamnă care tocmai s-a sfârșit, am câștigat primele mele premii la SuperBlog. Competiția s-a încheiat, ultimul articol a fost ieri, urmează mâine un articol special pe o temă specială, extra-concurs și, cândva, luna asta, va veni și un articol cu gândurile mele despre această ediție. Până atunci las aici doar faptul că sunt recunoscătoare pentru tot ce-a fost și închei această zi ascultând muzică instrumentală de Crăciun și privind doi copilași mici care dorm duși după o zi frumoasă și friguroasă.

O lună minunată vă doresc!

Surse foto – arhivă personală

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Mulțumim! Și ție un decembrie minunat!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s